Batman: Arkham Underworld játékteszt

2017. február 22.
42.0041
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Miután a Rocksteady kezébe került, végre PC-n és konzolon is jó érzéssel töltött el minket egy-egy újabb Batman-játék megjelenése, azonban a mobilos szegmensben egyelőre még nem igazán érkezett olyan alkotás, amely a Denevérember kalandjait igényesen feldolgozta volna. Habár a LEGO Batman a maga nemében nagyszerű volt, de ezen felül egyet sem tudnánk kiemelni, amire jó szájízzel emlékeznénk vissza. Persze ez nem jelenti azt, hogy a jövő nem tartogathat még meglepetéseket!


Bár önálló Batman mobiljáték készüléséről egyelőre nem tudunk, ellenben az Injustice 2-ben azért Bruce Wayne oldalán is bunyózhatunk majd egy nagyot, hovatovább már a napokban befutott valami, ami egy kicsit talán jobb kedvre deríthet minket ezen a téren. A Warner ugyanis végre Androidra is elérhetővé tette a Batman: Arkham Underworld című mobiljátékot, amiről a cím miatt arra asszociálhatnánk, hogy esetleg teljes egészében a Denevéremberre koncentrál, azonban a gyakorlatban ilyesmiről szó sincs. Konkrétan szinte még csak nem is találkozhatunk vele az alkotásban!

Batman: Arkham Underworld játékteszt - 2. kép

Hogy ez nagy probléma? Őszintén mondom, hogy egyáltalán nem az, hiszen a Batman: Arkham Underworld címéhez méltóan csak a Batman brand részeként Gotham városának alvilágára kíván koncentrálni, ezáltal megismerhetjük végre ennek a sötét képregény-univerzumnak a másik oldalát is, amire olyan ritkán volt eddig példa. Most azonban itt az alkalom, hiszen Rébusz, Killer Croc, Harley Quinn és Madárijesztő elhatározták, hogy uralmuk alá hajtják Gotham városát, és minket bíznak meg azzal, hogy segítsünk kivitelezni nekik gonosz tervüket.

A játékban egymás után oldhatjuk majd fel magunknak a megnevezett bűnözőket annak érdekében, hogy elérjük gonosz tervüket, ezáltal elsőként Rébuszt szabadíthatjuk ki börtönéből, majd jönnek sorban a többiek, akik újabb és újabb küldetésekkel és feladatokkal látnak el minket a városban. A legtöbb feladatunk általában egy kaptafára épül, így be kell hatolnunk egy épületbe, ott likvidálni mindenkit, majd megölni a célszemélyt, eltulajdonítani egy széf tartalmát, esetleg kiszabadítani valakit a fogságból. A lényeg tehát minden pályán az erőszak lesz, aminek köszönhetően egy kicsit egysíkú lett ebből a szempontból a végeredmény, ellenben a változatos játékmenet igyekszik egyensúlyozni a sablonfeladatokat.

Batman: Arkham Underworld játékteszt - 3. kép

Példának okáért egyrészt ott lesz hősünk, aki alapvető támadásain felül képes lesz speciális trükkjeit és képességeit is felhasználni, másrészt pedig hívhatunk segítséget is, ezáltal fegyveresekkel védhetjük választott bűnözőnket, de akár néhány punkot is beküldhetünk előre, hogy megpuhítsák az ott lévőket. A Batman: Arkham Underworld egyébiránt egy izometrikus akciójáték annak minden szépségével és bosszúságával, mégpedig nagyon kifinomult irányítással, szabad kameramozgatással, illetve meglepően csinos grafikával, ami szintén feledtetni tudja velünk, hogy esetleg már tizedik alkalommal is ugyanolyan épületekbe hatolunk be és ugyanolyan ellenfelekkel küzdünk meg, ami egy kis költői túlzás, hiszen azért majdnem minden pályán találunk magunknak valami különlegességet.

Ami azonban a játékon belül különösen szimpatikus lehet még sokaknak, az nem más, minthogy a bevetések között lehetőségünk nyílik egy komplett alvilági birodalmat felépíteni magunknak, a középpontjában egy fejleszthető és bővíthető bázissal. Itt tárolhatjuk majd a bevetések során szerzett vagyonunkat, de itt költhetjük el a nehezen begyűjtött pénzt is újabb képességekre, egységekre, helyiségek kiépítésére, védekezőrendszer felépítésére, vagy éppen egy rozoga tévére, hogy bűntársaink jobban érezzük magukat. A játékban egyébiránt minden fejleszthető, elképesztően összetett rendszert építettek fel a háttérben a készítők, így akár türelmesen kivárjuk, amíg összejön rá a pénz, akár beáldozunk érte néhány igazi Mátyásost, a tartalomra és úgy összességében a kiegyensúlyozott játékmenetre nem lehet panasz.

Batman: Arkham Underworld játékteszt - 4. kép

Ez pedig nagy általánosságban a teljes Batman: Arkham Underworld-ről elmondható! A Warner ugyanis ráébredt arra, hogy a Denevérember nevével ma már nem lehet mindent eladni, így amennyiben valódi profitot szeretnénk, hovatovább elégedett rajongókat, és nem rombolni, hanem építeni akarják a brandet, akkor ahhoz bizony minőségi munkára van szükségük. Ez a mobiljáték pedig egy minőségi akció-stratégia, amely tartalmas, hangulatos és meglepően kellemes élményt nyújt. Soha rosszabbat!

A Batman: Arkham Underworld elérhető itt: Google Play | iOS App Store
4 hozzászólás

SamsungFan

1 éve, 4 hónapja és 3 napja

Kicsit egyszerű lett a megvalósítás de azért tetszik...

válasz erre

Chico

1 éve, 4 hónapja és 4 napja

Hát ez elég egyedi játék lett de nagyon bejön!

válasz erre

fonemaker

1 éve, 4 hónapja és 4 napja

Ez nagyon jó lehet! Ki fogom próbálni!

válasz erre

csirkee

1 éve, 4 hónapja és 4 napja

Bírom az ilyen játékokat.

válasz erre