5 ok, ami miatt megéri várni a Final Fantasy VII The First Soldiert

2021. október 24.
152.9311
Sokan meglepődtek rajta, amikor bejelentette a Square Enix a Final Fantasy VII The First Soldier című mobiljátétékot. Alapvetően egy free-to-play üzleti modellel érkező multiplayer játékról van szó, amely korunk egyik legnépszerűbb játékmódjára, a battle royale-ra épít teljes mértékben. Az Ateam fejlesztő, a Square Enix adja ki, viszont felmerül a kérdés, hogy miért érdemes várni egyáltalán erre a produktumra? Erre kerestünk öt okot!
 


1. Ismét épülhet a Final Fantasy háttérsztori

A Final Fantasy-rajongók talán egyetértenek velünk abban, hogy ennek a franchise-nak a sztorivezetése valami mesés tud lenni sok esetben. A hetedik rész körül felépített kis mikrouniverzum meg pláne kiemelkedő, éppen ezért örvendetes, hogy ehhez kapcsolódik majd a The First Soldier alcímmel ellátott spin-off.

5 ok, ami miatt megéri várni a Final Fantasy VII The First Soldiert - 2. kép

Alapjáraton arról van szó, hogy a Final Fantsy VII eseményei előtt járunk 30 évvel, és azokat a SOLDIER jelölteket testesítjük meg, akik a Shinra nagyvállala égisze alatt dolgoznak. Természetesen battle royale jellegéből fakadóan nem érdemes túl nagy drámai fordulatokra számítani, de aki vevő magára a lore-ra, az biztosan kapni fog jó néhány finomságot!

2. Újabb területen próbálja ki magát a franchise

A kérdéses sorozat mindig is JRPG mivoltáról volt híres, éppen ezért örömteli, hogy most egy másik zsánerben is kipróbálja azt a Square Enix. Távolról sem értünk egyet azzal a gondolattal, hogy bármiféle probléma lenne vele, hogy egy sorozat kísérletezik, még akkor is, ha a battle royale műfajról van szó. Sosem derül ki, mennyire működik a recept, ha nincs kipróbálva.

5 ok, ami miatt megéri várni a Final Fantasy VII The First Soldiert - 3. kép

A Final Fantasynek amúgy is rengeteg próbálkozása volt már mindenféle játékműfajon belül, így nincs azzal semmiféle gond, hogy egy most trendi szegmensben is tesz egy próbakört a Square Enix. Ki tudja, lehet hogy a végeredmény jó lesz, lehet nem, de legalább nem ugyanazt járatják unalomig...

3. A mobil-exkluzivitás sok jót vetít előre

Korábban is volt már számos epizód kiadva mobilokra, de ezek többnyire mind-mind portok voltak. Most azonban a Square Enix úgy határozott, hogy egy teljes mértékben mobil-exkluzív játékkal fogják kipróbálni magukat, ami megint egy olyan tényező, ami a mobiljátékosoknak csak jót jelenthet.

5 ok, ami miatt megéri várni a Final Fantasy VII The First Soldiert - 4. kép

Merthogy ez azt jelenti, hogy a kiadó már rég ott tart, hogy egyébként bíznak annyira a mobilos szegmensben, hogy rábízzanak exkluzívan egy játékot. Oké, "csak" egy battle royale-ról van szó, de azért senkiben ne legyen kérdőjel annak kapcsán, hogy ez valaminek a kezdete... Lesznek itt még nagyköltségvetésű, tripla-A Final Fantasy mobiljátékok, higgyétek el.

4. Ha jól sül el, izgalmas versenyhelyzet alakulhat ki

Sokszor szoktunk hangoztatni minden területen, hogy ha kialakul egy versenyhelyzet, azzal mindenki csak nyer. Most a PUBG Mobile, a Fortnite és a Call of Duty Mobile uralja a battle royale szcénát telefonokon, ugyanakkor ha berúgja az ajtót a Final Fantasy VII The First Soldier, akkor alaposan megszoronghatják vele az ellenfeleket.

5 ok, ami miatt megéri várni a Final Fantasy VII The First Soldiert - 5. kép

Ebből kifolyólag még jobban hajtania kell majd a stúdióknak, hogy az ő battle royale-juk mellett tegye le a nép a voksát. Nyilván rá lehet sütni, hogy ez egy rétegjáték, de valljuk be, ha valami körül organikus módon alakul ki a hype, akkor azt az isten se menti meg, hogy ne szóljon nagyot.

5. Maga a játék is abszolút jól fest

Elviekben novemberben végre elrajtol a játék (bár az előregisztráció nálunk még nem elérhető), viszont az előzetes gameplay videók alapján kijelenthetjük, hogy abszolút pofásan fest az Ateam munkája. Nyilván nem váltja meg a világot, de van bőven annyi ötlet és kreativitás benne, hogy üssön.

Nézd nagyban ezt a videót!
Emellett az sem mellékes, hogy nem hat idegennek az egész, nem érezzük úgy, hogy leugrana erről az univerzumról a battle royale mechanika. Értelemszerűen majd a végeredmény magáért beszél, nem állítjuk biztosan, hogy jól fog sikerülni a szoftver, azt viszont garantáljuk, hogy érdemes várni.
3 hozzászólás

ferencziakos

1 hónapja, 2 hete és 1 napja

Már nagyon várom. Nagy felüdülés lesz!

válasz erre

Mendez

1 hónapja, 2 hete és 2 napja

Durva lesz hogy mobil exkluzív.

válasz erre

SamsungFan

1 hónapja, 2 hete és 2 napja

Nekem csak egy okom van: ezzel ugrok be a szériába!

válasz erre