A metalzene és a mobiljátékok: lássuk a legjobb kombinációkat!

2021. április 04.
62.0771
A metal zene megítélése bár rengeteget változott a hőskor, avagy a nyolcvanas évek óta, azonban sajnálatos módon még mindig egyfajta rétegstílusról beszélünk, és kifejezetten fekete bárányként tekintenek arra, akik kedvelik. Személy szerint már gyerekkorom óta megveszekedett metal rajongó vagyok, a műfaj legtöbb ágazatát imádom, így évek óta érlelődött bennem egy cikk, aminek részeként összegyűjtöm a legjobb mobiljátékokat, melyeket valamilyen formában ez a zenei műfaj ihletett.
 


Nyilván dögivel találunk ilyen műveket az App Store és a Google Play kínálatában egyaránt, ezáltal ismét egy szubjektív lista született a részünkről, konkrétan olyan alkotásokkal, melyek a mi telefonunkon is ott vannak, és képtelenek vagyunk letörölni őket. Lássuk, hogy melyek ezek!Iron Maiden: Legacy of the Beast

Az Iron Maiden nevét alighanem az is ismeri, aki egyébként nem járatos a heavy metal műfajban, hiszen a stílus legfelső ligájába sorolható, akik annak idején már a videojátékok világában is tettek kirándulást az Ed Hunter című alkotással, így nem volt nagy meglepetés, amikor pár éve kijött a Legacy of the Beast. Nem elég, hogy az alkotásban végigkövethetjük a zenekar pályafutását, az összes albumot, még a játékmenet terén is egészen szuper kis taktikai akciózást kapunk - persze remek zenékkel.

Google Play | iOS App StoreAmon Amarth

Aki szereti a kicsit durvább zenéket, az biztosan ismeri az Amon Amarth zenekart. Az északi vikingek sajátos death metal muzsikájukkal - inkább göteborgi death metal, de nem vagyunk egy zenei szaklap, szóval nem lényeg annyira - a vikingek kora előtt tisztelegnek albumról-albumra. A nevükkel fémjelzett mobiljáték ennek megfelelően az ő dalaikra épülve egy old school oldalnézetes platformer, melyben egy vikinget irányítva kell átverekednünk magunkat az ellenfeleken. Kifejezetten a keményzenék kedvelőinek lett dedikálva!

Google Play | iOS App StoreRock Hero 2

Nem éreztük volna teljesnek ezt a listát, ha nem kerestünk volna elő legalább egyet az általunk a legjobb ritmusjátékok közé sorolt Guitar Hero-klónok közül. Noha több applikáció is van a telefonunkon ebből a műfajból, nekünk a Rock Hero 2 a kedvencünk, mégpedig a kellemesen pontos játékélmény miatt, hiszen itt nincs csúszkálás, nincs pontatlanság, ritmusos minden, miközben ráadásul a kiválasztott dalok is szuperek, igazi kemény zenék, igazi klasszikusok csendülnek itt fel.

Google PlayBlack Metal Man

A black metal műfaj még a metalon belül is egy rendkívüli rétegstílus, nagyon kevesen viselik el, és még kevesebben értik valódi mondanivalóját, így külön öröm számunkra, hogy létezik belőle mobiljáték, még ha nem is éppen olyan az applikáció, ami a műfaj lényegét megfogná. Ez ugyanis egy oldalnézetes platformer, amiben egy hullasminkes fickóval kell rohangálnunk, gyűjtögetnünk és harcolnunk. A játékmenet terén talán nem nagy dolog, de mi imádjuk a hangulatát, a háttérben felcsendülő zenék miatt pedig bármikor szeretjük elővenni.

Google Play | iOS App Store
4 hozzászólás

SamsungFan

6 napja

Hát ez marha jó kis cikk, ment is a kedvencekbe!

válasz erre

fonemaker

1 hete és 1 napja

Nem is hittem volna, hogy ennyi féle ilyesmi játék van.

válasz erre

peter97

1 hete és 1 napja

Ez mekkora király cikk.

válasz erre

ferencziakos

1 hete és 1 napja

Hát erről az oldalról még sosem közelítettem a játékokban.

válasz erre