Angry Birds Dream Blast játékteszt

2019. február 08.
60.1281
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Ma már messze nem olyan nagy ünnep egy-egy új Angry Birds mobiljáték megjelenése, mint néhány évvel ezelőtt, avagy a sorozat hőskorában, azonban a Rovio még így is szépen fel tudja tüzelni a kedélyeket annak ellenére, hogy a szériában közel sincs annyi potenciál. A klasszikus csúzliból lövöldözős témát már nem is nagyon erőltetik, helyette inkább a match-3 puzzlerek alapjait igyekeznek újragondolni folyamatosan.


Az Angry Birds Dream Blast egy újabb efféle próbálkozás lett a sorban, ami ügyesen sikerült ugyan, de a jól ismert arcok feltűnése, a mérges madárkák és a tojásra éhes pofátlan malacok csatározása egyáltalán nem hozott minket annyira lázba, mint hajdanán. Persze félreértés ne essék, a legújabb Angry Birds még mindig nagyon ott van a szeren, ha pedig megkedveljük a koncepciót, garantáltan napokra, sőt hetekre képes lesz lekötni minket.

Angry Birds Dream Blast játékteszt - 2. kép

Az Angry Birds Dream Blast tehát nem a klasszikus formulán alapul, nem az a cél, hogy csúzliból kilövöldözzük madárkáinkat, és különféle építményeket zúzzunk össze, itt az alapot a match-3 puzzlerek adják annyi különbséggel, hogy nem négyzetrácsos pályákon pufogtatjuk el a kis gyémántokat. Azokat ugyanis ömlesztve kapjuk majd meg, ezáltal az lesz a cél, hogy az egymás mellé került azonos színű labdacsokat szétzúzzuk, ami rendszerint kapcsolódik majd az adott feladathoz.

Példának okáért lesz, amikor egy bizonyos színű labdacs nyitja csak meg a továbbjutáshoz szükséges kapukat, máskor pedig jégkockákat vagy a háttérben úszkáló sötét anyagot kell eltüntetnünk, de azért természetesen a malackák elleni harc sem maradt ki a játékból. Ha elég sok labdacsot elpusztítunk egyszerre, akkor madárkává változnak, melyeket fel tudunk robbantani, ezáltal egyszerre több objektumot, illetve malacot is kiiktathatunk.

Angry Birds Dream Blast játékteszt - 3. kép

Itt sikerült bevonni egyre több mérges szárnyast a Rovio munkatársainak, lévén ha több madárka kerül egymás mellé, akkor azok összevonódnak, és erősebb formában reinkarnálódnak, ezáltal példának okáért már nemcsak vízszintesen, hanem függőlegesen is képesek lesznek jelentős pusztítást végezni. Nagyjából ezekből a lehetőségekből építkezik az Angry Birds Dream Blast, ami mellé a Rovio a szokásos tartalmat rittyentette össze.

Magyarul tonnányi pálya és kihívás kapott benne helyet, hovatovább hetente újabb szintekkel bővülhet majd a nagy madárkaland, így egy darabig biztosan nem kell majd más mobiljáték felé nézegetnünk, ha ezt letöltöttük magunknak. Sőt mi több, az Angry Birds Dream Blast tényleg ingyenes, nem kell hozzá WiFi sem, a szokásos in-game extrákra, plusz támadásokra és power-upokra szórhatunk csak el benne pénzt, ha türelmetlenek vagyunk.

Angry Birds Dream Blast játékteszt - 4. kép

Mindent összevetve, az Angry Birds Dream Blast egy újabb szuper tagja lett a sorozatnak, azonban senki ne várjon tőle újdonságokat, mert azzal szokás szerint csínján bántak a készítők. Ez azonban nem is erről szól, hanem a franchise életben és reflektorfényben való tartásáról, amit ez az Angry Birds mobiljáték ismét hiánytalanul produkált!

Az Angry Birds Dream Blast elérhető itt: Google Play | iOS App Store
3 hozzászólás

Femobilos

5 éve, 7 hónapja és 17 napja

Nekem tetszik! röhögő smiley

válasz erre

Mendez

5 éve, 7 hónapja és 18 napja

Tucatjáték. Sajnos.

válasz erre

SamsungFan

5 éve, 7 hónapja és 18 napja

Nem bírnak elszakadni az Angry Birdstől, hihetetlen! röhögő smiley

válasz erre