Bemutatkoztak az első hajlítható kijelzős okostelefonok, de mit várhatunk tőlük mobiljátékosként?

2019. március 10.
60.9051
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Nagy dolgok történtek az elmúlt napokban és hetekben az okostelefonos piacon, lévén bemutatkoztak a világ első hajlítható kijelzős készülékei, így amiről eddig csak elméletben beszélgettünk, egy csapásra rögtön valósággá vált, köszönhetően a Samsung Galaxy Fold-nak és a Huawei Mate X-nek. Bár egyelőre korai lenne még arról értekezni, hogy folytatásra érdemes innovációról, vagy óriási zsákutcáról van-e szó, ellenben az biztos, hogy a hajlítható kijelzős okostelefonok léteznek, megvalósíthatók, gyárthatók.


Miután alaposan megismerkedhettünk az említett két modellel, természetesen rögtön felgyülemlett bennünk egy sor gondolat azzal kapcsolatban, hogy mobiljátékosként mit várhatunk majd a jövőben ezektől az eszközöktől? Erre a kérdésre próbáltunk meg átfogó, részben szakmai választ adni az alábbiakban!

Bemutatkoztak az első hajlítható kijelzős okostelefonok, de mit várhatunk tőlük mobiljátékosként? - 2. kép

Egyelőre semmit!

Mert bár a hajlítható kijelzős okostelefonok léteznek, tudjuk is, hogy mikor érkeznek, azonban egyelőre még csak egyfajta koncepcióként vannak jelen a piacon, ergo ha elméletileg meg is tudnánk venni egyet, gyakorlatilag biztosan nem fogunk, hiszen a 6-700 ezer forintos árcédula bőven az egészséges határon felül van, hiszen ennyit egyetlen épeszű ember sem költene el egy okostelefonra. Még akkor sem, ha egyébként nyilván egyfajta komoly presztízst jelentenek ezek az eszközök, és elég nagy a valószínűsége annak, hogy iránymutatóak is egyben.

Majd talán pár év múlva...

Merthogy a legtöbb új technológia csak a megjelenéskor drága, és mivel a hajlítható kijelzős készülékekben egyedül a képernyő jelenti egyelőre a magas költségeket, ezért ha nem lesz zsákutca, akkor pár év múlva alaposan meghonosodhatnak a piacon az efféle eszközök. Bár elég nyilvánvaló, hogy a presztízsmárkák sosem fogják egy bizonyos szint alá vinni ezeknek a készülékeknek az árcéduláját, de majd jönnek a kisebb kínai márkák, akik pár év múlva talán pár tízezer forintért is utánunk dobnak egy ilyent.

Bemutatkoztak az első hajlítható kijelzős okostelefonok, de mit várhatunk tőlük mobiljátékosként? - 3. kép

Az óriási kijelző azért kecsegtető!

Ha a fentiektől elvonatkoztatunk, hovatovább nem számolunk azzal az eshetőséggel, hogy a szabad szemmel átélhető 3D-s élményhez hasonlóan a hajlítható kijelző is zsákutca lehet, akkor azért természetesen mobiljátékos szempontból elképesztően kecsegtetőnek tűnnek az efféle eszközök óriási kijelzői. Akár a Galaxy Fold, akár a Mate X ideája valósul meg - előbbi ugye dupla kijelzőt kapott, utóbbi viszont egyetlen panellel oldotta meg a kicsi és a nagy felületet egyaránt - a táblagépeket megszégyenítő megjelenítők azért mobiljátékos szemmel elképesztő pozitívumnak tekinthetők, hiszen nagy képernyőn sokkal élvezetesebb minden egyes játék.

Az erős hardver is pozitívum!

Nem ez az egyetlen, amiért a hajlítható kijelzős készülékeket máris megkedveltük, lévén minden egyes ilyen eszköz nagyon erős hardvert is kapott gyártójától. Csak úgy repkednek a bivaly lapkák, a 8/12GB RAM-ok, és az 512GB-os tárhelyek, ami jelenleg egy mobiljátékos számára az abszolút csúcsot jelentik, és úgy tűnik, hogy ez egyfajta ismérve lesz az efféle telefonoknak. Nyilván az erős hardver aktualizálása a jövőben is költséges mulatság lehet, ugyanakkor a jelenlegi hajlítható kijelzős eszközök konfigurációja pár év múlva már a megfizethető kategóriába kerül, és mivel nagyot léptek előre, akkor sem nevezhetjük majd őket elavultnak.
Samsung Galaxy Fold-nak és a Huawei Mate X-nek. Bár egyelőre korai lenne még arról értekezni, hogy folytatásra érdemes innovációról, vagy óriási zsákutcáról van-e szó, ellenben az biztos, hogy a hajlítható kijelzős okostelefonok léteznek, megvalósíthatók, gyárthatók. '>
6 hozzászólás

metrox

5 éve, 6 hónapja és 17 napja

Legtöbb játék egész jól tudja kezelni a két alkalmazásos felosztást. Így gondolom széthajthatóra is megfogja rendesen csinálni ezeket.
Az a koncepció amit egy két gyártó próbált, hogy Tablet-be kellett bele rakni a telefont extra nagy képernyőért kicsit jobban bejött. bár szerintem külön-külön venném a kettőt. Feltétlenül mindennapra elég a "kicsike" telefon is. Persze vannak napok amikor táblagép jönne jól

válasz erre

Ronalddo

5 éve, 6 hónapja és 17 napja

Tök őszintén, engem egyáltalán nem fogott meg. pedig azt hittem, nagyon rá fogok pörögni, de semmi.

válasz erre

Mendez

5 éve, 6 hónapja és 18 napja

Huawei cucca használhatónak tűnik már most is, csak egyelőre irreálisan drága. Pár év és jó lesz. mosolygó smiley

válasz erre

ferencziakos

5 éve, 6 hónapja és 19 napja

Én várom hogy legyen használható és elérhető árú verzió belőle. Ezek a mostaniak még nagyon első lépések, pár év és szerintem nagyon jó lesz ez.

válasz erre

fonemaker

5 éve, 6 hónapja és 19 napja

Jó lesz ez ha kiforrja magát. Telefon és játékra alkalmas tablet egyben, én már várom! mosolygó smiley

válasz erre

SamsungFan

5 éve, 6 hónapja és 19 napja

Annyira beteg áruk van hogy jó ideig esélytelenek nálam, akármilyen jók is. Ráadásul ebben a Samsung sokkal gyengébbet csinált mint a Huawei...

válasz erre