5 tipp, hogy mindig biztonságosan játszhass a Pokémon GO-val

2017. december 03.
50.5731
A napokban mi is beszámoltunk a Prudue Egyetem Death by Pokémon Go című tanulmányáról, amelyből kiderült, hogy a játék megjelenését követő első 5 hónapban Amerika egyetlen tartományában több mint 250 haláleset történt közvetlenül vagy közvetett módon a Niantic alkotása miatt. Ez az adat annyira megdöbbentett minket - pláne a több ezer sérülés és a több millió dolláros kár mellett -, hogy erősen elgondolkoztunk azon, vajon miért nem tett még senki sem intézkedéseket az ellen, hogy a Pokémon GO biztonságosabbá váljon?


Mivel a kezünk nem ér el addig, hogy ilyen intézkedésekre egyáltalán javaslatokat tegyünk, ezért úgy határoztunk, hogy inkább összegyűjtünk nektek néhány hasznos tippet ahhoz, hogy miként tudtok ti magatok mindig maximális biztonságot garantálni pokémonvadászat során. Ha te is kerültél már vészhelyzetbe a játék miatt, esetleg félted gyermekedet vagy barátaidat, akkor feltétlenül fogadd meg az alábbiakat.

5 tipp, hogy mindig biztonságosan játszhass a Pokémon GO-val - 2. kép

1. Soha ne játssz fülhallgatóval!


Bár nyilván a Pokémon GO-t is jobb úgy élvezni, hogy a forgalmas közegekben is minden hanghatást kitűnően hallunk, azonban fülhallgatóval játszani sokkal veszélyesebb. Ha ugyanis a szemünket lefoglalja a képernyő bámulása, a fülünk sok esetben figyelmeztethet minket a közelgő veszélyre, így legalább ennyi kompromisszumot kössünk a biztonság érdekében.

2. Ha teheted, vadássz társaságban!

A Pokémon GO egyik nagy előnye, hogy társaságban mindig sokkal élvezhetőbb. Ez a biztonság szempontjából azért szerencsésebb, mert ha többed magunkkal indulunk vadászni, akkor nagyobb az esélye annak, hogy valaki odafigyel ránk, vagy közösen előbb észrevesszük a vészhelyzetet, így kisebb a valószínűsége, hogy beleessünk egy mély árokba, vagy elüssön minket egy autó.

3. Autóban ülve tedd el a telefont!

Bár hihetetlennek hangzik, de hazánkban is vannak olyan Pokémon GO fanatikusok, akik az egyes PokéStopok között autóval közlekednek annak érdekében, hogy gyorsabban közelíthessék meg az állomásokat a jobb eredmények érdekében. Ilyenkor a vadászok hajlamosak a sietségre vagy arra, hogy az autóban is a telefon képernyőjét bámulják. Amerikában már számtalan baleset történt emiatt, és reméljük, hogy itthon senkinek sem kell megsérülnie, ne adj Isten meghalnia egy ilyen balgaság miatt.

5 tipp, hogy mindig biztonságosan játszhass a Pokémon GO-val - 3. kép

4. Legalább az utak mellett légy figyelmesebb!


Bár a Pokémon GO nagyon jól élvezhető parkokban is, de sok esetben utak mellett kell közlekednünk a vadászat során. Amennyiben tudatában vagyunk annak, hogy a közelünkben autók közlekedhetnek, próbáljunk meg egy kicsit figyelmesebbek lenni, de a legjobb az, ha ilyen helyeken el is rakjuk a telefont.

5. Szerezz be egy Pokémon GO Plus-t!

A Pokémon GO használatának egyik legbiztonságosabb módja határozottan az, hogy beruházunk egy Pokémon GO Plus nevű kiegészítőre. Ez a Bluetooth karkötő folyamatos összeköttetésben áll telefonunkkal, illetve a játékkal, ezáltal azonnal figyelmeztet minket, ha a közelben pokémonok ólálkodnak, ezáltal nem kell telefonnal a kezünkben futkározni az utcán, ami minden veszély forrása.
3 hozzászólás

Femobilos

11 hónapja, 1 hete és 2 napja

Jó tanácsok ezek mindenkinek, nem csak a Pokemonosoknak.

válasz erre

ferencziakos

11 hónapja, 1 hete és 3 napja

Nem értettem akkor sem amikor pörgött, most meg amikor már lecsengett végképp nem értem, mit lehet benne szeretni.

válasz erre

fonemaker

11 hónapja, 1 hete és 3 napja

Mondanám hogy aki hülye haljon meg, de lehet hogy túl erős lenne...

válasz erre