A nyári fesztiválokon is játszanál? Íme néhány tuti tipp, kifejezetten mobilgamereknek!

2019. július 28.
59.3721
Bár az emberek többsége általában nem azért jár fesztiválozni, hogy ott egész nap a telefonját nyomkodja, de ha több napig kell sátorban élnie, bírnia a meleget és a hangos zenét, akkor azért kellenek olyan órák - legalább délelőtt -, amikor szünetet tart az ember. Egy vérbeli mobilgamer ilyenkor mit csinál? Naná, hogy előkapja a telefonját, és betölti a kedvenc mobiljátékát!
 


Bár ez ebben a formában egy elég egyszerű, mondhatni különösebb magyarázatra nem szoruló teória, ugyanakkor a képletbe rengeteg változó kerülhet, hiszen a fesztiválos körülmények egyáltalán nem hétköznapiak, ha tehát szeretnénk másnap reggel is ép kijelzőn és feltöltött telefonon játszani, akkor érdemes lehet megfogadni az alábbi kipróbált tippeket, melyeket kifejezetten mobilgamereknek állítottunk össze.

A nyári fesztiválokon is játszanál? Íme néhány tuti tipp, kifejezetten mobilgamereknek! - 2. kép

1. Ha több telefonod van, elég lesz az olcsóbb is!

Bár a modern fesztiválokon egyre magasabb szintű a biztonság, azonban nem kell feltétlenül a legrosszabbra gondolni, ha azt mondjuk, hogy ha több telefonunk van, akkor inkább az olcsóbbat vigyük magunkkal. Egy fesztiválon ugyanis bármi megeshet!

A kelleténél több alkohol elfogyasztása miatt például könnyen elhagyhatjuk valahol az eszközt, a közönség soraiban pedig olyan ütést kaphat, hogy az végérvényesen elintézi az eszközt. Érdemes tehát nem egy Black Sharkkal elmenni bulizni, hanem valami pár ezer forintos vacakkal, ami ugyanúgy futtat pár jobb mobiljátékot.

2. Gondolj a töltésre!

A mai okostelefonok nagy átka, hogy hamar merülnek, pláne ha mobiljátékokkal terheljük, tehát fesztiválra indulva mindig gondoskodjunk a töltési lehetőségekről. Legyen nálunk a telefonunk megfelelő töltője, de érdemes egy nagyobb teljesítményű külső aksit is magunkkal vinni, hiszen hajnalok-hajnalán nem biztos, hogy túl nagy kedvünk lesz felkelni azért, hogy áramforrást keressünk a fesztivál területén.

Ilyenkor kifejezetten hatékony lehet egy külső aksi, amit csak rádugunk a készülékre, és máris megoldottuk a problémát. Persze még jobb, ha korábban tudatosan vásároltunk telefont, és külön odafigyeltünk arra, hogy nagyobb aksi legyen benne, hiszen megfelelő használat mellett egy 5000 mAh-s aksi még akkor is kibír két napot, ha WiFi vagy mobilnet nélkül játszunk rajta egy keveset.

A nyári fesztiválokon is játszanál? Íme néhány tuti tipp, kifejezetten mobilgamereknek! - 3. kép

3. A strapabíróság sem árt!

Ha sokat fesztiválozunk, érdemes magunknak olyan okostelefont választani, ami nem törik ketté pusztán attól, hogy zsebre tesszük. Érdemes a víz- és porálló eszközöket keresnünk, hiszen egy nyári fesztiválon óriási port kell elviselniük ezeknek az eszközöknek, és nem ritka az sem, hogy valaki lelocsol valamivel.

Persze akkor se ess kétségbe, ha a te készüléked nem ilyen, hiszen rengeteg trendi, akár a saját outfitedhez igazítható tok létezik, mely egészen strapabíróvá tehetik a telefonodat. Érdemes olyat választani, ami minden oldalról védelmet nyújt a készüléknek, tehát összezárható, és az óra megtekintéséhez nincs szükség nyitogatni. Persze azért a kiszedhetőségre is ügyeljünk, hiszen mobiljátékozáskor kifejezetten idegesítőek ezek a kiegészítők!

4. Legyen hozzá okosórád!

Szintén biztonságtechnikai kérdés, hogy a telefont ne kelljen mindig előszedned a zsebedből egy fesztiválon, hiszen közben könnyedén megsérülhet, esetleg nem sikerül megfelelően visszaraknunk a helyére, így valakinek megtetszhet. Ilyenkor lőttek a másnapi mobiljátéknak, így érdemes a fesztiválszezonra beszerezni egy okosórát, mely máskor is kiváló kiegészítő lehet.

Segítségével mindig láthatjuk a pontos időt, elolvashatjuk üzeneteinket, látjuk azt is, ha keresett valaki, sőt mi több, ha úgy állítjuk be, akkor még játékaink értesítéseit is meg tudjuk jeleníteni vele - például szöveges formában -, tehát több tekintetben is kényelmes és praktikus megoldás.
4 hozzászólás

Direktor

6 hónapja, 1 hete és 3 napja

Egy frankó nagyiteló a zsebbe, nagy gombokkal, elemlámpával és annyi.

válasz erre

Mendez

6 hónapja, 1 hete és 4 napja

Nem szeretem a fesztiválokat. Többek között azért nem, mert ellopták a telefonomat az egyiken. Azóta nem járok.

válasz erre

Femobilos

6 hónapja, 1 hete és 4 napja

Okosóra jó ötlet, főleg ha sokáig bírja az aksi.

válasz erre

Mordorer

6 hónapja, 1 hete és 4 napja

Nem merném elvinni a rendes telómat, van egy újgenerációs Nokia 3210-esem, azt szoktam vinni.

válasz erre