A legfontosabb applikáció-típusok a koronavírus-járvány idejére

2020. május 03.
69.3841
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Noha őszintén reménykedünk abban, hogy néhány napon, maximum héten belül helyreáll a rend az országban a koronavírus-járvány után, azonban a legoptimistább számítások szerint is hónapokig érezhetjük majd az egész hatását, vagyis rendkívül lényeges, hogy felkészüljünk az újabb karanténhelyzetre. Bár ne adja az ég, hogy ismét ilyesmit kelljen átélnünk, addig azonban felesleges a jövőbe meredni, amíg az aktuális helyzet sem normalizálódott még.
Advertisement


Éppen ezért úgy döntöttünk, hogy néhány lépésben összeállítunk egy okostelefonos mentőcsomagot nektek ebben a cikkben, méghozzá olyan applikációtípusokkal a középpontban, melyek kifejezetten fontos szerepet játszhatnak a mindennapjainkban az aktuális járványhelyzet idején. Lássuk tehát, hogy milyen programtípusokból bújtassunk el néhányat állandó elérhetőséggel a készülékünkön, hogy egyszerűbb legyen átvészelni ezeket a helyzeteket!

Legyen egy jó információs alkalmazásod!

A közösségi oldalakon sajnos rengeteg téves információ bukkant fel a közelmúltban a koronavírussal és úgy általánosságban a járvány kapcsán. Amennyiben a konkrét számokra vagyunk kíváncsiak, ha garantáltan hivatalos eredményeket szeretnénk olvasni, akkor ne érjük be mindenféle sokadlagos applikációval, válasszuk hozzá a WHO Info applikációt (App Store / Google Play), melyet konkrétan az Egészségügyi Világszervezet üzemeltet.

Itt minden globális eseményről, újdonságról és egyéb rendelkezésről azonnal értesülhetünk akár up-to-date formában, de érdemes megnézni a WHO többi appját is, sőt mi több, akadnak már önkormányzati kezdeményezések is - ott a Budapest Tizenöt például -, mely kifejezetten a járványhelyzetben bajba jutott embereknek szól, akik az appon keresztül tudnak gyors segítséget kérni.

A legfontosabb applikáció-típusok a koronavírus-járvány idejére - 2. kép

Fontos a hiteles tájékoztatás is!

Amennyiben a globális helyzet mellett, vagy helyett sokkal jobban érdekelne a járvány magyar állása, akkor nagyon lényeges lehet feltelepíteni hozzá néhány híroldal vagy hírcsatorna applikációját. Fontosnak tartjuk megjegyezni, hogy direkt NEM ajánlunk a figyelmetekbe egyetlen applikációt sem, nehogy véletlenül megvádoljanak minket a részlehajlással, hiszen az aktuálpolitikai hírek kapcsán köztudott, hogy nem létezik független sajtó, így mindenki döntsön belátása szerint, amikor applikációt választ, de ha ránk hallgattok, egyszerre több médiumnak az appját is telepítitek, és a látottakat összevetve egy átfogó tájékoztatást kaphattok.

A kapcsolattartás rendkívül lényeges!

Ezen a téren minden okostelefon rendelkezik kiváló alternatívákkal és előre feltelepített megoldásokkal. A Google beépített csevegője vagy a Facebook például ilyen, de érdemes ilyenkor több fronton is tartani a vonalat, vagyis igyekezzünk több népszerű kapcsolattartó applikációt feltenni a telefonunkra. A Messenger mellett jöhet a Viber, a WhatsApp, de ha nem féltjük az adatainkat, kifejezetten sokan rákattantak mostanában a Zoomra.

A Facebook egyébiránt bármennyire is gyűlölt platform, most érdemes regisztrálni rá, mert alaposan megkönnyíti a kapcsolattartást, és több nap karantén után a bezártságérzetet is enyhítheti.

A legfontosabb applikáció-típusok a koronavírus-járvány idejére - 3. kép

Persze a szórakozásról se mondj le!

Mivel mobilgamerek vagyunk, ezért jó nagyot csaptunk volna a kezünkre, ha ebben a cikkben nem teszünk említést az okostelefon által nyújtott szórakoztatásról. Magyarul legyen feltelepítve egyszerre több mobiljáték a készülékedre - ennek vélhetően mindenki eleget tud tenni olvasóink közül felhívás nélkül is -, a WiFi-köteles alkotások mellett pedig legyen mindig egy-két offline formában játszható alkotás, mert soha nem tudni, hogy mi történik holnap.

Érdemes egyébiránt figyelni az állandó akciókat - Napiapp rovatunk különösen hasznos ebből a szempontból -, hiszen rengeteg kiadó kínál pofátlanul olcsón vagy totál ingyen minőségi mobiljátékokat ebben az időszakban!
5 hozzászólás

Mordorer

4 éve, 2 hónapja és 14 napja

WHO app tök jó, köszi!

válasz erre

peter97

4 éve, 2 hónapja és 14 napja

Megmondom őszintén nem annyira követem a vírus alakulását szóval marad a játék és az itthon maradás. mosolygó smiley

válasz erre

Mendez

4 éve, 2 hónapja és 15 napja

Napiapp yeahh. mosolygó smiley Imádom!

válasz erre

SamsungFan

4 éve, 2 hónapja és 15 napja

Messenger nálam már régóta alap kommunikációra, a Napiapp pedig a kedvencem az egész neten. Lehetne minden nap! röhögő smiley

válasz erre

Ronalddo

4 éve, 2 hónapja és 15 napja

Én csak játékból tettem fel többet. röhögő smiley

válasz erre