Bendy in Nightmare Run játékteszt

2018. augusztus 22.
45.5211
Advertisement
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
A tavaly megjelent Bendy and the Ink Machine című túlélő kaland PC-n és konzolokon olyan kellemes sikert aratott - persze ez nézőpont kérdése -, hogy szinte várható volt, mikor készítenek belőle a fejlesztők egy mobiljátékot. Bár portot nem kaptunk, legalábbis egyelőre, a készítők azonban úgy gondolták, hogy ezt a különc univerzumot érdemes lehetne más formában átültetni mobilokra, így született meg a Bendy in Nightmare Run.


Az endless runnerek sajátosságaira építő mobiljáték pedig rögtön képes volt belopni magát a szívünkbe, és nemcsak azért, mert az anyasorozathoz hasonlóan nagyszerűen átörökítette az 1930-as évek Walt Disney rajzfilmjeinek megjelenését - már csak ezért is érdemes tenni vele egy próbát -, hanem mert elképesztően magas kihívást kínál számunkra.

Bendy in Nightmare Run játékteszt - 2. kép

A Bendy in Nightmare Run ugyanis formálisan nem endless runner, hanem egy boss runner lett, aminek a lényege röviden és tömören nem más, minthogy a pályán egy óriási szörnyeteg kerget végig minket, de a készítők csavartak még egyet a dolgon, és hátsó nézet helyett szemből láthatjuk hősünket, tehát folyamatosan felénk fut, ami bár egy kicsit idegesítő, gyorsan megszokható és csakhamar ráébredünk arra, hogy így mennyivel nagyobb a kihívási faktor, mint egyébként.

A játék ugyanis tényleg nagyon nehéz, nekünk már az első pályán komoly fejtörést okozott - harmadikra sikerült teljesítenünk -, aminek az oka nem gyakorlatlanságunkból fakadt, sokkal inkább a nehézségi szintből, hiszen hősünk irányítása tényleg nem egyszerű feladat, az egyes főellenfelek ugyanis a lehető legkülönfélébb tulajdonságokkal rendelkeznek, és próbálnak eltenni minket láb alól, így minden esetben fel kell venni a ritmust, és helyt állni, merthogy a cél nemcsak elérni egyik pontból a másikba, hanem legyőzni a fenevadat is.

Bendy in Nightmare Run játékteszt - 3. kép

A Bendy in Nightmare Run ugyanis azért boss runner, mert tényleg minden pályán vár ránk egy főellenfél, aki elől egyrészt menekülünk, másrészt gyűjtögetünk, harmadrészt pedig különféle fegyvereket vagy annak látszó tárgyakat szedünk fel azért, hogy hozzávágjuk az ellenfélhez - vagy ellenfelekhez, mikor hogy -, azt remélve, hogy neki megy majd le előbb az életereje. Mindeközben tapasztalati pontokat gyűjtünk, hogy fejlesszük karakterünket, power-upokat aggassunk rá és így tovább.

Bár magunk sem hisszük el, de a Bendy in Nightmare Run képes volt arra, hogy gyakorlatilag unalom és önismétlés nélkül adjon a kezünkbe olyan élményt egy endless runnerként, hogy az mindvégig fenntartsa az érdeklődésünket. Ennek az oka talán a nehézségben rejlik, ami sokaknál instant törlést idézhet elő, mi azonban a PC-s Cuphead-en edződve - ami hasonló grafikai stílusban fogant -, nagyon élveztük minden pillanatát.

Bendy in Nightmare Run játékteszt - 4. kép

Nem véletlen, hogy a Bendy in Nightmare Run-t minden idők egyik legjobb runnerjének neveznénk, hiszen utoljára talán a Temple Run tudott ennyire kellemes élményekkel szolgálni számunkra - az is inkább csak az akkori újdonságával. Ezúttal azonban az újdonság hatalmas kihívással járt kéz a kézben, amiért ráadásul még pénzt sem kérnek a készítők.

A Bendy in Nightmare Run elérhető itt: Google Play | iOS App Store
3 hozzászólás

ferencziakos

6 éve, 1 hónapja

Kénytelen leszek én is belevágni. Rohadt jó játéknak tűnik! mosolygó smiley

válasz erre

Direktor

6 éve, 1 hónapja és 1 napja

Oltári, szedem is! röhögő smiley

válasz erre

fonemaker

6 éve, 1 hónapja és 1 napja

Hát akkor ezzel csapatnom kell! mosolygó smiley Azt hittem nem lesz ilyen jó.

válasz erre