4+1 mobilos applikáció, amit mindenképp telepítenünk kell nyaralás előtt

2018. július 08.
44.6071
Míg évekkel ezelőtt telefonkártyákkal megpakolva indult el az ember nyaralni, hogy haza tudjon szólni a rokonoknak a nagy pihenésben, addig manapság már mindenki zsebében ott lapul egy okostelefon, ami egészen új távlatokat nyit meg a nyaralásban. Nem véletlenül, hiszen megannyi hasznos app létezik, melyek fontosak lehetnek bizonyos helyzetekben, és ha éppen nem akarunk rögtönözni, akkor nem árt jó előre felkészülni mindenre.


Ha lövésed sincs arról, hogy miféle programokra lehet majd szükséged a pihenés során, akkor engedd meg, hogy figyelmedbe ajánljuk a legfontosabbakat. Bár tisztában vagyunk azzal, hogy a lista gyakorlatilag végtelen, ezért tényleg csak a leginkább kézenfekvőbb dolgokra összpontosítottunk, méghozzá letöltési linkek társaságában, hogy már csak egy kattintásra legyél a kérdéses programtól.

1 (+1). Legyen egy jó offline térképed!

Bár sokszor a hétköznapokban sem árt, azonban nyaraláskor pláne gyakran jól jöhet egy olyan térképes applikáció, amihez nem kell mobilnet, ergo offline formában is működik. Az iOS és az Android is rendelkezik - utóbbi alap telepítésben - a Google Maps alkalmazással, ami egy ideje offline is tökéletesen működik, bizonyos régiókat kell letölteni az alkalmazásban előre, tehát nagyjából tudnunk kell, merre fogunk járni.

Google Play | iOS App Store

4+1 mobilos applikáció, amit mindenképp telepítenünk kell nyaralás előtt - 2. kép

A nem gyári megoldások közül az egyik legjobb általunk ismert app ezen a téren a Here WeGo, amit a világ szinte összes országában lehetőségünk nyílik mobilnet nélkül használni, éppen ezért bár WiFi mellett elég sok adatot le kell töltenünk hozzá - gyakorlatilag a célország teljes térképét -, azonban megéri a fáradozást.

Hasznos, ha a Here WeGo mellé valamilyen turistatérképes appot is beszerzünk - például az Outdooractive szuper ebből a célból -, hiszen ezzel akár még egy erdő közepéből is könnyedén kitalálhatunk.

Google Play | iOS App Store

2. Mit mond?

Ha külföldre megyünk, még aktív nyelvtudás mellett is meggyűlhet a bajunk az idegen nyelvvel, éppen ezért jól jöhet a telefonunkon egy gyors, mindemellett pedig könnyen kezelhető fordítóprogram, amivel akár komplett mondatokat is átültethetünk más nyelvre. Az egyik legjobb ilyen a Google Fordító, ami akár a lefotózott szövegeket is képes azonnal lefordítani - ez azért elég hasznos tud lenni -, hovatovább előre letöltött nyelvi készletekkel offline formában is működik.

Google Play | iOS App Store

4+1 mobilos applikáció, amit mindenképp telepítenünk kell nyaralás előtt - 3. kép

3. Legyenek szuper fotóid!

Bár ma már minden telefon tartalmaz alapszintű szerkesztőprogramot, azért nem árt, ha akad mellettük egy kis extra, valamilyen professzionális applikáció, amivel igencsak szuper fotókat tölthetünk fel közösségi oldalainkra. Ilyen például a Snapseed, ami gyakorlatilag egy mini-Photoshop, tehát bármit meg tudunk szerkeszteni vele, és olyan profi minőségű fotókat tudunk szolgáltatni a nyaralásról, mintha végig egy igazi fényképész kísért volna minket.

Google Play | iOS App Store

+1. A védelemről már gondoskodtál?

Ha nyaralás, akkor folyamatos WiFi-vadászat. A nyilvános WiFi pedig megannyi veszélyt rejt magában, hiszen a védtelen telefonokat egy gyakorlott hacker úgy töri fel, mintha ez lenne a világ legtermészetesebb dolga. Ha tehát éppen belefutunk, úszhatnak a jelszavaink, az e-mail fiókjaink, de akár a pénzünk is.

Ehhez fontos egy megfelelő védelmet tenni a telefonunkra, mint amit például a ProtonVPN is kínál. Bár a szolgáltatás alapja ingyenes, azonban elég korlátozott, de egy nyaralásra éppen elegendő, szóval használjuk ki, hiszen így titkosított adatforgalmon keresztül csatlakozhatunk nyilvános hálózatokhoz.

Google Play | iOS App Store
5 hozzászólás

Tommy

7 hónapja, 3 hete és 6 napja

Le vagyok maradva. nem tudtam hogy a Google Maps már működik offline is!

válasz erre

Mendez

7 hónapja, 3 hete és 6 napja

Nagyszerű ajánló, ezer hála érte! Snapseed nekem sem volt ismerős.

válasz erre

ferencziakos

8 hónapja,

Ez a Snapseed nem tudom hogy maradhatott ki nekem eddig!

válasz erre

Femobilos

8 hónapja,

Ez egy nekem való, szuper cikk!

válasz erre

ÁdámC-Ops

8 hónapja,

Nagyon király lista, köszönjük

válasz erre