2018 legolvasottabb cikkei, hírei a Mobilgameren

2019. január 01.
65.4061
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Az óév vége és az újév eleje mindig az elszámolások és toplisták ideje, így 2017 végén indított, a mobilgamer legjeit bemutató éves beszámolónk természetesen most sem maradhat el. Összeállítottuk, mely cikkeket, híreket szerettétek a legjobban, mit kedveltetek a legtöbben és azt is eláruljuk, mennyi karakterben pötyögtük el nektek 2018 mobiljátékos híreit! Kezdjünk bele!


2018 legolvasottabb hírei

Bár 2017-ben is nagyon erős évet hagytunk magunk mögött, 2018 folyamán - köszönhetően természetesen nektek - óriásit növekedett magazinunk olvasottsága, ami a hírek eléréseiben is megmutatkozik, hiszen míg tavaly a legolvasottabb hír is 10.000 alatt maradt, addig 2018-ban a top15 hír be sem ment 15 ezer olvasás alá - egyenként.

2018 legolvasottabb híre egy új játék bemutatója volt, Az Angry Birds és az Arkanoid ötvözetéből született a Bounce'n Bang mobiljáték című hír 15.093 olvasót vonzott.

Van amikor a legegyszerűbb játék a legérdekesebb a hírek között

Van amikor a legegyszerűbb játék a legérdekesebb a hírek között


A szuperhősös történetek fénykorukat élik, ez meg is látszik listánk második helyezettjén, hiszen 15.057 olvasással a Megérkezett a Marvel Battle Lines, a Marvel univerzumában született kártyajáték ült fel a dobogó második fokára.

Óriási port kavart a mobilos Diablo bejelentése, ezért nem meglepő hogy toplistánk harmadik helyezettje a Diablo Immortal címmel bemutatkozott az első Diablo mobiljáték, amely 15.056 olvasást produkált jelen cikk megírásáig, de valószínűleg mostanra már a második pozícióba kerülne, lévén folyamatosan pörög a számláló.

Éppen csak lemaradva a dobogóról a negyedik helyen Jön a Construction Simulator 3, az ötödiken pedig az Újabb gamer okostelefon a színen: bemutatkozott a Xiaomi Black Shark Helo! hardveres hír található.

2018 legolvasottabb - nem játékteszt - cikkei

Toplistánkban természetesen idén is külön kerültek az általános, tippek-trükkök típusú, vagy általános tartalmú cikkek a játéktesztektől, de érdekesség hogy a legolvasottabb - csakúgy mint egy évvel ezelőtt - cikk egyébként sem játéktesztvolt 2018 folyamán.

Legolvasottabb cikkünk a PlayStation 4 és a mobiltelefon összekapcsolásáról szóló anyag volt, A konzol- és mobiljátékok találkozása - avagy mi is az a PlayLink? című írásunk 64.112 olvasót vonzott, nem mellesleg a mobilgamer eddigi legnagyobb nyereményjátéka is ebben a cikkben kapott helyet, ahol többek között egy PS4-et is lehetett nyerni.

Nem csak bemutattuk a PlayLink-et, egy PS4-et is kisorsoltunk!

Nem csak bemutattuk a PlayLink-et, egy PS4-et is kisorsoltunk!


A második pozíciót 50.052 olvasással a Mi az a Gorilla Glass, és mit kell tudni az egyes generációkról? foglalja el, nem meglepő módon nagyon sokakat érdekel a kérdés. A dobogó legalsó fokára a mobilos Diablo témája került ismét, a Háborgás helyett inkább örülni kellene a Diablo Immortal-nak! című fejtegetésre 49.163 olvasó volt kíváncsi.

A negyedik helyen az Okostelefonok vagy táblagépek akkumulátor-kalibrációja rootolás nélkül található 47.914 olvasóval, míg az ötödik pozícióban az 5 hasznos tipp, hogy sikeresebb legyél a Fortnite: Battle Royale-ban foglal helyet 47.631 olvasással.

2018 legolvasottabb játéktesztjei

Az már a hírek toplistájában is megmutatkozott, hogy a Marvel kártyajátéka sokakat fog érdekelni, ez olyannyira igaz hogy a játéktesztek között el is foglalta a legelőkelőbb pozíciót, a Marvel Battle Lines játékteszt 50.757 olvasót vonzott, ami egyébként közel 11 ezerrel több, mint a tavalyi első helyezett esetén.

