Aggretsuko: The Short Timer Strikes Back játékteszt

2020. augusztus 05.
67.2161
Valamiért óriási divat lett belőle, hogy a népszerű filmes sorozatok vagy egyéb ismert brandek mobiljátékos feldolgozásait egyszerű match-3 puzzlerként dolgozzák át a fejlesztők, így már meg sem lepődünk rajta, ha egy ilyen alkotás érkezik, ellenben mindig szomorúsággal tölt el minket a dolog. Pláne olyan esetekben, mint az Aggretsuko franchise, hiszen a Netflix ismert animációs sorozatában elképesztő lehetőségek lapultak, a készítők azonban valamiért mintha direkt figyelmen kívül hagyták volna ezeket.


Aki esetleg nem tudná, az Aggretsuko egy eredetileg japán animációs sorozat volt, mondhatni egy anime, amit a Netflix licencelt és világszerte híressé tett. Eredetileg 2016-ban indult útnak, és az egyes epizódok nagyon rövid, 15-19 percben próbálnak meg mosolyt csalni az arcunkra, a főszerepben egy enyhén idegbeteg vörös bandával, aki imád death metalt énekelni egy karaoke bárban. Persze közel sem ez a sorozat lényege, de mi ezzel zártuk a szívünkbe elsőként annak idején.

Aggretsuko: The Short Timer Strikes Back játékteszt - 2. kép

Ebben a cikkben azonban nem a sorozatról, hanem a belőle készült mobiljátékról kell beszélnünk, így az Aggretsuko: The Short Timer Strikes Back-ről elmondhatjuk, hogy amennyire egyedi és különleges volt a televíziós sorozat, annyira unalmas és klisés lett a belőle készült mobilos applikáció. Ennek az oka most is a match-3 puzzlerezés, amitől képtelenek szabadulni a fejlesztők, de azt azért érdemes hozzátennünk, hogy itt és most egy kicsivel azért többről van szó.

Az egész játék alapja, hogy hőseink nagy építkezésbe kezdtek, ezáltal egy többszintes épület felhúzása előtt állnak. Minden szint tulajdonságait nekünk kell megadnunk, például építhetünk kávézót, pihenőt és még a fene tudja, hogy micsodát. Igen ám, csakhogy ezeknek a szinteknek a berendezését is nekünk kell megoldanunk - minden automatizálva van, mielőtt bárki egy The Sims-féle összetettségre gondolna -, az ehhez szükséges pénzt, azaz csillagokat pedig match-3 puzzlerezésből kell összeszednünk.

Aggretsuko: The Short Timer Strikes Back játékteszt - 3. kép

Ami pedig ezen a téren vár ránk a játékban, az lényegében semmi olyan újdonsággal nem szolgál, amit máshol ne láttunk volna, tehát meg sem próbálták a készítők valami különleges, vagy a sorozathoz kapcsolódó dologgal feldobni a tárgytologatás és tárgyhúzogatás élményét, minden tökéletesen megegyezik az ezerszer látott és unalomig ismert megoldásokkal. Persze az Aggretsuko karakterei azért hoznak egy kis színt az egészbe, de nagyjából ez minden. Illetve majdnem!

Azon túl ugyanis, hogy a grafika, illetve a stílus tekintetében az Aggretsuko: The Short Timer Strikes Back maximálisan hozza a sorozat sajátosságait, ha elég ügyesek vagyunk a játékban, akkor lehetőségünk nyílik majd feloldani például több rövid animációt, azaz egy-egy párperces exkluzív Aggretsuko epizódot, melyekért már érdemes végigszenvedni a puzzlerezést. Alighanem ez az egyetlen olyan eleme a játéknak, aminek nagyon tudtunk örülni!

Aggretsuko: The Short Timer Strikes Back játékteszt - 4. kép

Merthogy a többi sajátosság vagy játékelem tekintetében az Aggretsuko: The Short Timer Strikes Back nem igazán mond nekünk semmit sem. Nem rossz, nyilván minőségi mobiljáték, csak a feloldható mini-epizódokat leszámítva tökéletes kópia, egy unalmas kliséhalmozás az egész, semmi több.

Az Aggretsuko: The Short Timer Strikes Back elérhető itt: Google Play | iOS App Store
2 hozzászólás

ferencziakos

1 hónapja, 2 hete

Rohadtul utálom, hogy minden filmből, regényből, sorozatból match-3 készül csak. Főleg a Disney tolja ezt nagyon de sajnos - mint a fenti teszt is mutatja - mások is ezt csinálják sokszor. Unalmas, nagyon.

válasz erre

Bencus86

1 hónapja, 2 hete és 1 napja

De miért kell mindenbe match3???

válasz erre