5 tipp, ha mobiljátékhoz való tabletet vásárolnál

2017. október 29.
42.2731
Bár sokan megelégszenek azzal, ha okostelefonjuk kis képernyőjén játszanak, azonban vannak mobiljátékok, amelyek egyszerűen igénylik a nagyobb kijelzőt, ezáltal például egy táblagépet ahhoz, hogy maximálisan kiélvezhessük az általuk közvetített élményeket. A tárgykeresős kalandjátékok, a stratégiák és az akciójátékok, valamint a zsúfolt MMO-k esetében például kifejezetten előnyös lehet egy tablet beszerzése a játék érdekében.


A probléma csupán annyi, hogy a legtöbb táblagépet a gyártók inkább irodistáknak vagy tanulási célzattal készítik, miközben egyáltalán nem veszik figyelembe a mobiljátékok igényét. Emiatt nagyon nehéz megtalálni a játékra alkalmas típusokat, ellenben nem lehetetlen, csupán figyelembe kell venni hozzá néhány tényezőt. Hogy mit? Máris mondjuk hasznos tippjeinket:

5 tipp, ha mobiljátékhoz való tabletet vásárolnál - 2. kép

1. Nagyobb kijelző, nagyobb élvezet!

A legtöbben azért szeretnének táblagépen játszani, hogy nagyobb kijelzőn élvezhessék kedvenc alkotásaikat. Ez eddig rendben is van, azonban fontos, hogy ne essünk túlzásokba! Ez azt jelenti, hogy egy 10 hüvelykes kijelzővel már érjük be, hiszen ez elég nagy ahhoz, hogy jobban élvezzük a játékot, ellenben mégsem túl nagy ahhoz, hogy túlzottan terhelje az akkumulátort.

2. Ne felejtsd el, hogy a képernyőt tapizod!

Rengeteg gyártó - neveket hadd ne mondjunk - nem figyel oda arra, hogy olyan képernyőfelületet biztosítson táblagépeinek, amelyek nem gyűjtik az ujjlenyomatot. Főleg a Kínából érkező termékek esetében gyakori probléma, hogy a kijelzőn zavaró foltok jelennek meg, és mivel mobiljáték során folyamatosan tapizzuk a képernyőt, ezért fontos szempont legyen az is, hogy a képernyő ne koszolódjon, ne gyűjtse az ujjlenyomatot.

3. Legyen kényelmes a fogása!

A legtöbb táblagép esetében alapvető problémát jelent a kényelmetlen fogás. A többségnek általában túl vékony, vagy túl széles a kávája ahhoz, hogy kézbe fogva használjuk, ami sokaknál szempont lehet. Éppen ezért jó tanács, hogy táblagépet játékra soha ne vegyünk online boltból, mert nagyon fontos, hogy előtte kipróbáljuk, a kezünkbe vegyük a készüléket.

5 tipp, ha mobiljátékhoz való tabletet vásárolnál - 3. kép

4. Azért az erőforrásról se feledkezz meg!

Persze eddig csak a kényelmi funkciókról volt szó, de mobiljáték esetében azért fontos lehet az is, hogy időtálló hardverrel rendelkezzen a tablet, ha csak nem akarunk 1-2 éven belül ismét cserélni. Ennek értelmében a nyolcmagos processzor alapkövetelmény - mindenképpen egy erősebb GPU-val kiegészített típust válasszunk -, mint ahogyan a 4GB RAM is, de a tárhelyre is figyeljünk oda, 32GB alatt ugyanis ne válasszunk, ha egyszerre több játékot is tárolnánk rajta.

5. Az akkumulátor mindenek felett!

A hordozható eszközöknek, így a táblagépeknek is nagyon gyenge pontja szokott lenni az akkumulátor. Az rendben van ugyan, hogy napi szinten tölteni kell az efféle készülékeket, de ha a gyártó mondjuk 10 órás üzemidőt ígér, akkor számítsunk arra, hogy az WiFi és játék mellett alig lesz több 2-3 óránál. Fontos tehát, hogy minél nagyobb akkumulátorral szerelt változatot válasszunk, hiszen ha belemélyedünk a játékba, akkor 4-5 óra alatt azért nem szoktunk megállni.

Társoldalunkon, az Androgeek it-tech magazinon folyamatosan jelennek meg a legújabb tablet hírek és tesztek is, ha épp vásárlás előtt állnál, érdemes körülnézned.
2 hozzászólás

fonemaker

1 éve, 17 napja

Samsung Galaxy Tab S-em van, még az első. Szegény már nagyon nyekkeg néha, és merül mint az atom, de még mindig elfuttat egy csomó játékot. Ezért is volt érdemes anno a drágábbat vennem.

válasz erre

ferencziakos

1 éve, 17 napja

Megsúgtok azért egy általatok is használt tabletet?

válasz erre