Az 5 legjobb szerepjáték mobilra

2017. február 12.
54.8451
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Miután a Fire Emblem Heroes, avagy a Nintendo új mobiljátéka megjelent a piacon, határozottan kijelenthetővé vált, hogy az emberek kedvelik ezen a platformon is a szerepjátékokat. Mivel azonban az alkotás csak nevében, és múltjában helyezhető ebbe a kategóriába - lévén egy vérbeli RPG ennél azért sokkal többet tud -, ezért úgy gondoltuk, hogy összeállítunk nektek egy ötös listát azokról az alkotásokról, amelyeket vétek lenne kihagyni mobilon ebből a stílusból.


Mivel a legnagyobb címeket bizonyára mindenki ismeri, így eszünk ágában sem volt a Final Fantasy-epizódokra, Titan Quest-ekre, Baldur's Gate-ekre, Icevind Dale-ekre vagy éppen Knight of the Old Republic-okra felépíteni ezt a listát, hiszen őket PC-ről és konzolokról mindenki ismeri. Az alábbiakban így valóban arra a kategóriára koncentráltunk, amibe azok az RPG-k kerültek, melyeket kifejezetten mobilokra álmodtak meg a készítők, és egy olyan ligában játszanak, amivel simán fel tudják venni a kesztyűt az imént megnevezett nagyágyúkkal. Lássuk, hogy melyek ezek!



1. 7 Mages

Kezdjük rögtön a sort egy ingyen letölthető címmel, amely egy olyan szerepjáték mobilra, amely egy igazi számítógépes klasszikus, a 7 Samurai sajátosságaira épül fel. Szamurájok helyett azonban itt hét mágust irányíthatunk majd, akik azért küzdenek, hogy megvédjék Roven szigetét a különféle rémségektől, mindezt a Legend of Grimrock-ból vagy az egykori Might & Magic RPG-kből ismert módon, körökre osztott harcokkal, mágiával, fejleszthető hősökkel, fejtörőkkel és a többi.

Google Play | iOS App Store



2. Sorcery! 4

A Sorcery! 4 nem más, mint Steve Jackson hasonló címmel megjelent és egyben jól ismert kalandkönyvének digitális adaptációja, így biztosak lehetünk abban, hogy legalább a sztori a helyén van benne. Az alkotás inkább a szöveges szerepjátékok vonalát követi, így a történet megismerése és döntéseink mindennél fontosabbak lesznek, de harcból és mini-játékokból sem szenved hiányt a végeredmény. Ha imádtuk az egykori lapozgatós szerepjátékokat, itt garantáltan megtaláljuk számításainkat.

Google Play | iOS App Store



3. King of Dragon Pass

Amennyiben egy kicsit magasabbra emelnénk a Sorcery! 4 élményét, a King of Dragon Pass egészen különleges megoldásokat garantál, amelyben bár a sztori is nagyszerű, de inkább a játékmenet viszi el a hátán az egészet, ami a klasszikus RPG-k és a birodalomépítős stratégiák egyfajta csodás fúzióján alapul. A játékban közel 600 interaktív jelenet, menedzselhető birodalom, populáció, felfedezés, farmolás, védekezés, támadás, és döntések során irányítható sztori is vár ránk, miközben kismillió értékre figyelnünk kell a folyamatos fejlődés és előrehaladás érdekében.

Google Play | iOS App Store



4. Evoland

Az Evoland egy olyan szerepjáték mobilra, amely garantáltan az egekig tolja majd a nosztalgiafaktort azoknál a rajongóknál, akik a klasszikus, főként Japánból érkező szerepjátékokon szocializálódtak egykoron. Ennek megfelelően pixeles, oldalnézetes és 2D-s grafika, egy csodálatos, de nem túlbonyolított sztori, fejlődési rendszer, rengeteg loot, valamint az igazi különlegesség az active-time harcrendszer, amely valóban a legnagyobb klasszikusokat idézi fel előttünk.

Google Play | iOS App Store



5. The Quest

A lista utolsójaként a Redshift Games által fejlesztett klasszikus szerepjátékot, a The Quest-et ajánlanánk a figyelmetekbe, amely 50 órányi játékidejével szintén a klasszikus Might & Magic szerepjátékok korába repít vissza minket öt választható fajjal, elragadó grafikával, rengeteg kihívással, csodálatos helyszínekkel, valamint elképesztő mennyiségű szörnyeteggel, amelyeket körökre osztott csatában kell legyűrnünk, miközben fegyvereinkre, varázsitalainkra és speciális képességeinkre egyaránt szükségünk lesz - akárcsak a hőskorban.

Google Play | iOS App Store
2 hozzászólás

fonemaker

7 éve, 9 hónapja és 17 napja

Na megint el lesz rabolva egy csomó idő az életemből. Ezeket most mind végig kell néznem! röhögő smiley

válasz erre

Mendez

7 éve, 9 hónapja és 18 napja

Nagyszerű lista! Egyetlen bajom van az egész RPG játék jelenséggel mobilon, hogy nincs olyan amelyik ne mikrotranzakciós lenne. Ez pedig nagyon nagy baj szerintem.

válasz erre