Battle Bunny: Pocket Monster Pets játékteszt

2020. június 26.
65.7161
Advertisement
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
A tower defense műfaja kifejezetten nagy népszerűségnek örvend manapság mobiljátékos körökben, ezáltal nem meglepő, hogy folyamatosan érkeznek a stíluson belüli újoncok, melyek igyekeznek újabb utakat kitaposni a zsáneren belül, méghozzá folyamatosan szélesítve annak határvonalait. Utóbbi kategóriát erősíti a Battle Bunny: Pocket Monster Pets, mely több tekintetben is megpróbál kilógni a sorból, hiszen a játékmenet és a grafika tekintetében egyaránt érdekes utakon járkál.


Sőt, már a koncepció sem hétköznapi, hiszen egy különleges állatvilágba, egy állati univerzumba repít el minket, ahol többek között a nyulak és a csirkék hatalmas háborút vívnak egymással. Ebben a mobiljátékban mi a nyulak oldalán indulunk majd harcba, de a győzelemért magasabb szinteken valóban meg kell majd harcolnunk, ha nem akarunk költekezni a fejlesztésekért, merthogy anélkül majdhogynem játszhatatlan a végeredmény, de legalábbis nehéz boldogulni vele.

Battle Bunny: Pocket Monster Pets játékteszt - 2. kép

A Battle Bunny: Pocket Monster Pets alapvetően egy PvP alapokra épülő tower defense alkotás lett a sorban, melyben oldalnézetből látjuk az eseményeket, a képernyő bal oldalán a támadó csapat főhadiszállásával, a jobb oldalon pedig a mi főhadiszállásunkkal. A cél adott, el kell juttatnunk kis nyusziseregünket a másik oldalra, és lerombolni a másik központját, miközben természetesen közelharcra egyaránt sor kerül az egységek között.

A küzdelmekre különösen nagy ráhatásunk nem lesz, csak arra, hogy milyen egységek és mikor kerüljenek pályára, bár a történethez hozzátartozik, hogy egy folyamatosan pergő számláló szabályozza ezt is. A sima nyusziharcos például 50 valamibe kerül, a lassabban mozgó tank-nyúl már 120-ba és így tovább. Az újabb egységeket mindig a küzdelmek után elérhető pontokból tudjuk majd feloldani, de ha igazán kemény legényeket szeretnénk, akkor értelemszerűen prémium csomagokat kell nyitogatnunk, valós pénzösszegért cserébe.

Battle Bunny: Pocket Monster Pets játékteszt - 3. kép

Az elhangzottakon felül rengeteg fejlesztési és fejlődési lehetőségünk lesz majd. Ennek köszönhetően erősíthetjük egységeinket, növelhetjük főhadiszállásunk HP-ját, de akár még azt is, hogy milyen messzire lőjön a felette elhelyezkedő ágyú, illetve milyen gyorsan peregjenek a pontok az egyes egységek lehívásához. Mindez persze csak a jéghegy csúcsa, ha elég ügyesek vagyunk, vagy elég pénzünk van, akkor alaposabban is belenyúlhatunk az élménybe, amire gyakran szükségünk is lesz.

Merthogy igazságtalanságokkal bizony találkozhatunk majd a pályán, így azonnal érezni fogjuk azt a szintet, ahol szó szerint kényszerítve leszünk a pénzköltésre, ellenkező esetben egyhamar nem léphetünk tovább. Hogy ez mennyire korrekt húzás - pláne úgy, hogy még reklámot sem elég nézni a továbbjutáshoz, mert akkor sem kapunk elég extrát -, azt inkább hagyjuk is, felesleges rugózni rajta.

Battle Bunny: Pocket Monster Pets játékteszt - 4. kép

Mindez csak azért kár, mert néhány pályát leszámítva hosszabb távon élvezhetetlen a Battle Bunny: Pocket Monster Pets annak ellenére is, hogy a fekete-fehér, csak helyenként színes küllem egészen egyedivé teszi a végeredményt, de éppen akkor, amikor kezdene beindulni, sajnos finoman ránk erőltetik a prémium termékeket, így csak ennek ismeretében érdemes beleszeretni, különben csalódás lesz.

A Battle Bunny: Pocket Monster Pets elérhető itt: Google Play | iOS App Store
3 hozzászólás

Mendez

4 éve, 27 napja

Kb erre számítottam, én ki se próbáltam..

válasz erre

fonemaker

4 éve, 27 napja

Kár érte mert amúgy elég egyedi lenne.

válasz erre

peter97

4 éve, 27 napja

Nekem már a hírekben sem jött be...

válasz erre