Animal Crossing: Pocket Camp játékteszt

2017. december 01.
50.6241
Miután a Nintendo beszállt a mobiljátékos bizniszbe, nagyjából ugyanolyan intenzitással várjuk újabb alkotásaik megjelenését, mint konzolokon. A Super Mario Run bár nem volt túl jó kezdés - a fizetős üzleti modell bukta volt -, de a Fire Emblem Heroes-zal már megtalálták az utat a japánok, azonban voltak még gyermekbetegségek, de most itt az Animal Crossing: Pocket Camp, a legendás állatkás sorozat mobilos kivetülése, ami végre igazságot szolgáltathat.


A játékot nagy reményekkel vártuk - nem csak a franchise múltja miatt -, és összességében kijelenthetjük már itt az elején, hogy egy pillanatig sem kellett csalódnunk benne. Ennek az oka leginkább az, hogy az Animal Crossing: Pocket Camp minden modern megoldás és egyebek ellenére olyan klasszikus és nosztalgikus élményekkel kecsegtetett számunkra, amilyent utoljára talán Nintendo Wii-n éltünk át sok-sok évvel ezelőtt.

Animal Crossing: Pocket Camp játékteszt - 2. kép

Merthogy a Fire Emblem Heroes-zal ellentétben ezúttal nem akarta újra feltalálni a kereket a Nintendo, csak annyit szerettek volna, hogy kapjunk a markunkba egy nagyon jó Animal Crossing adaptációt, annak minden bájával és egyéb sajátosságával egyetemben. Az Animal Crossing: Pocket Camp keretein belül elsőként az lesz a feladatunk, hogy megalkossunk saját karakterünket. Lehetőségeink tárháza elég szegényes, ellenben legalább van, és amint elkészült az alteregónk, máris belevághatjuk ebbe a kedves kis mesevilágba.

A játékban egy hatalmas világ vár ránk, ami több pályára és helyszínre osztottan kínál számtalan jól ismert és új szereplőt. Lesz itt mackó, szarvas, kutya, cica, béka, kacsa és még a jó ég tudja, hogy miféle állat, akik mind-mind a barátaink lehetnek, ha segítünk nekik valamiben. Először azonban el kell foglalnunk saját kis kempingünket, hogy legyen egy otthonunk, ami egyfajta közösségi térként teljesen szabadon testre szabható és berendezhető, új bútorokat és egyéb tárgyakat vásárolhatunk, de craftolhatunk is, ha elég ügyesen teljesítjük a feladatokat - vagy elég alapanyagot veszünk valós pénzért, hiszen valamiből a Nintendónak is meg kell élnie. Ezen a téren egyébiránt határozottan olyan a végeredmény, mintha egy The Sims-epizódban lennénk.

Animal Crossing: Pocket Camp játékteszt - 3. kép

A játék elképesztően nagy hangsúlyt fektet a barátkozásra, illetve a virtuális kapcsolatokra, ezáltal ismerősöket szerezhetünk, meghívhatunk másokat a saját táborunkba, és mi is meglátogathatjuk a haverokat. Ha viszont éppen nem közösségi életet élünk, akkor küldetéseket teljesíthetünk, ezáltal felkereshetünk közeli területeket, új szereplőket, akik különféle mini-játékokkal látnak el minket. A lehetőségek tárháza végtelen, ezáltal hol gyümölcsöt kell szednünk, hol horgásznunk vagy éppen bogarakat fogdosnunk, a lényeg, hogy egyik sem egy kifejezetten nehéz vagy túlbonyolított feladat.

Az Animal Crossing-sorozatnak azonban soha nem ez volt a lényege, így most is inkább csak a gyermeki szórakozás áll a középpontban. Bár tény és való, hogy a készítők túl nagy figyelmet fordítottak táborunk berendezésére, és túl kevés a vállalható feladatok változatossága, ellenben a későbbiekben bizonyára majd bővül a játék, hiszen már most egy halom frissítést kaptunk hozzá.

Animal Crossing: Pocket Camp játékteszt - 4. kép

Az Animal Crossing: Pocket Camp összességében tehát egy rendkívül kellemes kis mobiljáték lett, ami semmivel sem kínál többet, mint a sorozat korábbi epizódjai. Egészen kellemes feladatok, sok-sok barátkozás, ismerkedés, és lakásberendezés vár ránk, miközben a tartalom mennyisége már most egészen derekasnak tekinthető. Ha sikerül a későbbiekben még tovább növelni ezt a mértéket, a Nintendo egy igencsak komoly sikersztorit könyvelhet el vele, ez garantált!

Az Animal Crossing: Pocket Camp elérhető itt: Google Play | iOS App Store
2 hozzászólás

peter97

11 hónapja, 1 hete és 5 napja

Egész pofás lett, nem számítottam rá.

válasz erre

zsenikém

11 hónapja, 1 hete és 5 napja

Nem gondoltam hogy ez ilyen jó game!

válasz erre