Angry Birds Match játékteszt

2017. szeptember 06.
41.3381
Amikor kiderül, hogy új Angry Birds-játék érkezik az App Store-ra vagy a Play Áruházba, sokan már fogják a fejüket, hiszen a franchise évek óta képtelen a megújulásra, és bár az alap Angry Birds 2 zseniálisan sikerült, sőt mi több, akadt pár izgalmas mellékszál is, a legtöbb próbálkozás azonban silány minőségű lett. Nagyjából utóbbi volt a megérzésünk az Angry Birds Match kapcsán is, hiszen mit tudna egy Rovio felmutatni még nekünk, amit egy match-3 korábban nem tudott?


Hiába ugyanis a Rovio korunk egyik legjobb mobiljáték-fejlesztője, akik elképesztő sikersztorit írtak le a közelmúltban, a match-3 egy tipikusan olyan műfaj, amiben egyszerűen lehetetlen újdonságot mutatni. Ennek fényében álltunk neki az Angry Birds Match tesztelésének is, és előzetes aggodalmunk sajnos nem tűnt alaptalannak, a végeredmény ugyanis teljesen átlagos lett a stílus berkein belül.

Angry Birds Match játékteszt - 2. kép

Bár az alapfelállás jó, hiszen ezúttal nemcsak a gonosz malacokra lett kiélezve az egész, hanem a legutóbbi Angry Birds mozifilm cuki kis bébimadárkáikra, akik partit akarnak szervezni, ehhez azonban össze kell szednünk és fel kell öltöztetnünk a filmből ismert szereplőket, a szintén onnan ismert helyszíneken, hogy közösen egy hatalmas bulit csapjanak. A kis gömböckék feloldásához pedig természetesen a match-3 puzzlerek kliséit kell majd gyakorolnunk kifulladásig.

Hogy mit jelent mindez? Rengeteg - és tényleg elképesztően sok - négyzetrácsra osztott pályát, amelyeken különféle dolgokat húzkodhatunk ide-oda annak reményében, hogy legalább hármat egymás mellé csaljunk, ebben az esetben ugyanis az összehúzott tárgyak - jégkrémek, sütemények, strandkellékek és egyebek - eltűnnek a képernyőről. Célunk minden esetben adott: vagy pusztítsuk el szerencsétlen malacokat, vagy tisztítsuk meg a pályákat a blokádoktól, vagy csak egyszerűen gyűjtsünk össze bizonyos mennyiséget egy adott dologból.

Angry Birds Match játékteszt - 3. kép

Hogy ennyi lenne az egész? Kis túlzással igen, hiszen bár jönnek a trükkös pályák, a jégkockákkal, a faborításokkal és az egyéb nehezítésekkel, de összességében semmi olyan dolgot sem tudott kitalálni a Rovio, amit ne láttunk volna már korábban. Illetve egy kicsikét talán mégis, hiszen azért természetesen belecsempészték az alkotásba a mérges madárkák koncepcióját, így ha elég sok azonos tárgyat ütköztetünk, akkor sárga, kék, fekete, de kisebb és nagyobb piros szárnyasok is megjelennek majd a pályákon.

Ezek pedig egy kicsit feldobják a játékmenetet, hiszen míg a sima piros madárkák egyszerűen egy sorban elpusztítanak mindent, a sárgák ugyanezt teszik keresztalakban, miközben például a fekete gömböcök három sort képesek együtt letarolni. Sőt mi több, az egyes szárnyasok kölcsönhatásba is léphetnek egymással, ebből fakadóan pedig óriási pusztítást tudnak kivitelezni a képernyőn, amit egyszerűen élmény lesz nézni.

Angry Birds Match játékteszt - 4. kép

Ennyiben azonban kimerült az Angry Birds Match minden sajátossága, így magasabb szinten sem igazán találunk olyan dolgokat, amelyek miatt érdemes lenne több időt szentelni neki. Persze azoknak, akik mániákusan rajonganak a mérges madarakért, bizonyára kellemes kikapcsolódást nyújt majd minden egyes pálya, de összességében ez egy újabb teljesen átlagos match-3 puzzler lett, semmi más.

Az Angry Birds Match elérhető itt: Google Play | iOS App Store
3 hozzászólás

zsenikém

10 hónapja, 1 hete és 4 napja

Nekem tetszik, én biztos kipróbálom.

válasz erre

peter97

10 hónapja, 1 hete és 4 napja

Annyira gáz hogy semmi mást nem tudnak csinálni...

válasz erre

Chico

10 hónapja, 1 hete és 4 napja

Jééééé, még egy Angrí Birds játék?

válasz erre