Amazing Katamari Damacy játékteszt

2017. december 13.
50.1181
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
A Katamari-sorozat konzolos körökben, de főként a Japánból érkező videojátékok kedvelői között elég nagy hagyományokra tekint vissza, és rengetegen szeretik, így nem véletlen, hogy a Bandai Namco a többi szériájához hasonlóan ezt is egyre jobban tolja mobilokon. A Tap My Katamari után így máris itt a legújabb mellékszál, amely meglepően ügyesen és sajátosan ötvözi a franchise különlegességeit az endless runnerek világával.


Merthogy az Amazing Katamari Damacy egy a végtelenbe futkorászós mobiljáték lett, ami konkrétan az alapok tekintetében hemzseg a kliséktől, ergo kimerül a rohanj, ügyeskedj és gyűjtögess szentháromságában, azonban ezt egy kicsit most megbolondították a készítők. Ez pedig nemcsak a játékmeneten, hanem az őrült kis világon is érezhető, hiszen sokan már a Pokémon kapcsán is fogják a fejüket, de a Katamari ennél sokkal betegebb minden szempontból.

Amazing Katamari Damacy játékteszt - 2. kép

Az Amazing Katamari Damacy kapcsán nagy pozitívum, hogy a legtöbb stílustárssal ellentétben itt egy történet is vár ránk, aminek a főszereplője egy herceg lesz, akinek konkrétan meg kell mentenie az egész galaxist azért, hogy visszaszerezze hőn szeretett királynője szívét. Láttunk és hallottunk is már ilyent sok ezerszer, azonban a kellemesen tálalt sztori itt valamiért mégis szívmelengető, hovatovább visszavezet minket gyerekkorunk kedvenc játékaihoz. Hadd ne mondjak példákat...

Azt már fentebb említettem, hogy az Amazing Katamari Damacy egy endless runner, de kis hercegünk nem azért rohan, mert azt képzeli magáról, hogy ő Forrest Gump, sőt még csak nem is kergetik, ő ugyanis a rohangászás során egy különleges kis erőgömböt görget maga előtt. Ezzel a kis eszközzel az a célja, hogy bejárjon minden egyes világot, és ott minél több eszközt gyűjtsön össze, így a csavaroktól kezdve, az építőkockákon át a fánkokig és a billiárd golyókig bezárólag.

Amazing Katamari Damacy játékteszt - 3. kép

Az utat természetesen megannyi nehézség övezi, így hol jobbra, hol balra kell terelgetnünk hősünket, de gyakran szükség lesz az ugraburgára is, azonban a játékmenet mellett sokkal jobban élvezzük majd ezt a nem kicsit beteg világot. Az ugyanis rendben van, hogy a fejlesztők a mindennapokból vadászták össze az itt megtalálható ötleteket, azonban mégis elég beteg, hogy hol kisvonatokat kell kerülgetnünk, hol guruló játékmacskákat, itt ugyanis garantáltan bármi megtörténhet.

Sőt mi több, a fejlesztők gondoskodtak arról is, hogy megfelelő mennyiségű tartalom kerülhessen az alkotásba, ezáltal a rohangálás mellett folyamatosan vannak elérendő célok, feloldható extrák, de állandó kihívások és mellékes teendők is akadnak. Magyarul, ha akarnánk, akkor sem tudnánk unatkozni a játékban, persze az más kérdés, hogy a kissé nehézkes irányítás és a túlpörgetett tempó párszor földhöz csapathatja velünk a telefont, merthogy a játék pár helyen logikátlan és túl nehéz is lett egyben.

Amazing Katamari Damacy játékteszt - 4. kép

Ezt leszámítva azonban az Amazing Katamari Damacy egy egészen kellemes kis mobiljáték, túlzás nélkül üde színfolt az endless runnerek között, és bár elsődlegesen beteg világával varázsolja majd el a legtöbb játékost, ellenben finoman adagolva természetesen a játékmenet is egészen kellemes élményekkel szolgál.

Az Amazing Katamari Damacy elérhető itt: Google Play | iOS App Store
2 hozzászólás

Mendez

6 éve, 10 hónapja és 22 napja

Egy játéknak jó lesz. Kikapcsolódásnak legjobbak az ilyen endless runnerek.

válasz erre

peter97

6 éve, 10 hónapja és 23 napja

Na akkor nézzük! mosolygó smiley

válasz erre