5 ok, ami miatt megéri várni a Need for Speed Online Mobile-t

2022. január 09.
121.9691
Advertisement
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
A minap felreppent az a hír, hogy valószínűleg készülőben van egy Need For Speed mobiljáték az Electronic Arts égisze alatt - legalábbis a korai álláshirdetések erre engednek következtetni. Természetesen a hivatalos bejelentést még nem ejtették meg, azonban ha valamilyen váratlan fordulat nem történik, akkor elég sanszos, hogy végül el fog készülni a szóban forgó alkotás. No de miért is éri meg várni a Need for Speed Online Mobile címen futó projektet? Összegezzük!


Unreal Engine 4-gyel fut

Akik egy kicsit jártasabbak a játékfejlesztésben, azok pontosan tudják, hogy sok esetben nem a játékmotor dönti el, hogy mennyire fog jól kinézni egy-egy cím. Gyakorlatilag bármelyik engine-nel meg lehet valósítani bármit (feltéve, hogy arra lehetőséget ad a motor), viszont tény, ami tény, hogy vannak egyszerűbben és nehezebben kezelhető felületek.

5 ok, ami miatt megéri várni a Need for Speed Online Mobile-t - 2. kép


Az Unreal Engine 4 azonban egyértelműen az egyik legelterjettebb, leginkább fejlesztőbarát megoldás, ami a piacon van. Mivel a Need for Speed Online Mobile is ezt a grafikus motort fogja használni, így számíthatunk rá, hogy nagyon jól optimalizált élménnyel lesz dolgunk, ami ráadásul jól is fog kinézni, főleg ha idevesszük, hogy kik fejlesztik...

A Call of Duty Mobile alkotói dolgoznak rajta

...és akkor az utolsó mondattal át is kerülünk a következő pontunkra: a fejlesztőcsapatra. A TiMi Studios fejleszti az állítólagos Need for Speed Online Mobile-t, akiknek korábban a Call of Duty Mobile-t is köszönhettük. Talán senkinek nem kell bemutatnunk, hogy az említett lövölde mégis milyen minőséget képvisel a piacon.

5 ok, ami miatt megéri várni a Need for Speed Online Mobile-t - 3. kép

A TiMi Studios egy csapásra beírta magát a nagyok közé a Call of Duty Mobile-lal, és ha képesek még egyszer ezt a bravúrt összehozni, csak most éppenséggel a Need For Speed franchise-zal, akkor abban biztosak lehetünk, hogy onnantól kezdve semmi nem menti meg őket attól, hogy korunk legjobbjai között emlegesse őket a közönség.

Tripla-A versenyzés mobilon

Bár nagyon sok ütős autós játék van mobilokon (elég sokat lehetne sorolni), de igazán nagy címek sosem készültek. Mármint gondolunk itt arra, hogy valami ismert franchise kapjon mobiljátékos spin-offot. Voltak próbálkozások, például a Project Cars GO, de ezek mindig botrányba fulladtak, vagy éppen a középszert nyaldosták alulról.

5 ok, ami miatt megéri várni a Need for Speed Online Mobile-t - 4. kép

Bár konzolos és PC-s fronton a Need for Speed Online Mobile igencsak nyögvenyelősen tengeti mindennapjait, de nem kizárt, hogy pont a TiMi Studios lesz az, aki feltámasztja mobilon az egykoron nagy népszerűségnek örvendő szériát, és egy olyan iteráció kerül ki mobilokra, ami nyomán megnyaljuk mind a tíz ujjunkat. Egy igazi tripla-A alkotás lehet készülőben!

Online tér, nylít világ

Elviekben a Need for Speed Online Mobile (ahogyan azt a címe is mutatja) egy online alkotás lesz, ebből pedig egyenesen következtethetünk arra, hogy eléggé benne van a pakliban, hogy a 2010-es Need for Speed: World mintájára készül a program. Az említett játék egy MMO volt PC-n, és mivel az EA itt is közreműködik, így nem kizárt, hogy lesznek hasonlóságok.

5 ok, ami miatt megéri várni a Need for Speed Online Mobile-t - 5. kép

A nyílt világ pedig bár elsőre furán hathat, de a Forza Horizon széria már bebizonyította, hogy ilyen téren is tud működni egy autós játék. Megint csak: alapvetően aggódnánk, hogy ezt egy kisebb stúdió hogyan oldja meg egy mobiljáték esetében, ellenben ismételten felhozhatjuk a TiMi Studios-t, akik abszolválhatják ezt a feladatot.

Az Electronic Arts végre megválthatja magát

Nyilván lehet úgy kezelni a játékipart, mint egy szimpla bizniszt, ami mögé semmiféle szentimentalizmust nem társítunk. Viszont mi azt gondoljuk, hogy unalmas lenne az élet, ha mindent ennyire ridegen kezelnénk, és az Electronic Arts esete valami olyasmi, ami mellé fel lehet húzni egy érdekes sztorit. Mint azt tudjuk, az EA már nagyon régóta az egyik leggyűlöltebb játékkiadó a piacon.

5 ok, ami miatt megéri várni a Need for Speed Online Mobile-t - 6. kép

Sorra követik el a baklövéseket, és hiába találnak be néha, nem nagyon akar jönni az a bizonyos megváltás. Azonban egy jól sikerült, tripla-A mobilos cím fontos sarokpontja lehet a megváltás-történetüknek. Értelemszerűen ennyi nem lesz elég ahhoz, hogy az emberek ne köpködjenek az EA név hallatán, viszont határozottan egy jó lépés lenne, főleg a pár évvel ezelőtti Command & Conquer fiaskó után...
Need For Speed mobiljáték az Electronic Arts égisze alatt - legalábbis a korai álláshirdetések erre engednek következtetni. Természetesen a hivatalos bejelentést még nem ejtették meg, azonban ha valamilyen váratlan fordulat nem történik, akkor elég sanszos, hogy végül el fog készülni a szóban forgó alkotás. No de miért is éri meg várni a Need for Speed Online Mobile címen futó projektet? Összegezzük! '>
6 hozzászólás

peter97

2 éve, 4 hónapja és 24 napja

Szerintem kegyetlen jól fog kinézni, a név kötelez, de tipikus mobiljáték lesz, ha nem fizetsz, csak pár kört mehetsz, meg ilyenek...

válasz erre

Ronalddo

2 éve, 4 hónapja és 24 napja

P2W lesz, biztos vagyok benne sajnos.

válasz erre

Mendez

2 éve, 4 hónapja és 25 napja

Biztos vagyok benne hogy nagyon lehúzós lesz, sajnos. szomorú smiley

válasz erre

fonemaker

2 éve, 4 hónapja és 25 napja

Szerintem ez brutálisan erőforrás igényes lesz! Nagyon kíváncsi vagyok rá.

válasz erre

Bencus86

2 éve, 4 hónapja és 25 napja

De tolnám már! Kár hogy még csak terv. röhögő smiley

válasz erre

SamsungFan

2 éve, 4 hónapja és 25 napja

Nagyon nagyon várós nálam! mosolygó smiley

válasz erre