Asphalt 9: Legends játékteszt

2018. augusztus 01.
43.0511
Advertisement
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Túlzás nélkül kijelenthetjük, hogy igencsak ki voltak már éhezve a mobiljátékosok egy vérbeli Asphalt-játékra, az árkád mobilos versenyjátékok koronázatlan királyának nevezett sorozat ugyanis egy jó ideje nem gazdagodott már hagyományosabb hangvételű új résszel. A legendák azonban visszatértek, ami egyszerre utal a szériára, valamint arra is, hogy itt most nincsenek gyorsulási versenyek, sem off-road futamok, ezúttal újfent az aszfaltos szakaszoké lesz a főszerep - legalábbis többnyire -, méghozzá a világ legismertebb sportautóival.


Az Asphalt 9: Legends címet kapott új rész ugyanis lényegében visszanyúlt saját gyökereihez, mindez pedig majdnem minden elemében érzékelhető, és bár vannak azért dolgok, melyek kapcsán nem újított a Gameloft, sőt sok helyen még icipici visszalépés is történt, de a végeredményen ez mit sem változtat. Az új Asphalt-epizód tehát egy zseniális autós játék lett a sorban, amit egyszerűen öröm kézbe venni és jó ránézni - legalábbis abban az esetben, ha kedveljük a Need for Speed-féle árkád vonulatot.

Asphalt 9: Legends játékteszt - 2. kép

Merthogy az új Asphalt ezúttal sem akart szimulátorosodni, nem tár elénk töménytelen mennyiségű beállítást, sem realisztikus futamokat, a lényeg ugyanis itt a látványon és az élményen, illetve ennek a kettőnek az ötvözésén van továbbra is. Nem véletlenül jellemezték a készítők konzolos élményként, hiszen a végeredmény tényleg olyan, mint egy pár évvel ezelőtti, mondjuk az előző generáció végéről származó száguldozós alkotás, mely a HDR és egyéb nyalánkságok mellett nemcsak a grafikával próbál meg levenni minket a lábunkról, hanem a tartalommal, a pályaszerkesztéssel és a futamok során tapasztalható élményekkel is. Lássuk ezeket sorban!

Kezdjük a tartalommal, hiszen a világ 50 talán legismertebb autóját vehetjük itt irányításunk alá, és bár belső nézetet nem találtunk, nagyon nincs is rá szükség, hiszen elég kívülről látni a Porsche, a Ferrari, a BMW vagy éppen a Lamborghini leghíresebb dögeit is. Sőt mi több, az új szerkesztőnek köszönhetően ezúttal teljesen testre szabhatjuk verdáinkat, de sajnos továbbra is csak optikai tuning van, így ne várjunk egy Need for Speed Underground-féle alaposságot, habár a megjelenés terén már majdnem párhuzam vonható.

Asphalt 9: Legends játékteszt - 3. kép

A tartalom ráadásul a pályák terén is elképesztően derekas, hiszen több mint 70 pályát dobtak össze a készítők, melyek a világ legkülönfélébb tájaira repítenek el minket. A Himalájától kezdve, Skócián át, az amerikai klisékig bezárólag mindent megtalálhatunk itt, és jellemző az összes helyszínre a profi kidolgozottság, az ugratók, a látványos hátterek, az emlékezetes szakaszok, és bár akadnak részletek, melyek újra-újra feldolgozásra kerültek, összességében minden egyes pályát egyszerűen élmény felfedezni. Nagy kár, hogy az Asphalt 9: Legends valamiért nagyon rövid ideig tart minket a helyszíneken, a futamok ugyanis túlzás nélkül másodpercekben mérhetők, ami óriási csalódás, hiszen több időt töltünk a menüben autónkat pofozgatva vagy kártyacsomagokat tépkedve, mint a pályákon száguldozva.

Maga a játék egyébiránt mind az élmény, mint az irányítás terén könnyednek nevezhető - a döntögetős módszer ismét profi módon működik -, szokás szerint megy majd a nitróhajhászás - drifteléssel, ugratással, de kézifékes pörgéssel is termelhetjük -, miközben az új okos rendszernek hála válogathatunk az útvonalak között, ezzel elcsípve egy szuper ugratót, néhány extra üveg nitrót vagy egy rövidítőt. Bár a gépi ellenfelek elképesztően buták - ez alaposan rá is nyomja a bélyegét az élményre, hiszen nagyon könnyű nyerni -, ellenben van 8 fős multiplayer, mint egy szuper konzolos játékban, ahol olyan élményekben lehet részünk, melyekért tényleg megérte ennyi várni a sorozat új részére.

Asphalt 9: Legends játékteszt - 4. kép

Mindent összevetve ugyanis az Asphalt 9: Legends egy bitang jó mobiljáték lett, a lassú versenyeket leszámítva minden idők egyik legjobb autós címének nevezhetjük, és bár az újdonságok némelyikének létjogosultsága megkérdőjelezhető, irányításban, látványban és versenyhangulatban azonban az alkotás egyenesen verhetetlennek nevezhető, noha lényegesen egyszerűbb lett, mint elődei. Mentünk is vissza játszani!

Az Asphalt 9: Legends elérhető itt: Google Play | iOS App Store
4 hozzászólás

SamsungFan

6 éve, 1 hónapja és 21 napja

Nagyon beszippantott! Nem bírom letenni! röhögő smiley

válasz erre

Bencus86

6 éve, 1 hónapja és 22 napja

Abszolút egyetértek a teszttel. Nekem megunhatatlan ez a játék! röhögő smiley

válasz erre

Direktor

6 éve, 1 hónapja és 22 napja

De jó hangulatú teszt lett! mosolygó smiley Amúgy kiváló játék, bár picit lassabb mint az eddigi részek.

válasz erre

Mendez

6 éve, 1 hónapja és 22 napja

Wow, ezek szerint nem csak én kattantam rá nagyon! röhögő smiley

válasz erre