A 3 legjobb ingyenes zenelejátszó Androidra

2017. április 23.
73.6631
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Bár ma már minden Androidos okostelefon rendelkezik jobb-rosszabb zenelejátszóval, ezek többsége azonban annyira alapszintű program, hogy többnyire tényleg csak arra képesek, hogy lejátszhassuk általuk kedvenc zenéinket. Bár a streaming korában egyre többen ma már online hallgatják muzsikáikat, de azért még mindig sokan vannak, akik ragaszkodnak a kiemelkedő minőség mellett ahhoz, hogy saját készülékükről füleljék zenéiket, ami ráadásul garantáltan nem internetfüggő.


Ha te is ebbe a kategóriába tartozol, ergo egy kicsit audiofil vagy, és szeretnél egy ingyenes, ámde kiemelkedő minőségű zenelejátszót a telefonodon tudni, akkor engedd meg, hogy kedveskedjünk neked egy rövid ajánlóval, amiben a három, általunk legjobbnak vélt Androidos zenelejátszót mutatnánk be nektek röviden és tömören.



1. BlackPlayer

Kezdjük rögtön egy egyszerűbb, ámde rendkívül sokoldalú applikációval, amivel a KodarKooperativet célja az volt, hogy a testre szabható fülesek kedvelői garantáltan megtalálják számításaikat. Nagy előnye még, hogy a minimalista megjelenés mellé teljes reklámmentességet garantál, támogatja az MP3, a WAV és az OGG formátumok mellett a Flac-et is, de menedzselhetjük vele albumborítóinkat - akár HD minőségben -, sőt adhatunk hozzá külön témákat.

Sokak számára óriási előny lehet, hogy van benne külön hangszínszabályozó, sőt Equalizer, bassboost és 3D surround virtualizer is, melyekkel elképesztő mértékben a saját ízlésünkhöz tudjuk igazítani a hangzást. Ha rajongunk a szövegekért, a program által könnyedén hozzáadhatjuk őket dalainkhoz, de a programon belül teljesen hozzányúlhatunk az egyes számok tulajdonságaihoz is, mint a név, a cím, a műfaj és a többi.

Google Play



2. MediaMonkey

A Ventis Media által készített MediaMonkey nagyjából mindent tud, amit az imént bemutatott BlackPlayer, de ingyenes változata azért így is képes egy kicsit többet garantálni. Legnagyobb előnye, hogy szokatlan módon biztosít kiemelkedő letisztultságot, ezáltal a Windows 10 csempéihez hasonlóan, nagy borítókkal dolgozva rendszerezi zenéinket, miközben számtalan szűrő szerint kereshetünk és könnyedén navigálhatunk a mappákban.

Óriási előnye még, hogy képes nagyon egyszerűen, WiFi-n keresztül szinkronizálni Windows alapú PC-ről zenéket, videókat, fájl infókat, szövegeket, de akár komplett playlisteket is, így nem kell összeállításokkal fáradozni, csak egy szinkronizáció és már is megtaláljuk telefonunkon a gépen tárolt zenéket. A MediaMonkey is rendelkezik hangszínszabályozóval, ezen túlmenően pedig kompatibilis olyan külső zeneszolgáltatókkal, mint a Simple Last.fm, a Scrobble Droid vagy a Last.fmc.

Google Play



3. Neutron Music Player

Ha valami igazán különleges dolgot keresünk, mert valódi audofilek vagyunk, akkor érdemes vetni egy pillantást a Neutron Music Player-re, amely bár elsőre egy kicsit ijesztőnek tűnik a sok-sok lehetőséggel és csúszkával, de ez nem meglepő, hiszen egy 32/64 bites audio renderelésre alkalmas motort rejteget a sötét kezelőfelület, amivel tuti, hogy bármilyen fájlformátumot képes leszel lejátszani, ezáltal egy igazi Jolly Joker, ha olyan zenefájllal találkozunk, amivel nem tudunk mit kezdeni.

Az elképesztő mértékű beállítás és hangszínszabályozás miatt sokan az egyik legjobb zenelejátszónak tartják, ami nem meglepő, hiszen ingyenes változata is olyan extrákkal rendelkezik, mint a grafikus EQ, a parametrikus equalaizer, a crossfeed vagy a compressor és a limiter, amivel az Androidos lejátszók közül csak kevesen. Ha pedig mindez nem lenne elég, az applikáció még magyar nyelven is ért!

Google Play
3 hozzászólás

Mendez

7 éve, 7 hónapja és 7 napja

Neutronról most hallok először! meglepett smiley

válasz erre

Femobilos

7 éve, 7 hónapja és 8 napja

Nagyszerű összeállítás lett. Most próbálgathatom őket végig! röhögő smiley

válasz erre

SamsungFan

7 éve, 7 hónapja és 8 napja

Nem emlékszem mikor hallgattam utoljára zenét telefonról de akkor én Winampot toltam. röhögő smiley PC-n megszoktam, aztán droidon is azzal volt a legegyszerűbb. Igaz teljesen más volt, csak a név volt ugyanaz.

válasz erre