Beat Cop játékteszt

2019. január 30.
61.0471
Néhány évtizeddel ezelőtt, főként a hetvenes-nyolcvanas években tonnaszám készítette Hollywood a legkülönfélébb rendőrös mozikat, melyek olyan formában mutatták be ezt a szakmát, ahogyan csak kevesen szeretnék valójában megismerni. Korrupció, zsarolás, hatalommal való visszaélés, fánkzabálás, lövöldözések, autós üldözések, egyszóval a jó és a rossz zsaru folyamatos prezentálása volt a cél.


A kérdéses korszaknak megvolt a maga bája, és valahol ezt a bájt szerette volna visszaidézni nekünk a 11 bit Studios csapata a Beat Cop segítségével, amit rögtön az indítás után az orrunkra is kötnek. A játékot tehát korabeli klasszikus mozifilmek ihlették, és valóban, az egyszerű, de mégis nagyszerű sztorijából rengeteg klasszikus utalás és sajátosság bukkan fel, aminek jóvoltából sokan újra megfiatalodhatnak egy kicsit.

Beat Cop játékteszt - 2. kép

Ez pedig nemcsak a zseniális rendőrös sztori miatt érvényes állítás a Beat Cop kapcsán, hanem a különleges pixel art megjelenés is ide sorolható, hiszen a végeredmény olyan hatást kelt, mintha visszautaztunk volna a videojátékok hőskorába, valahová a nyolcvanas évek végére és a kilencvenes évek elejére. A hangulat és a prezentáció terén tehát a Beat Cop egyenesen zseniális, de vajon mit képes nyújtani a játékmenet terén?

Meglepően sokat! Bár elsőre nem látszik, azonban az alkotás rengeteg teendőt ad újonc rendőr detektívünk kezébe, aki titulusától függetlenül utcai járőrként kezd felkapaszkodni a ranglétrán. Az első fejezetben kis túlzással csak az itt élőkkel ismerkedünk, felderítjük heppjeiket és szokásaikat, de már ekkor érződik, hogy van valami a felszín alatt, ezáltal amint megbüntetünk valakit tilosban parkolásért, rögtön jön az első vesztegetés, és csak rajtunk múlik, hogy melyik utat választjuk magunknak.

Beat Cop játékteszt - 3. kép

Ez a vonulat később még számtalan alkalommal visszaköszön, ezáltal bármilyen ügyes-bajos dolgot is kapunk, szinte folyamatosan választás elé állít minket a Beat Cop, amiben lehetőségünk lesz az autósok csesztetése mellett bűnözőket elfogni, gyilkossági helyszínt biztosítani, különféle nyomozásokat lebonyolítani, miközben sodródunk az árral, és egyre magasabbra jutunk a rendőri ranglétrán, vagy éppen egyre mélyebbre csúszunk az alvilágban.

A Beat Cop valóban minden téren egy tökéletes kordokumentuma a korabeli zsarus mozifilmeknek, mondhatni egy rendhagyó és hiánypótló mobiljáték, amihez hasonlókat nagyon szívesen látnánk a jövőben más műfajok, például horror kategóriában is. Bár a sztori megértéséhez kell egy kis angol, de ha rákaptunk az ízére, garantáltan nem ereszt majd el minket egykönnyen.

Beat Cop játékteszt - 4. kép

Talán nem olcsó mulatság, de a Beat Cop egy olyan mobiljáték lett a sorban, amihez hasonlókra nagy szükség lenne még, hiszen úgy lett múltidéző és nosztalgikus, hogy közben teljesen friss élményeket is kínál nekünk. Őszintén reménykedünk egy folytatásban!

A Beat Cop elérhető itt: Google Play | iOS App Store
7 hozzászólás

ferencziakos

6 hónapja, 4 napja

Bírom azt a pixelart stílust nagyon. A kalandjáték az egyik kedvenc műfajom, így ennek az ötvözése számomra kihagyhatatlan!

válasz erre

peter97

6 hónapja, 5 napja

Imádom az ilyen retro cuccokat! Eleve a point&click kalandokat szeretem és nagyon ritka, a pixelgraf meg a legjobb fíling!!!

válasz erre

SamsungFan

6 hónapja, 5 napja

De vártam ezt a tesztet, kíváncsi voltam, megéri-e. Úgy látom, szegényebb leszek pár ezressel, hétvégén belevetem magam!

válasz erre

Bencus86

6 hónapja, 5 napja

Iszonyatosan bejön. Mind a kinézet, mind a történet, a hangulat meg brutál. Teljesen beszippantott, imádom!

válasz erre

Direktor

6 hónapja, 5 napja

Sokkal több ilyen minőségi játék kéne. Rohadt jó lett!

válasz erre

Vidoros

6 hónapja, 6 napja

Brutál jó lehet. Remélem jön rá hamar valami akció mert a közel 3 ezer nekem sok, pedig nagyon játszanám!

válasz erre

Chico

6 hónapja, 6 napja

Francba. Tudtam hogy jó lesz! Ejj, de nehezen adok ki ennyit mobiljátékra...

válasz erre