A legőrültebb Pokémon GO balesetek, melyekről valaha hallottál!

2018. január 21.
39.5671
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
A Pokémon GO túlzás nélkül a mai popkultúra részévé vált azzal, hogy elképesztő népszerűségnek örvend, rengeteg embert szólított meg világszerte, a játékosok pedig konkrétan szubkultúrába tömörültek miatta. Rengeteg tanulmány és újságcikk foglalkozott azonban azzal, hogy a játék mennyire veszélyes, hiszen az emberek a telefonjukba meredve sétálgatnak az utcán, és ebből fakadóan rengeteg baleset írható már most a Niantic alkotásának számlájára.


Mivel szinte minden héten történik kisebb-nagyobb baleset, ezért úgy határoztunk, hogy az alábbiakban összegyűjtjük az eddig dokumentált legőrültebbeket, kilépve természetesen a kéz- és lábtörések esetei közül, amelyek majdhogynem mindennaposak a Pokémon GO több milliós felhasználói bázisában. Lássunk tehát pár esetet!

A legőrültebb Pokémon GO balesetek, melyekről valaha hallottál! - 2. kép

1. Pokémonra vadászott és egyszer csak lelőtték!


Egy ilyen cikket nem is kezdhetnék mással, mint a világ első dokumentált Pokémon GO halálesetével, mely a 20 éves Calvin Riley nevéhez fűződik, aki 2016 augusztusában veszítette életét játék közben. A fiú esetének körülményei mindmáig tisztázatlanok, hiszen a San Francisco közelében fekvő Fisherman's Wharf nevű tengerparti városnegyedben sétálgatott pokémonokra vadászva, amikor egyszerűen lelőtték. A dolog érdekessége, hogy a gyilkos nem rabolt, nem nyúlt a tetemhez, de a rendőrség egyetértett abban, hogy ha Riley odafigyel a környezetére, akkor elkerülhette volna a végzetes lövést.

2. Elfogta Laprast és szívinfarktust kapott!

Következő esetünk egyenesen Szingapúrba repít minket, ahol egy 66 éves férfi azt követően kapott végzetes szívrohamot, hogy pokémonvadászat közben befogott egy régóta vágyott Laprast. A férfi vélhetően annyira megörült a lénynek, hogy azzal sokkolta szívét. Felesége elmondta, hogy férje imádott játszani - több mint 200 pokémont gyűjtött össze -, és a végzetes estén is célzottan ment ki vadászni, miután elfogyasztotta vacsoráját családja körében.

3. Ezért ne vadássz pokémonra éjszaka!

A következő őrült eset Anaheimben, Kaliforniában történt 2016. július 14-én egy ismeretlen nevű férfival, aki úgy döntött, hogy éjszaka indul pokémonvadászatra egy közeli parkba. Ez azonban végzetes döntésnek bizonyult, a kivilágítatlan, biztonsági kamerák nélküli helyszínen ugyanis egy bűnbanda tanyázott, akik kiszúrták a húszas évei elején lévő férfit - aki állítólag éppen egy Charizardot hajkurászott -, majd többen körbevették és több késszúrást ejtettek rajta. A férfit ráadásként ki is rabolták, nagy szerencséjére pedig túlélte a támadást.

A legőrültebb Pokémon GO balesetek, melyekről valaha hallottál! - 3. kép

4. Pokémon GO + vezetés = nem jó párosítás!


Ebben az esetben egy 28 éves felnőtt New York-i férfi a főszereplő, aki 2016. július 12-én úgy döntött, hogy a legegyszerűbb számára az, ha autójában ülve hajkurászik pokémonok után. Az eset éjszaka történt, így elsőre minden simán ment, azonban amikor közel ért egy ritka pokémonhoz, és már csak pár méterre lehetett a célhoz, figyelmetlenségből autójával lesodródott az útról, és nagy sebességgel egy fának hajtott. Az autó totálkárosra tört és az ember is súlyos sérülésekkel, valamint pokémon nélkül szállították kórházba.

5. Sziklát mászott egy pokémon miatt, de a szikla nem akarta, hogy megmásszák!

Szintén 2016. júliusában történt még egy különleges eset Encintiasban, Kalifornia egyik tengerparti településén, ahol két férfi pokémonvadászat közben azt vette észre, hogy egy magas szikla tetején egy ritka szörnyeteg csücsülhet. Mivel nem akarták megkerülni a partoldalt, ezért úgy döntöttek, hogy megmásszák a szirtet, azonban egyikük számára ez majdnem végzetes hibának bizonyult, lévén megcsúszott és 75-100 láb mélységbe zuhant. Szerencséjére túlélte a zuhanást, de a mentők nagyon súlyos sérülésekkel szállították kórházba.
4 hozzászólás

Bencus86

1 éve, 1 hónapja és 1 napja

Sok hülye, istenem...

válasz erre

fonemaker

1 éve, 1 hónapja és 1 napja

Basszus de durva sztorik vannak!

válasz erre

ferencziakos

1 éve, 1 hónapja és 1 napja

Ismét egy hiánypótló írás, nagy köszönet érte! Osztom, hadd jusson el minden érintetthez. Teli van az utca birkákkal.

válasz erre

Mendez

1 éve, 1 hónapja és 1 napja

Nagyon jó hogy van ilyen figyelemfelkeltő cikk is!

válasz erre