Beat Racer játékteszt

2017. március 17.
42.5841
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
A ritmusjátékok műfaja számtalan körítéssel megjelent már az elmúlt években, illetve évtizedekben, így a Rock Band és a Guitar Hero-féle klasszikusok mellett olyan különlegességekkel is összehozott már minket a sors, mint például a nagyszerű Patapon-sorozat. A határ azonban a csillagos ég, így időről-időre érkeznek olyan különleges alkotások - pláne a mobiljátékos piacon -, amelyek sajátos szemszögből próbálják megközelíteni ezt a stílust.


Ehhez az irányvonalhoz csatlakozik most a Lila Soft legújabb műve, avagy a Beat Racer, amelynek az alapjait bár a zenés ritmusjátékok adják, a végeredménybe egy kis autózás, ügyeskedés, akció és más egyéb is társult. Ennek is köszönhető, hogy a különlegességek kedvelői most biztosan egy új kedvencet avathatnak általa, ami egyáltalán nem véletlen, hiszen egy igazi kincs született, ami ha nem is lesz átütő siker, az biztos, hogy rengetegen egy életre a szívükbe zárják majd.

Beat Racer játékteszt - 2. kép

Hogy mitől is ennyire különleges és szerethető a Beat Racer? Alapvetően három dolog miatt, amelyek sorban a grafika, a zene és a játékmenet. Lássuk ezeket alaposabban! A grafika már a képeken is látható, hogy egy kissé a Tron-sorozat hatásaitól "szenved", ezáltal egy erőteljesen neon köntösbe bújtatott, színes, de mégis nyomasztó hatású digitális világ vár ránk, amelyben valami különleges okból kifolyólag a hetvenes, nyolcvanas évek hangulata is megjelenik az ábrázolásmódban, illetve az általunk irányított autó kinézetében is.

A grafika mellett aztán a zenéket is a szívünkbe zárhatjuk, így nem véletlen, hogy a készítők megfelelő minőségű fülessel ajánlják a Beat Racer élvezetét, ami valóban elég lényeges ahhoz, hogy kihozzuk belőle a maximumot. Habár szerény személyem füle a metal zenékhez szokott, ellenben az itt hallható elektronikus indie zenék annyira témába vágóak, és annyira jók, hogy még számomra sem voltak frusztrálóak, és bár nem értek ehhez a műfajhoz, de úgy éreztem, hogy ismét egy adag nosztalgikus élt töltöttek bele általa a játékba.

Beat Racer játékteszt - 3. kép

A fentiek mellett azonban képtelenség szó nélkül elmenni a Beat Racer játékmenete mellett, amely valami elképesztően kellemesre és élvezhetőre sikerült, holott a lényege egyszerű, mint a faék. A döntött felső nézetben haladó pályákon egy egyszerű kis autócskát vehetünk irányításunk alá, melyet jobbra-balra mozgathatunk a kristályok gyűjtögetésének érdekében, miközben ritmusosan ugrálhatunk át akadályokon, és ha mögénk ér egy fúrószerű rémség, akkor a megfelelő időben és a megfelelő helyen egy lökéshullámmal elpusztítjuk őt.

Mint ebből is kiderült, a Beat Racer egyáltalán nem egy általános és hagyományos ritmusjáték, ergo botfülűek és ritmusérzékkel egyáltalán nem rendelkezők is élvezhetik - emiatt erősen meg is kérdőjelezhető a stílusbeli érdekeltség -, de sokkal nagyobb az élmény, ha a zenével együtt mozogva és irányítva tudjuk terelgetni kis autónkat a cél irányába, ezáltal a muzsika lehet csak aláfestő jellegű, de felhasználhatjuk a játékmenet szerves részeként is.

Beat Racer játékteszt - 4. kép

A Beat Racer tehát egy igazi kis gyöngyszemnek tekinthető a jelenlegi mobiljátékos piacon, ami nem biztos, hogy mindenkinek be fog jönni, de aki fogékony a különlegességekre, és akit már a képek alapján meggyőz sajátos hangulata, az biztosan nem csalódik majd benne. Pláne, hogy ingyenes, nincs teletömve reklámmal, ellenben a tartalom szempontjából sem okoz csalódást.

A Beat Racer elérhető itt: Google Play | iOS App Store
2 hozzászólás

SamsungFan

2 éve, 6 hónapja és 16 napja

Nálam ez tipikusan az egy próbát megér kategória. Ránézek mindenképp, aztán lehet hogy be is szippant!

válasz erre

fonemaker

2 éve, 6 hónapja és 16 napja

Nekem nagyon tetszik! Szedem!

válasz erre