Balance the Bottle játékteszt

2017. december 15.
49.0581
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Rengeteg olyan mobiljáték készül még manapság is Androidra és iOS-re, amelyek nem akarják megváltani a világot, ellenben egy olyan egyedi, de legalábbis különleges témát dobnak fel, amivel korábban még vagy soha, vagy egyáltalán nem találkoztunk. A Balance the Bottle pontosan ezt a sort erősíti azáltal, hogy egy mobilon egészen meredek témát, az egyensúlyozást, egyensúlyozási képességünket állítja a középpontba.


Ez pedig nem egy mindennapos téma a mobiljátékok világában, hiszen megköveteli a makulátlan fizika mellett azt is, hogy olyan páratlan irányítás társuljon hozzá minden egyes telefonon - még a vacakabb minőségű kijelzővel ellátott darabokon is -, ami meghaladhatja bizonyos gyártók képességeit. A Balance the Bottle fejlesztői azonban mégis megpróbálták ezt, és a végeredmény meglepően jó lett!

Balance the Bottle játékteszt - 2. kép

A Balance the Bottle keretein belül rémesen egyszerűnek tűnő feladatot kapunk, amit nagyjából így lehetne összefoglalni: tedd az ujjadat a képernyőn látható tárgy alá, majd jobbra-balra mozgatva próbáld meg egyensúlyban tartani az adott dolgot. Mindezt pedig a lehető legtovább, hiszen egy-két másodpercért még nem osztogat csokoládét a játék, azonban minél ügyesebbek vagyunk, annál több dolgot oldhatunk fel magunknak.

Kezdetben ugyanis csak egyetlen üvegecske áll a rendelkezésünkre, ennek egyensúlyozásával indul minden, de ahogy haladunk előre, úgy oldhatjuk fel az egyre nehezebb tárgyakat, a hóembertől kezdve, a pingvinen át az okostelefonig bezárólag. Bár ez így jól hangzik, azonban sajnálatos módon az újabb tárgyak nem hoznak újabb kihívásokat, ergo mindegyik ugyanazt a fizikát kapta, ami nem rossz, de azért egy pingvin és egy üres palack között kellene lennie némi különbségnek.

Balance the Bottle játékteszt - 3. kép

Hogy a játékmenet szempontjából milyen élmény a Balance the Bottle? Első körben iszonyatosan nehéz, már-már kellemetlen, hogy a huszadik próbálkozásra sem tudunk jobban teljesíteni 9-10 másodpercnél, de ahogy hozzászokunk a túl érzékeny irányításhoz, úgy válunk egyre jobbakká. Ennek megfelelően lassan már a fél perces és az annál magasabb értékek sem lesznek elérhetetlenek.

Sőt mi több, a játék folyamatosan nehezíti is a dolgunkat, így ha egy rekord közeli eredményhez érünk, akkor például elered benne az eső, vagy más olyan esemény történik, aminek jóvoltából egyre nehezebb lesz megtartani az ujjbegyünkön az adott tárgyat. Bár tény és való, hogy a tartalom kevés, de technológiailag nagyon ügyes dolgokat hoztak itt össze a fejlesztők.

Balance the Bottle játékteszt - 4. kép

A Balance the Bottle emiatt egy meglepően kellemes kis mobiljáték lett, ami nem az a tipikus órákig lefoglalós fajta, inkább csak akkor jó előkapni, ha akad 5-10 percünk játszadozni. Akkor viszont nagyon jó móka tud lenni, így ha te is szereted az efféle alkotásokat, most egy újabb kedvencet avathatsz magadnak.

A Balance the Bottle elérhető itt: Google Play | iOS App Store
4 hozzászólás

Mendez

1 éve, 1 hónapja és 3 napja

Egynek jó lesz.

válasz erre

ferencziakos

1 éve, 1 hónapja és 3 napja

Óriási game, nagyon jó időtöltés. És van amikor rettenet nehéz!

válasz erre

peter97

1 éve, 1 hónapja és 3 napja

Nehéznek de jónak néz ki.

válasz erre

SamsungFan

1 éve, 1 hónapja és 4 napja

Hát ez rohadt nagy , már akkor tetszett amikor még csak a megjelenésről írtatok!

válasz erre