Alto's Odyssey játékteszt

2018. augusztus 03.
39.3801
Bár a mobiljátékok 99 százaléka rendszerint Androidra és iOS-re is megjelenik, a minőségi címek kapcsán azonban az Apple platformjának kedvelői gyakran élveznek elsőbbséget, ami a másik oldalon állva egyáltalán nem tűnik mókásnak. Esetünkben például a szerkesztőségen belül is sárgultak az irigységtől az Androidosok, amikor az iOS-pártiak már régen élvezhették az Alto's Odyssey-t, miközben a Google operációs rendszerére csak a minap vált elérhetővé a nagy kaland.


Merthogy az Alto's Odyssey egy tipikusan olyan mobiljátékn, amit a zseniális Alto's Adventure után tűkön ülve vártunk, és őszintén reméltük, hogy a Noodlecake Studios nem gonoszkodik majd egyik táborral sem, vagyis mindegyik platformra egyszerre dobják ki az alkotást, de sajnos ez végül mégsem valósult meg ebben a formában. Korábban mérgesek voltuk, ma azonban már elfogadjuk, hogy mindez így történt, hiszen végre átélhettük a nagyszerű élményt, amihez foghatót csak nagyon kevesen tudnak alkotni a játékiparban.

Alto's Odyssey játékteszt - 2. kép

Merthogy az Alto's Odyssey kapcsán nagyon nehéz lenne megmagyarázni, hogy miért is imádjuk annyira. Olyan, mint egykoron a PS4-es Journey, mely számtalan díjat nyert, és bár minden téren átlagosnak vagy átlagon alulinak tűnt, az összkép, a hangulat és az élmény viszont olyan fenomenális volt, hogy egyszerűen elvarázsolt minket. Ugyanezt elmondhatjuk Alto első kalandjáról is, mely akkora hatást gyakorolt ránk annak idején, hogy sokáig nem is tértünk magunkhoz, és bár mi se hisszük el, de a folytatással túlszárnyalták mindezt a készítők.

Az Alto's Odyssey ugyanis egy zseniális második epizód lett, mely az alapok tekintetében nem sokat változott, ezáltal át kell vennünk az irányítást egy deszkás felett, aki esetünkben homokos környezetben száguldozik lefelé egy soha véget nem érő hegyről, mely véletlenszerűen generálja előttünk a dolgokat. A kalandot oldalnézetből láthatjuk, és az akadályok átugrálása mellett gyakorlatilag semmi más dolgunk nincs benne, mint a gyűjtögetés. Néha lényeges lesz a jó időzítés, vagy az, hogy ügyesen kalkuláljuk a távolságokat, esetenként egy csipetnyi trükközés sem árt a bónuszok miatt, de a játékmenet gyakorlatilag ebben ki is merül.

Alto's Odyssey játékteszt - 3. kép

Egyszerűnek és semmilyennek hangzik ezek alapján az Alto's Odyssey, de a végeredmény egyáltalán nem az. Olyannyira nem, hogy a játékban több mint 180 célt kell teljesítenünk az egyes szinteken, és minden egyes alkalommal, hogy elértünk valamit, a végtelenített pályaszakaszokon folyamatosan újabb akadályok, objektumok vagy helyszínek várnak ránk, ami talán nem tűnik nagy dolognak, de hihetetlenül látványos és egyedi grafikai körítés, ebből fakadó hangulat, sőt zseniális zenei aláfestés társul mindehhez, ami egyszerre nyugtat, kikapcsol és szórakoztat is egyben, minderre pedig a dinamikus napszak- és időjárásváltozás egy jó nagy lapáttal rá is erősít.

Nehéz elmondani, hogy milyen különleges hatást vált ki az emberből az Alto's Odyssey, ez tényleg egy olyan élmény, amit meg kell tapasztalni, amit át kell élni, méghozzá minden egyes játékmódjával és sajátosságaival, de jól vigyázz, mert egyszerűsége ellenére rögtön odatapaszt a képernyő elé, és garantáltan nem ereszt el egy jó darabig. Mi szóltunk!

Alto's Odyssey játékteszt - 4. kép

Ha röviden kellene jellemezni az Alto's Odyssey-t, akkor azt mondanám, hogy pontosan olyan, mint a zseniális első rész, csak mindenből szebbet, többet és jobbat kínál nekünk. Ha azt imádtad, garantáltan ezért is megőrülsz majd, ha pedig még sose próbáltad korábban, de szereted a mély, már-már művészi és filozofikus mobiljátékokat, akkor eszedbe se jusson elmulasztani.

Az Alto's Odyssey elérhető itt: Google Play | iOS App Store
4 hozzászólás

fonemaker

8 hónapja, 1 hete és 1 napja

Elkezdtem délelőtt, de kétszer tölteni kellett a telefonom, mert annyira rákattantam hogy lemerült.

válasz erre

Direktor

8 hónapja, 1 hete és 1 napja

Már szedem is! El is felejtettem hogy jön!

válasz erre

Mendez

8 hónapja, 1 hete és 2 napja

Nagyon jónak néz ki, én hétvégén vetem bele magam! Szuper teszt lett!

válasz erre

ferencziakos

8 hónapja, 1 hete és 2 napja

Gondoltam hogy nagyon jó lesz. és nagyon fog tetszeni.

válasz erre