1bit plus shooter játékteszt

2019. január 18.
62.2051
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
A minimalizmus és a művészi megközelítés mindig is nagy hagyományoknak és népszerűségnek örvendett a mobiljátékok piacán, azonban manapság szintén rendszeresen futhatunk bele olyan különcökbe, melyek ezt a kettősséget vegyítik. A 1bit plus shooter a következő induló a sorban, mely a horizontális shoot em up műfajt igyekezett egészen sajátos körítéssel a szemünk elé tárni.


A játék legnagyobb különlegességét ebből kifolyólag nem is annyira a játékmenet, mint inkább a megjelenés adja, lévén a készítők úgy döntöttek, hogy a monokróm megoldásokat választva egy kézzel rajzolt világot tárnak elénk, ahol minden ellenfél és háttér úgy néz ki, mintha azt valaki az imént vetette volna papírra.

1bit plus shooter játékteszt - 2. kép

Bár sokszor és sokan próbálkoztak korábban hasonlóval, azért el kell ismerni, hogy emlékezetes dolgot nem sikerült alkotnia a többségnek ezzel a művészeti stílussal. Sajnos a 1bit plus shooter sem lesz különc vagy kivétel, hiszen bár szép, látványos és egyedi a megjelenés, azonban nincs olyan dolog benne, amit ne láttunk volna már korábban, vagy amire felkaptuk volna a fejünket.

A látvány tehát kellemes, és összességében ezt mondhatjuk el a játékmenetről is, merthogy a kereket ezen a téren sem találták fel újra a készítők. Egy oldalnézetes shoot em upról beszélünk tehát, melyben egy folyamatosan tüzelő kis űrhajóval törünk előre a pályákon, miközben a legkülönfélébb ellenfelek próbálják megkeseríteni az életünket. A felállás egyszerűnek tűnik, de ez legfeljebb az első pályára igaz.

1bit plus shooter játékteszt - 3. kép

Merthogy kapásból a második szinten már kezdődik a ramazuri, avagy átláthatatlan mennyiségben áramlanak majd felénk elölről és hátulról is az ellenfelek, melyek vagy csak jönnek, vagy még pluszban lövöldöznek is, de egyhamar olyan káoszt okoznak, hogy ember legyen a talpán, aki képes lesz mindet elkerülni, legyűrni és még az általuk elszórt kristályokat is összegyűjteni.

Pláne, hogy folyamatosan jönnek majd elpusztíthatatlan dolgok is, hovatovább főellenfelekből szintén elénk tár párat a játék, miközben pár élettel kell végigcsinálnunk mind a 18 szintet. Talán mondanom sem kell, elsőre jó, ha három pályát teljesíteni tudunk, de minél ügyesebbek vagyunk, annál nagyobb eséllyel indulhatunk az utolsó szintig.

1bit plus shooter játékteszt - 4. kép

A 1bit plus shooter tehát egy erősen átlagos shoot em up lett, de hazudnánk, ha azt mondanánk, hogy nem élveztük minden percét. Ez ugyanis maga a nagybetűs retro élmény, amit ingyenessége miatt érdemes mindenkinek kipróbálnia, még ha folyamatos reklámokat is kell végigülni a pályák között.

A 1bit plus shooter elérhető itt: Google Play | iOS App Store
4 hozzászólás

Gólem

5 éve, 8 hónapja és 13 napja

Tiszta Gameboy fíling.

válasz erre

peter97

5 éve, 8 hónapja és 13 napja

Fú nekem nagyon nem adja.

válasz erre

ferencziakos

5 éve, 8 hónapja és 14 napja

Teszt alapján bejövős, pedig nem hittem volna, amikor jött hírben.

válasz erre

Direktor

5 éve, 8 hónapja és 14 napja

Nem hittem hogy ilyen jól sikerül, azt hittem nagyon **** lesz! röhögő smiley

válasz erre