Adventure Time Run játékteszt

2017. augusztus 09.
41.3471
Az Adventure Time, avagy magyarul Kalandra fel! a Cartoon Network jelenlegi egyik legismertebb és legsikeresebb rajzfilm-sorozata, amihez a csatorna a többi sikerszériához hasonlóan igyekszik egy komplett franchise-t felépíteni. Ennek számtalan módja van, azonban az egyik leghatásosabb az, ha a tévé mellett minden médiumon megtalálhatjuk az ismert karakterek kalandjait, ezáltal például merchandise termékek vagy éppen mobiljátékok készül belőle. Ennek tett most eleget a Tangent és a Cartoon Network csapata az Adventure Time Run-nal!


Bár hangsúlyozandó, hogy nem az alkotás az első mobilos cím, amit a Kalandra fel! korábban ihletett, ellenben aki megismeri az aktuális próbálkozást, az vélhetően egyetért velem abban, hogy annak ellenére is az egyik legösszetettebb és legtartalmasabb kezdeményezésről van szó, hogy a végeredmény konkrétan csak egy szimpla endless runner lett. Ezt a műfajt ugyanis bár sokan hajlamosak lenézni, ellenben itt a bizonyíték, hogy megfelelő hozzáállással és jó alapanyagból nagyon jó dolgokat is ki lehet hozni.

Adventure Time Run játékteszt - 2. kép

Az Adventure Time Run ugyanis egy igazán kellemes kis alkotás lett, amiben konkrétan egyetlen feladatunk, hogy átvegyük az irányítást Finn felett - később a sorozat többi ismert szereplőjét is megkapjuk Jake-től kezdve Marceline-ig bezárólag - és rohanjunk a messzeségbe, miközben a rajzfilmhez méltó módon őrült helyszínek tucatjai várnak ránk, így simán előfordulhat, hogy egy egy napfényes helyszínről egy időalagúton keresztül rögtön átjutunk a Jégkirály birodalmába, hogy ott néhány extra pont ellenében a vezér elől meneküljünk, vagy éppen jeges akadályokat küzdjünk le.

Persze tévedés azt hinni, hogy az Adventure Time Run részeként csak a rohanás és a gyűjtögetés lesz a dolgunk, hiszen hősünkkel ugrándozhatunk, gurulhatunk, sőt még repkedhetünk is, miközben fizetőeszközt és egyebeket gyűjtögethetünk annak érdekében, hogy aktuális hősünket fejleszteni tudjuk. Ez nagyon fontos lesz, hiszen bárkit is irányítunk, kitartásától függ az, hogy teljesíteni tudjuk-e a pályát vagy sem. Ha hősünk a pálya felénél elfárad, akkor bizony addig jutottunk és nincs tovább.

Adventure Time Run játékteszt - 3. kép

A fejlesztés során egyébiránt állóképességet, életerőt és megannyi mást tudunk növelni, amelyekre azért lesz még szükségünk, mert a későbbiekben, mondhatni magasabb szinteken ellenfelekkel is találkozhatunk majd a pályákon. Ez számomra nagyon szokatlan volt egy endless runnertől, pláne annak fényében, hogy ilyenkor a játékban leáll a rohanás, és hősünkkel egy helyben álldogálva kell lelövöldöznünk a szemben álló feleket. Bár furcsán hat, ellenben egészen kellemes kis színesítés ebben a formában.

Az Adventure Time Run nagy előnye még, hogy nemcsak a játékmenet, hanem a tartalom tekintetében is nagyon ott van a szeren. Nem elég ugyanis, hogy egy halom epizód vár ránk, biztosak lehetünk abban, hogy már az elsőnek is legalább 15-20-szor kell nekimennünk - a napi és heti kihívások teljesítésével ez részben csökkenthető - azért, mert csak akkor juthatunk a végére, ha karakterünk bizonyos tulajdonságait fejlesztettük. Ehhez pedig in-game pénz kell, amit természetesen fedezhetünk a bankszámlánkról is, de kellő kitartással és sok-sok játékkal szintén megoldható.

Adventure Time Run játékteszt - 4. kép

Az Adventure Time Run összességében egy nagyon kellemes kis hátsó nézetes endless runner lett, ami ráadásul messze nem csak a sorozat kedvelőinek okozhat maradandó élményeket, noha kétség sem férhet hozzá, hogy ők élvezik majd a leginkább Finn rohangálását. Soha rosszabbat, pláne annak fényében, hogy ez a kis csoda még ingyen is van!

Az Adventure Time Run elérhető itt: Google Play | iOS App Store
4 hozzászólás

Mordorer

1 éve, 6 napja

Ez már ránézésre is nagyon állat!

válasz erre

Mendez

1 éve, 6 napja

Mekkora játék!!!!

válasz erre

fonemaker

1 éve, 7 napja

Igen jópofa, teszek vele egy próbát.

válasz erre

peter97

1 éve, 7 napja

Nagyon poénnak néz ki, tetszik!

válasz erre