5 egyszerű tipp, hogy a több éves telefonod is működjön még

2019. március 03.
60.7481
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Bár van akinek egészen általános, hogy évente lecseréli a telefonját, hazánkban azonban a legtöbben 2-3, sokan 4-5 évig is megpróbálják megtartani készülékeiket, amivel kapcsolatban akad néhány probléma. A leglényegesebb alighanem az, hogy erre a gyártók is berendezkedtek, ezáltal az évről-évre érkező újgenerációs készülékekkel néhány hónap alatt elavulttá teszik azt, ami ma még csúcskategóriának számít, ezt pedig a felhasználóknak követniük kell, ha nem akarnak lemaradni.


Nyilvánvaló, hogy aki csak telefonálni vagy internetezni használja a telefonját, annak nem kell majd minden évben újat vennie, de egy vérbeli mobiljátékosnak azért kétévente érdemes lecserélnie a hardvert. Hogy addig is miként tartsuk frissen készülékünket, és hogyan leheljünk bele életet, ha már kezd lassulgatni szegény? Ehhez gyűjtöttünk össze most szám szerint öt hasznos tanácsot nektek!

5 egyszerű tipp, hogy a több éves telefonod is működjön még - 2. kép

1. Mindig tartsuk frissen a készüléket!

Mert a gyártók nem azért adják ki az operációs rendszerhez vagy az applikációkhoz tartozó frissítéseket, hogy minket fárasszanak vele, éppen ellenkezőleg, azért hogy mindig megújíthassuk a telefonunkat, folyamatosan biztonságban tarthassuk, és az erőforrásait is a lehető legjobb mértékben ki tudjuk használni. Bár rengeteg ellenpéldát fel tudunk hozni arra, amikor egy frissítés éppen ellentétes irányban sült el, azonban főleg az Androidot vagy az iOS-t érintő csomagok ezen a téren nagyon ritkán okoztak még csalódást.

2. Töröljünk rendszeresen!

Hogy mit? Mindent, ami nem kell! Hány és hány képet töltünk le például a telefonunkra csak azért, hogy másnak egyszer továbbküldjük, aztán ott marad hónapokig úgy, hogy közben nem is tudunk róla? Meglepődnénk, ha nyomon követnénk! Ugyanez a helyzet a nem használt applikációkkal is például. Ezért nagyon fontos, hogy mindig töröljünk mindent, ami kell, mert minél több felesleges kacatot tárolunk magunknál, azok közvetlenül vagy közvetett módon, de annál jobban lassítják készülékünket.

3. Használjunk rendszerkarbantartót!

Ma már a legtöbb készülék tartalmaz valamilyen rendszerkarbantartó eszközt. Bár sok esetben a beépített megoldás is tökéletesen elegendő és megfelelő a célnak, azonban jobban járunk, ha beszerzünk valamilyen hatékonyabb és erőszakosabb applikációt. Ezek alaposan képesek megszabadítani telefonunkat a sok felesleges szeméttől vagy a memóriába belemászó kártevőktől. A vírusirtót nem ajánljuk különösebben, legfeljebb eseti használatra, mert állandó jelleggel csak lassítaná a készüléket.

5 egyszerű tipp, hogy a több éves telefonod is működjön még - 3. kép

4. Egyszerűsítsük a kezelőfelületet!

Merthogy az is alaposan lefoghatja a készülékünket, ha mindenféle csillogó-villogó, hovatovább agyonanimált dolgok futnak folyamatosan rajta. Legyen szó akár widgetekről, akár élő háttérképekről, ezek mind olyan dolgok, melyek erőforrást emésztenek fel. Nemcsak az akkumulátort gyötörhetik meg, hanem hosszabb távon a hardvert is, ezáltal a processzort és a memóriát. Egyszerűsítsük készülékünk megjelenését és kezelőfelületét, így sokkal gyorsabb és tempósabb kezelést kapunk cserébe.

5. Figyeljünk oda internetezéskor!

Az internetezés általában az okostelefonok lassulásának egyik fő forrása. Ennek számtalan dolog állhat a hátterében, ezáltal a sok lementett adat, a sok felesleges szemét, az esetlegesen települő vírusok vagy kémprogramok, melyek utána húzhatják a telefont, egyszóval fontos alaposan odafigyelni arra, hogy mindig biztonságos oldalakat nézzünk a világháló böngészése során. És persze időről időre töröljük a cachet is.
4 hozzászólás

Direktor

1 éve, 6 hónapja és 13 napja

Egyszerű de nagyszerű ötletek. Én pl a cachet mindig elfelejtem úgyhogy ezt az oldalt tettem is a kedvencekbe!

válasz erre

SamsungFan

1 éve, 6 hónapja és 14 napja

Sajnos az Androidon a szoftverfrissítés nem ilyen egyszerű.

válasz erre

peter97

1 éve, 6 hónapja és 15 napja

A legtöbben nem is gondolnák, de például a net cache tényleg brutális méretűr, gigabájtosra tud hízni.

válasz erre

zsenikém

1 éve, 6 hónapja és 15 napja

Hasznos cikk sokaknak, köszönjük!

válasz erre