A szuperhősök mindig menők, ezt a legolvasottabb játékteszt, a Marvel Battle Lines is bizonyítja

A szuperhősök mindig menők, ezt a legolvasottabb játékteszt, a Marvel Battle Lines is bizonyítja


Ugyanez fedezhető fel a második helyezett esetén, ott ugyanis a hírekben első helyezett terpeszkedik, a Bounce'n Bang játékteszt-re 50.211-en voltatok kíváncsiak.

A dobogó harmadik fokára egy vérbeli MOBA játék kapaszkodott fel, a Panzer League játékteszt 49.657 olvasóval éppen csak elmaradt az 50 ezresek klubjától.

A Spitkiss játékteszt 49.269 olvasóval a negyedik, a Might & Magic: Elemental Guardians játékteszt 48.286 olvasóval pedig az ötödik helyre bújt be.

2018 legtöbb upvote-ja

A cikkek, hírek alatt található upvote fontos visszajelzés nekünk arra vonatkozólag hogy mely írásaink tetszettek leginkább. Mivel az ingyenes és akciós napiappok nagyon sok upvote-ot kapnak, ezért ezeket ebből a listából kíszűrtük. Az alábbiakban látható a top 5 olyan hír vagy cikk, amire a legtöbbször nyomtatok egy lájkot (a mi lájkunkat, nem a facebookét):

1. Hungry Dragon játékteszt
2. Spirit Roots címmel stílusos akció-platformer érkezik októberben
3. World of Warships Blitz játékteszt
4. Mobilos játékra is lehet nevezni a magyar esport rendezvényen
5. Scooby-Doo Mystery Cases játékteszt


Erre nyomtátok a legtöbb upvote-ot!

Erre nyomtátok a legtöbb upvote-ot!


Ez az év is elrepült hát, jön 2019, amiben még több érdekes és ígéretes játék érkezik mint az eltelt évben, lesz miről írnunk. Reméljük ti is annyira szeretitek olvasni az egyetlen magyar nyelvű mobiljáték magazint, amennyire mi szeretjük azt írni!

Zárásképpen pedig egy rövid statisztika: összesen 1.735 cikket, hírt írtunk 2018-ban, ami 2.577.430 leütött karaktert jelent. Az anyagok megírásával (ebben nincsenek benne a teszteléssel vagy adatgyűjtéssel töltött idők például) 1619 munkaórát töltöttünk, amit ti összesen 17.061.905 olvasással háláltatok meg! Ez utóbbi a tavalyi évhez képest több mint 3 millióval nőtt, nagyon köszönjük, elképesztőek vagytok!

Köszönjük ismét ezt a nagyszerű évet Nektek, köszönjük hogy minket olvastok, 2019-ban is ugyanígy itt leszünk veletek minden nap a legfrissebb mobiljáték és hardver hírekkel, cikkekkel, tesztekkel!

Ezúton is Boldog Új Évet Kívánunk mobilgamerek!
7 hozzászólás

Bencus86

5 éve, 9 hónapja és 1 napja

De imádom az ilyen statisztikákat! mosolygó smiley Nagyszerű oldal, köszönöm hogy vagytok. Kitartást a továbbiakban is és sok sikert!

válasz erre

Vidoros

5 éve, 9 hónapja és 1 napja

Micsoda számok! meglepett smiley Gratulálok, és köszönjük hogy vagytok. Nincs jobb olvasmány mobil témában!

válasz erre

SamsungFan

5 éve, 9 hónapja és 1 napja

Imádom az ilyen statokat! mosolygó smiley

válasz erre

peter97

5 éve, 9 hónapja és 2 napja

Gratula a csapatnak, nagyon köszönjük a rengeteg friss hírt és szuper cikket! mosolygó smiley

válasz erre

Ronalddo

5 éve, 9 hónapja és 3 napja

GC-n is elolvastam, most ezt is itt. mosolygó smiley Itt nagy meglepetések nincsenek, de nagyszerű visszatekintő, tök jó volt visszaolvasni. Viszont brutálisan nő az oldal. meglepett smiley

válasz erre

Tommy

5 éve, 9 hónapja és 3 napja

De jó így egyben, toplistában olvasni ezeket. Mindjárt olvasgatok is vissza! mosolygó smiley

válasz erre

Direktor

5 éve, 9 hónapja és 3 napja

Volt ami meglepett, legolvasottabb hír pl. röhögő smiley

válasz erre