BadWeekend játékteszt

2021. április 02.
71.4741
BadWeekend, micsoda vészjósló cím ez egy játéknak. Olyannyira, hogy messziről sem böködtük volna meg, ha nem láttuk volna előzetesen a kapcsolódó kedvcsinálóját, melyen megismerkedhettünk ezzel a kifejezetten különleges koncepcióval, amit nevezhetünk őrültnek is akár, de abban egyetértünk, hogy mindenképpen sajátos és egyedi az egész. Nem is annyira a játékmenet, mint inkább a megjelenés és a koncepció tekintetében, ami okozott pár meglepetést.
 


Merthogy a BadWeekend dacára a szerintem félrevezető, de semmiképpen sem szerencsés címválasztásnak, hiszen semmiféle rossz hétvégéről nincs szó ebben az alkotásban, éppen ellenkezőleg, itt inkább valami groteszk álmot élhetünk majd meg hősünk oldalán, aki nem mellesleg egy alakváltásra képes hölgy lesz a sorban, és egészen őrült, de mindenképpen szokatlan élményeket kínál majd számunkra, miközben próbálunk előre jutni vele a pályákon.

BadWeekend játékteszt - 2. kép

A BadWeekend lényegét ugyanis nehéz lenne röviden összefoglalni, de azt azért tényleg hangsúlyoznánk, hogy itt olyan élményben lesz részünk, mint egy rossz álomban. Az alapok egy oldalnézetes runnerre emlékeztetnek, és bár hősünk egy nő, egyetlen ugrással azonban madárrá változtathatjuk annak érdekében, hogy messzire szálljon, csakhogy közben megannyi őrült dologgal találkozik, illetve harcol meg közvetett formában.

Traktorok, repülőgépek, gitárok, zongorák, fák, boszorkányok, sőt akár még komplett lakóházak is repülhetnek velünk szembe a pályán, miközben a mi feladatunk egyébként halálosan egyszerű lesz: folyamatos tapicskolással és egyéb trükkökkel elkerülni ezeket, mert amennyiben valamelyiknek nekicsattanunk, az bizony egyet jelent a pályák végével, aminek sajnos nemcsak mi bánhatjuk majd a végét, hanem néhány cimboránk is.

BadWeekend játékteszt - 3. kép

Kis hősünk ugyanis képes lesz másokat is magával rántani a különleges, már-már delíriumos álomba, ezáltal különféle macskafélék rohanhatnak utána, akiket minden esetben fontos lesz biztonságba helyeznünk egy-egy házikóban - már abban az esetben, ha éppen jól eltalálunk egy házikót, ha ugyanis az ajtó helyett a falnak csattanunk neki, akkor bizony nemcsak mi, hanem a velünk rohangászó állatok is mennek a levesbe.

Persze a BadWeekend kapcsán nem árt tudni, hogy elég tempós, gyors sebességű élményt nyújt, ezáltal igencsak oda kell figyelnünk, hogy mikor rohanunk emberi alakban, és mikor változunk át madárra, miközben a játék persze rögzíti is, hogy mennyi eredményt értünk el és meddig jutottunk, ezáltal folyamatosan versenyezhetünk saját magunkkal.

BadWeekend játékteszt - 4. kép

A BadWeekend alapvetően tehát nem rossz, de elég semmilyen élmény lett. Pár perc alatt ki lehet ismerni minden hiányosságát és pozitívumát, és bár relaxációs élményként hivatkoztak rá a készítők, minket azért inkább többször kiakasztott, mint lenyugtatott, de enyhén delíriumos körítése miatt azért így is ajánlott.

A BadWeekend elérhető itt: Google Play | iOS App Store
5 hozzászólás

ferencziakos

1 hete és 1 napja

Akkor szerintem kihagyom....

válasz erre

Chico

1 hete és 3 napja

Nagyon egyedi akart lenni, de szimplán csak nagyon ronda lett.

válasz erre

Ronalddo

1 hete és 3 napja

Ránézésre pedig nem rossz.

válasz erre

fonemaker

1 hete és 3 napja

Nagyon furán néz ki, az a helyzet.

válasz erre

SamsungFan

1 hete és 3 napja

Egy próbát megér nekem.

válasz erre