Az 5 legjobb fogyókúrás app, ha te is fogyni akarsz a mobiloddal!

2016. november 27.
44.2871
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Habár a világ legjobb dolga, hogy már nem csak hordozható konzolokkal, hanem mobilunkkal is játszhatunk, de néha azért nem árt egészségünkre is gondolni. Legyen szó egy kis fogyásról, erőnlétünk fokozásáról vagy csak egyszerű szinten tartó, rekreációs tornáról, ma már rengeteg nagyszerű fogyókúrás app érhető el az App Store és a Google play kínálatából is, amelyek közül most az öt legjobbat ajánljuk a figyelmetekbe.
 


1. Calorie Counter - MyFitnessPal

Ha le akarunk adni néhány kilót, ahhoz elengedhetetlen lesz, hogy először az étkezésünket rendbe tegyük, így máris itt van egy olyan fogyókúrás app, amivel az étkezésedet rázhatod gatyába. A Calorie Counter - MyFitnessPal nem az egyik, hanem a legjobb ingyenes program erre, ami a világ egyik legnagyobb ételadatbázisaként - több mint 6 millió különféle étel található meg benne - segít abban, hogy minden nap csak és kizárólag annyi kalóriát vigyél be a szervezetedbe, amennyi szükséges a beállított cél, avagy fogyásmennyiség eléréséhez. Ellenőrizhetsz vele vonalkódokat, bevihetsz recepteket, és ami a legjobb, akár más fitneszalkalmazásokkal is összekötheted.

Google Play | iOS App Store


Az 5 legjobb fogyókúrás app, ha te is fogyni akarsz a mobiloddal! - 2. kép

2. Moves

Ha sikert akarunk elérni a fogyásban, akkor ahhoz elengedhetetlen lesz egy olyan fogyókúrás app is, amely egyfajta naplóként képes nyugtázni és követni minket bármit is teszünk. Ezekért rendszerint hajlamosak a gyártók elképesztő összegeket elkérni, de a Move egy olyan program, ami ingyen kínálja azt, amit sok applikáció ezrekért. Csak indítsuk el reggel, és egész nap követni fog minket. Lépésszámlálás, megtett távolságok mérése, sporttevékenységek megkülönböztetése, kalóriaszámlálás és megannyi más lehetőség. Egyetlen hátránya, hogy folyamatos GPS-t igényel, ami bizony falja az akkumulátort.

Google Play | iOS App Store

3. Johnson & Johnson 7 Minute

Ha már van táplálkozási tanácsadónk és naplózó programunk is, akkor a következő fogyókúrás app, amit letöltünk, már nyugodtan koncentrálhat a tényleges edzésre. Erre az egyik legjobb alternatíva a Johnson & Johnson 7 Minute, ami ezetnél is több edzéskombinációval és 36 alapgyakorlattal rendelkezik, ergo keresve se találhatnánk ennél alaposabb kezdőprogramot. Előnye, hogy teljesen ingyenes, és 20 különböző fokozat közül válogathatunk, így a nehézség emelésével egyre jobbá válunk, miközben remélhetőleg a kilók leolvadásával egyre karcsúbbá is. Nekünk különösen tetszett, hogy nagyon jól átlátható és kezelhető, ami rendszerint nem szokott az ilyen programok előnye lenni.

Google Play | iOS App Store

Az 5 legjobb fogyókúrás app, ha te is fogyni akarsz a mobiloddal! - 3. kép


4. C25K - 5K Running Trainer

Ha nem szeretnél az edzések összeállításával molyolni, hanem inkább egy konkrét edzésprogramot vinnél véghez, akkor válaszd a C25K-t, aminek az alapja egy két hónapos edzés, három különféle, egyenként 30 perces edzésprogrammal. Ha valaki pontosan betartja az applikáció által lefektetett szabályokat, az alkotók garantálják, hogy hétről-hétre nőni fog az állóképességünk, a 8 hét elteltével pedig még akkor is képesek leszünk lefutni 5 kilométert, ha korábban még a WC-re sem bírtunk kirohanni.

Google Play | iOS App Store

5. Fitocracy Workout Fitness Log

Ha úgy érzed, hogy egyedül nem megy, vagy csak egyszerűen a Barátok közt már megint izgalmasabb volt (sic!) mint mozogni egyet, akkor keress magadnak egy közösséget, ahol másokkal együtt érheted el céljaidat. Erre ad lehetőséget a Fitocracy Workout Fitness Log, amely egy olyan fogyókúrás app, amelyben szakértők által vezetett fitneszcsoportok adnak edzési tanácsokat embereknek, és ahol mindenki megoszthatja tapasztalatait másokkal, hogy ők ebből nyerjenek inspirációt. Ismerj meg új gyakorlatokat, sorstársakat, teljesíts edzésprogramokat, gyűjts pontokat és versenyezz másokkal a fogyásért.

Google Play | iOS App Store
4 hozzászólás

Femobilos

4 éve, 8 hónapja és 27 napja

Örök hála ezért a cikkért!

válasz erre

rDAVE

4 éve, 9 hónapja és 1 napja

Vegyetek pár játékot kaja helyett, az is segít. (:

válasz erre

Mendez

4 éve, 9 hónapja és 1 napja

Na jó, elolvastam, sőt el is mentettem. Hátha egyszer szükség lesz rá. De 100 kilóig nem érdekel a téma.

válasz erre

SamsungFan

4 éve, 9 hónapja és 1 napja

Az alap Samsungos appot használom csak, de persze az nem fitnessz app. Viszont állandóan piszkál hogy mászkáljak, fussak meg ilyenek.

válasz erre