3+1 egyszerű beállítás, amivel Androidos készüléked tovább bírja töltés nélkül

2017. november 05.
53.1151
A mai okostelefonok kapcsán az úgynevezett leggyengébb láncszem köztudottan az akkumulátor, éppen ezért sokan vannak, akik igyekeznek trükközni a beállításokkal, habár rengetegen inkább töltővel és Powerbankkal járnak mindenhová. Persze olyan készülékek, amelyek alapból tartalmaznak extrém aksikímélő opciókat, azonban ezek rendszerint nagyon súlyos korlátozásokat léptetnek életbe, holott a cél inkább az lenne, hogy a telefon a lehetőségek akadályoztatása nélkül álljon sokáig a rendelkezésünkre.


Mivel sok esetben valóban elegendő néhány egyszerű beállítás ahhoz, hogy egy készülék akár órákkal tovább bírja szuflával, ezért úgy határoztunk, hogy összegyűjtjük az általunk már kipróbált, és valóban működő megoldásokat, amelyek olyan egyszerűek, hogy bárki képes lehet alkalmazni őket. Lássuk, hogy miről van szó!

3+1 egyszerű beállítás, amivel Androidos készüléked tovább bírja töltés nélkül - 2. kép

1. Babráljunk egy kicsit a képernyővel!

A mai okostelefonok többségénél a kijelző szívja el a legtöbb energiát az akkumulátorból, éppen ezért ennek beállításával érhetjük el a leglátványosabb hatást. Sokan például hajlamosak maximumra járatni a telefon fényerejét, ami normál fényviszonyok között teljességgel fölösleges. Vegyük le bátran a felére, vagy a negyedére, ami először talán furcsa lesz, de csakhamar hozzá lehet szokni, másrészt nem is terheli annyira az akkumulátort, ergo több órával növelhetjük meg annak teljesítményét.

Hasznos tipp továbbá, hogy ha AMOLED kijelzővel rendelkezünk, akkor állítsunk be sötét háttérképet. Ez azért fontos, mert minél több fehér pixelből áll a háttér, annál több pixelt kell megvilágítania a telefonnak, miközben a fekete vagy sötét képpontokat csak részben vagy egyáltalán nem.

2. Mi ez a sok értesítés?

Egy átlagos okostelefon-tulajdonos általában elég sok közösségi oldal applikációját használja, amelyek akarva-akaratlanul szolgáltatják nekünk az értesítéseket, gyakran olyan felesleges dolgokról is, amelyekre nem vagyunk kíváncsiak, és nem is leszünk azok később sem. Kevesen tudják azonban, de ezek az appok alaposan testre szabhatóak, így az értesítések többsége könnyedén kikapcsolható, ami rendkívüli mértékben képes megkímélni az aksit.

3+1 egyszerű beállítás, amivel Androidos készüléked tovább bírja töltés nélkül - 3. kép

3. Éjszakára maradjon csendben az a telefon!

Egy átlagos éjszaka a legtöbb ember számára 7-8 óráig tart, ami egy okostelefon esetében akár egy fél töltési ciklus is lehet, ha aktívan szinkronizál, fogadja az értesítéseket és így tovább. Ez nemcsak rendkívül zavaró alvás közben - még tudat alatt is -, hanem ezen felül a rezgések, a csipogások, a fényhatások, valamint a nethasználat csak úgy szívják az akkumulátort. Érdemes tehát éjszakára némítani a készüléket, kikapcsolni a Wifit és az adatkapcsolatot, vagy csak szimplán alkalmazni azt a módot - Repülés, Ne zavarj és társaik -, amelyek egyetlen gombnyomással elérhetővé teszik ezt.

+1. Az a fránya Wifi!

Ha nem vagyunk cégvezetők, fontos emberek, vagy éppen nem körülöttünk forog a világ, akkor saját érdekünkben sem túl jó, ha munka- vagy iskolaidőn kívül folyamatosan csipog a telefonunk, mert jönnek az e-mailek, az értesítések, a stressz, a stressz és a stressz. Ez az aksinak sem túl jó, így ha otthon vagyunk, lőjük ki a Wifit és az adatkapcsolatot, elég lesz, ha egyszer a gép elé ülünk valamikor vacsoraidőben, hiszen akkor sem maradunk le semmiről, akkumulátorunk azonban meghálálja majd.
3 hozzászólás

zsenikém

1 éve, 10 napja

Jó kis tippgyűjtemény, köszönjük!

válasz erre

Femobilos

1 éve, 10 napja

Nekem az a tapasztalatom hogy wifin kevesebbet fogyaszt a telefonom...

válasz erre

SamsungFan

1 éve, 10 napja

Sötét háttér eszembe nem jutott volna pedig tök egyértelmű tényleg!

válasz erre