5 hasznos applikáció az egészség megőrzéséért

2017. november 12.
53.3591
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Sokan nem is gondolnak arra, hogy okostelefonjukat a telefonálás, az SMS küldés, a Facebookozás, vagy esetünkben az ész nélküli mobiljátékozás mellett milyen sok más egyéb dologra is fel tudnák használni. Legyen szó akár Android, akár iOS alapú készülékről, tonnányi olyan applikáció van a Google Play és az App Store áruházban is, amelyek segíthetnek ebben-abban, így például akár egészségünk megőrzésében.


A mai emberek többsége ugyanis bizonyítottan egészségtelen életet él, éppen ezért úgy gondoltuk, hogy ha a mobiljáték miatt már úgyis ott van a kezünkben az a telefon, telepítsünk fel néhány hasznos kiegészítő applikációt, melyek hozzájárulnak egészségünk megőrzéséhez. Ha gőzöd sincs, hogy mit érdemes telepíteni, engedd meg, hogy adjunk pár tippet:

5 hasznos applikáció az egészség megőrzéséért - 2. kép

1. BMI Calculator

Kezdjük a sort először is a testsúllyal, és próbáljuk megállapítani, hogy elhízottak vagyunk-e vagy sem! Ezt a legkönnyebben egy BMI kalkulátorral tudjuk meghatározni, amiből számtalan típust találhatunk mindkét operációs rendszer boltjában. Csak meg kell adni súlyunkat és testmagasságunkat, az eredmény pedig rögtön adja magát.

Google Play | iOS App Store

2. 30 Day Fitness Challenge

Akár túlsúlyosak vagyunk, akár nem, érdemes azonnal megkezdeni a változást, és nekilátni valamilyen mozgásnak. Hogy rögtön cél is legyen a kezünkben, érdemes valamilyen kihívást keresni magunknak. Ehhez kapcsolódóan vannak appok, amelyek 30 napnyi fitneszezést garantálnak, mások 30 nap alatt leapasztanak rólunk néhány kilót, a lényeg, hogy használjuk őket, mert segítenek.

Google Play | iOS App Store

3. Daily Water

Kutatások igazolják, hogy az emberek jelentős része dehidratált, ami nemcsak az elhízás, hanem számtalan betegség egyik előidézője is. Ha ugyanis elég vizet iszunk, akkor képesek vagyunk méregteleníteni a szervezetünket, és ritkábban érezzük magunkat szomjasnak. Ha egy igazán jó appot keresel, a Daily Water segítségével könnyedén rászoksz a folyamatos ivásra! Persze vízzel használd csak!

Google Play | iOS App Store

5 hasznos applikáció az egészség megőrzéséért - 3. kép

4. Sleep Cycle

Egészségünk egyik alapfeltétele a rendszeres és elegendő alvás. Sokan azonban nem tudják, hogy mennyit kell aludniuk, egyáltalán ahogyan alszanak, az jó-e? Ebben nyújt segítséget például a Sleep Cycle nevű alvásmenedzser, ami képes figyelmeztetni minket, ha keveset aludtunk, de analizálni is tudja alvásunk minőségét, egyszóval pont ideális ebből a célból.

Google Play | iOS App Store

5. Pill Reminder

Akár gyógyszert, akár vitamint kell szednünk, ezekkel kapcsolatban rendkívül fontos, hogy szervezetünk mindig pontosan jusson hozzá az adagjához. Ehhez nyújthat segítséget egy olyan applikáció, mint a Pill Reminder, ami garantáltan mindig emlékeztet majd arra, hogy mikor van itt az ideje az aktuális pirula bevételének.

Google Play | iOS App Store
3 hozzászólás

SamsungFan

6 éve, 11 hónapja és 24 napja

Nekem egy sem volt fent ezek közül, nem is ismertem őket! röhögő smiley De nagyon király, köszi érte!

GPS tracker appokkal nem terveztek ilyesmit?

válasz erre

zsenikém

6 éve, 11 hónapja és 25 napja

Futóappom volt eddig csak pluszban, a nagy részét megoldom az Egészség appban.

válasz erre

Femobilos

6 éve, 11 hónapja és 25 napja

Köszönjük az újabb hasznos cikket! mosolygó smiley

válasz erre