3+1 szuper okostelefonos applikáció iskolakezdéshez

2018. szeptember 16.
42.4361
Ha gyermekünk vagy mi magunk idén is sikeresen megkezdtük a tanévet, de valamiért hiányérzetünk van, mert okostelefonunkat egy kicsit feleslegesnek érezzük a suli kapcsán, akkor engedd meg, hogy segítsünk. Az okostelefonokra és a táblagépekre ugyanis ritkán tekintünk úgy, mint hasznos eszközökre, melyek segíthetnek nekünk érvényesülni a tanulásban, márpedig főleg a kisebb gyermekek számára a fejlesztő játékok óriási segítséget nyújthatnak, azonban akadnak egészen más területről érkező hasznos applikációk is.


Amennyiben te vagy gyermeked szeretnéd az iskola kapcsán is hasznosítani az okostelefont, akkor az alábbiakban adunk pár hasznos tippet arra, hogy milyen applikációkat érdemes feltelepíteni. Persze tudjuk, hogy ezerszámra vannak iskolakezdésre alkalmas szoftverek az App Store-on és a Play Áruházban is, de az alábbiakban megpróbáltunk egy erős kezdőcsomagot összeállítani nektek.

3+1 szuper okostelefonos applikáció iskolakezdéshez - 2. kép

1. Kezdjük egy jó órarenddel!


Az órarend sok esetben otthon maradhat, elkeveredhet, miközben ritkán tudjuk feltölteni kapcsolódó tartalmakkal, határidőkkel vagy extra feladatokkal, így emiatt érdemes lehet rendszeresíteni egy digitális típust is. Erre tökéletesen alkalmas az iStudiez, melyet akár PC-nkkel is szinkronizálhatunk, és nemcsak óráinkat vehetjük fel, hanem emlékeztetőket állíthatunk be - például dolgozatra vagy beadandóra -, de találunk benne külön naptárat és egyéb hasznos funkciókat is.

Google Play | iOS App Store

3+1 szuper okostelefonos applikáció iskolakezdéshez - 3. kép

2. Szótárad van már?


A gyerekek nyelvoktatása ma már első osztályos kortól történik, ezáltal az írni tudó lurkók számára igazán fontos lehet egy megfelelő szótáralkalmazás. Érdemes ezen a téren az egyik legjobbat választani, mely a Google Fordító applikációba ágyazott, offline formában is használható változata, ami óriási adatbázissal rendelkezik, egyértelmű használata mellett pedig még kamerás fordítással is könnyítheti a tanulók dolgát.

Google Play | iOS App Store

3+1 szuper okostelefonos applikáció iskolakezdéshez - 4. kép

3. Interaktív tanórák!


Bár a tanár beleegyezésére és nyíltságára is szükség van ahhoz, hogy a ClassDojo programot alkalmazzuk, de ha valaki szeretné színesebbé tenni az órákat - akár egy diák vagy szülő javaslatára -, akkor érdemes lehet egy próbát tenni vele. A kérdéses applikáció egy olyan közösségi felület, ahol a diákok osztályszinten beszélgethetnek egymással, de a tanárok létrehozhatnak kisebb csoportokat, képeket, videókat, feladatokat oszthatnak meg a diákokkal, sőt mi több, lehetnek olyan csoportok is, melyekbe a szülőket is bevehetik, így interaktívabbá és ellenőrizhetőbbé tehetik a tanórákat.

Google Play | iOS App Store

3+1 szuper okostelefonos applikáció iskolakezdéshez - 5. kép

+1. Egy mindent tudó applikáció!


Emlékszel a Star Trek-sorozat szuperszámítógépére? Valami hasonlót varázsolhatsz az okostelefonodból abban az esetben, ha felteszed a WolframAlpha nevű applikációt, melynek részeként egy óriási tudással rendelkező adatbázist kapunk, ami nagyjából úgy működik majd, mint a Google vagy a Wikipedia. Rengeteg érdekes információ és részlet található meg benne számos tantárgyhoz és témakörhöz kapcsolódóan, és bár inkább a nagyobbaknak lehet hasznos, de hatékonysága megkérdőjelezhetetlen.

Google Play | iOS App Store
4 hozzászólás

Mendez

10 hónapja, 1 napja

Jó kis appok mindennapra! Köszi!

válasz erre

fonemaker

10 hónapja, 3 napja

Nagyszerű ajánló!

válasz erre

Bencus86

10 hónapja, 3 napja

Király cikk megint.

válasz erre

Mordorer

10 hónapja, 3 napja

Ó, király ez melóba is!

válasz erre