Between The Walls játékteszt

2018. augusztus 31.
45.4211
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
A világ egyik első videojátékaként elhíresült Pong - melyben gyakorlatilag két nagy négyzet között ütögethettünk egy kis négyzetet az asztali tenisz körítésével - olyan nagy hatást gyakorolt a játékvilágra, hogy sokan még ma is képtelenek szabadulni tőle. A Between The Walls fejlesztői ráadásul akkora rajongók lehetnek, hogy gyakorlatilag megvalósították nekünk a Pong 2018-as kivetülését, ami nem is lett rossz.


Persze azért nem is szeretnénk túlzásokba esni, hiszen a Between The Walls nem igazán hoz újdonságot a maga műfajába, összességében tényleg csak annyi dolgunk lesz benne, hogy a falak mozgatásával ide-oda passzolgatjuk a labdát, ami elsőre nem is hangzik túl nehéznek. Márpedig az lesz, méghozzá brutálisan nehéz, noha természetesen rajtunk is múlik majd, mennyire nehezítjük meg a dolgunkat.

Between The Walls játékteszt - 2. kép

Kezdjük azzal, hogy a játékban nem jobbra-balra pattogó labdákat kell passzolgatni, hanem körbe-körbe forgó platformokat tekergetni. Ezek lehetnek egészen aprócskák, de hatalmasak is, a méretük viszont ne tévesszen meg senkit, sokszor ez sem jelent könnyítést. Ennek az oka pedig a folyamatosan körkörös irányban mozgó platformokban rejlik, melyek gyakorlatilag átláthatatlanná teszik az élményt, és nagyon hamar bele tudunk zavarodni a közepesen gyors tempóba.

A platformokat ugyanis bár csak ide-oda pörgethetjük, a folyamatosan pörgő és fodrozódó háttér viszont olyan optikai csalódást idéz elő, hogy nagyon könnyű lesz belezavarodni a dologba, ezáltal kell egy pár perc, míg a szemünk megszokja, hogy itt bizony be kell csapni az agyféltekéket ahhoz, hogy a golyót folyamatosan falakon belül tudjuk tartani. Merthogy a játék címe ezen a téren valóban nem hazudik!

Between The Walls játékteszt - 3. kép

A Between The Walls egyébiránt az alapvető élményeken túl kellemes mennyiségű tartalmat is kínál, bár én személy szerint több változatosságot és lehetőséget vártam, azonban papíron ennek ellenére is jól hangzik a húsznál is több feloldható skin vagy a hat eltérő nehézségi szint. Ezek egyébiránt mindössze azt jelentik, hogy mennyi platformmal próbálunk szerencsét, hiszen indíthatunk kettővel, de akár hattal is.

Hogy minél több, annál könnyebb a játék? A logika talán ezt diktálná, de bennünket csak jobban megviccelt a sok lapát, a körbe-körbe mozgatás pedig bár ideig-óráig beválhat - szerencsés együttállás esetén - azonban sokáig ez sem járható út, biztos pedig pláne nem. Türelemre tehát bőven szükségünk lesz ahhoz, hogy sikerélményünk legyen a játékban, de hát a legtöbben éppen a kihívás miatt játszanak, nem igaz?

Between The Walls játékteszt - 4. kép

A Between The Walls összességében nem egy felejthetetlen, de rendhagyó alkotás, mely szerintem a játékmenet szempontjából egy kicsit kidolgozatlan, és bár nincs túlbonyolítva, ellenben inkább idegesítő, mint kellemes élmény, sőt a minimál dizájn sem könnyíti meg túlzottan, hogy bárki megszeresse. Nem rossz, de én többet vártam!

A Between The Walls elérhető itt: Google Play | iOS App Store
3 hozzászólás

Direktor

6 éve, 1 hónapja és 13 napja

Kipróbálom, bár a teszt után nincsenek nagy reményeim. röhögő smiley

válasz erre

Mendez

6 éve, 1 hónapja és 13 napja

Nekem egy próbát meg fog érni még így is. Rá is kukkantok! mosolygó smiley

válasz erre

zsenikém

6 éve, 1 hónapja és 13 napja

Meg is nézem magamnak, ilyen jó értékelés után! mosolygó smiley

válasz erre