American Dad! Apocalypse játékteszt

2019. november 06.
74.8671
A Fallout Shelter olyan meghatározó és különleges stílust, illetve játékélményt honosított meg a mobiljátékok piacán, hogy sokan azt remélték: egy újabb trend körvonalazódik majd az összetett megoldáson alapulva. Bár trend (sajnos vagy szerencsére) nem lett belőle, azonban a Bethesda alkotói több fejlesztőcsapatot is megihlettek, méghozzá olyannyira, hogy botrány is volt ebből a Westworld mobiljáték idején, emiatt pedig alaposan visszaesett a klónkészítők harci kedve.


Azért szerencsére nem volt ez mindenkire igaz, méghozzá olyannyira nem, hogy a My.com csapata most elkészítette a játéktörténelem első valamire való Amerikai fater mobiljátékát, mely American Dad! Apocalypse címmel egy az egyben a Fallout Shelter sajátosságaira épül fel, enyhén módosítva és továbbgondolva az általa alkalmazott tulajdonságokat és megoldásokat. Emiatt természetesen az alkotásra még bőven ráhúzható a klónjelző, de annyi egyediséget vonultat fel, hogy emiatt egy pillanatig sem lesz keserű a szánk íze.

American Dad! Apocalypse játékteszt - 2. kép

Pláne, mert az alkotók egyenesen zseniálisan felhasználták a népszerű animációs sorozat sajátosságait, ezáltal bevonták az összes szereplőt, sőt mi több, egy izgalmas kis sztorit is összehoztak, ami bár csak megalapoz az egésznek, de több mint a semmi. A lényeg, hogy a Földet megtámadták az idegenek, és Langley Falls-ban rendhagyó módon éppen Roger, a sorozat ismert űrlénye próbálja meg felvenni velük a kesztyűt.

Csakhogy egyedül nem sokra menne, ezért Stan beleegyezésével egy komplett földalatti bázist épít fel annak érdekében, hogy klónozza saját magát, és az utolsó szálig ellássa az egészen emberi formát öltő űrlények baját. A Fallout Shelter-hasonlatot ebből fakadóan értelemszerűen a földalatti komplexum építése és szépítése erősíti meg, hiszen a Smith család pincéje folyamatosan nőni fog, így az egyszerű klónozóhelyiség mellett lesz, ahol az ételről, máshol az új harcosok tréningezéséről gondoskodnak majd, és minél több Rogert teremtünk, annál több lehetőség nyílik meg előttünk, noha annál több fejfájás is vár majd ránk.

American Dad! Apocalypse játékteszt - 3. kép

Természetesen nemcsak földalatti komplexumunk építése, szépítése és folyamatos fejlesztése - ez utóbbi nagyon fontos az előrejutásban - lesz a feladatunk, hanem konkrétan maga a küzdelem is. Az American Dad! Apocalypse keretein belül bár nincs különösebben összetett harcrendszer, azonban ennek ellenére sokat izgulhatunk majd, hiszen a valós idejű ütközeteknél csak az számít, hogy hány és milyen fejlettségű Rogert tudunk kiállítani az ellenfelekkel szemben.

Természetesen mindegyik harcosunkat fejleszthetjük, kaphat tőlünk ruhát, extra fegyvert és így tovább, miközben magukba a küzdelmekbe nem lesz sok beleszólásunk, valóban csak nézelődni tudunk majd, miközben a két fél hajba kap egymással, és vagy a mi csapatunk győz, vagy a másik félé. Ennél jobb lett volna némileg összetettebb, legalább power-upokkal kívülről megtámogatható szisztéma, ami a menedzsmentről is elmondható, hiszen kissé egyszerűre sikeredett az egész, aminek jóvoltából az egésznek egyfajta clickeres hangulata van, ez pedig mindennek tekinthető, csak éppen pozitívumnak nem.

American Dad! Apocalypse játékteszt - 4. kép

Ezt leszámítva azonban az American Dad! Apocalypse egészen kellemes mobiljáték lett a sorban! Nincs benne annyi tartalom, és nem kell hozzá annyit gondolkodni, mint a Fallout Shelter esetében, azonban az Amerikai fater minden bája, sőt humorossága is megtalálható benne, így aki kedveli a kérdéses animációs sorozatot, az biztosan nagy örömét leli majd benne.

Az American Dad! Apocalypse elérhető itt: Google Play | iOS App Store
6 hozzászólás

Duos

7 hónapja, 1 hete és 1 napja

A My.com csapat már korábban elkészítette a Hustle Caste játékot. Véleményem szerint azt indította újra ebben a formában, mert ott aki most kezd már nagyon lemaradt az elsőktől.
A HC-be már beletettem kb 1,5 évet.

Jó játék, egyetlen nagítvumként csak az aksi zabálást mondanám.

válasz erre

Bencus86

7 hónapja, 1 hete és 1 napja

Bejön, belerakok pár napot, aztán meglátjuk mennyire lehúzós.

válasz erre

Mendez

7 hónapja, 1 hete és 2 napja

Nekem ez tetszik, az a helyzet.

válasz erre

Tommy

7 hónapja, 1 hete és 3 napja

Nem tűnik rossznak!

válasz erre

zsenikém

7 hónapja, 1 hete és 3 napja

Bírom a stílust, nálam kötelező game!

válasz erre

ferencziakos

7 hónapja, 1 hete és 3 napja

Hát akkor ezt bizony kipróbáljuk!

válasz erre