Black Lazar játékteszt

2021. február 12.
84.7481
Advertisement
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Kifejezetten kifizetődő mobilos közegben olyan kalandjátékot készíteni, mely a minimál dizájnra, a gyakorlatilag nulla grafikai körítésre épül fel, miközben kalandjátékként egy kifejezetten jó sztorit mesél el nekünk, amit ráadásul még irányítani is tudunk majd. Az utóbbi hónapokban rengeteg ilyen alkotás jelent meg a színen, mindegyik minőségi alkotás volt a maga nemében, így elismerjük, hogy kifejezetten nehéz nagy dolgot produkálni ebben a stílusban.


A Black Lazar azonban most megpróbálkozott vele, a Pleon Words csapatának legújabb alkotása ugyanis egy szöveges kalandjáték, vagy szerepjáték - teljesen mindegy ebben az esetben -, aminek részeként egy kifejezetten őrült történetben kell megállnunk a helyünket, miközben a Fekete Lázár nyomában vagyunk, méghozzá egy Viktor Metrakos nevű magánnyomozó bőrébe bújva, aki őrültebbnél-őrültebb kalandokba keveredik bele útja során.

Black Lazar játékteszt - 2. kép

Hogy ki ez a Viktor gyerek? nem tudni róla sokat, de ellenfeléről, a Fekete Lázárról sem, akit mindenképpen szeretne bíróság elé állítani, mert igencsak hosszú bűnlajstrom van a számláján. Hogy mégis miről van szó, az természetesen apránként kiderül majd a történetből, mint ahogyan Viktor múltjára is fény derül apránként. Mindezt persze olyan tempóban és annak fényében, hogy miként válaszolgatunk az egyes feltevésekre a döntéskényszerekben.

Merthogy a Black Lazar is egy olyan kalandjáték, melyben a történetet lehetőségünk van saját döntéseinkkel irányítani, így valóban van hatásunk az eseményekre annak ellenére is, hogy azért már az elején érezni, hogy milyen irányba torkollik ez az egész őrület. A nagy utazás során lehetőségünk lesz megjárni múltat és jelent egyaránt, miközben rengeteg karakterrel ismerkedhetünk, de nem árt vigyázni, mert sajnos hamar rádöbbenünk: mindenkiben nem lehet megbízni.

Black Lazar játékteszt - 3. kép

Ami a Black Lazar kapcsán kiemelendő, hogy a grafikai megoldások tényleg nagyon minimálisra vannak véve. Animációk gyakorlatilag nincsenek, sőt a rajzok is eléggé... hogy is mondjuk, határon táncol a csúf és a még elfogadható szint között, bár ez azért nem mindegyik esetben helytálló állítás. Ami viszont igen, hogy mindvégig fekete-fehér rajzok sokasága vár ránk az alkotásban, melyek gyakran egészen groteszk sajátosságokkal rendelkeznek majd.

A többféle befejezéssel ellátott Black Lazar egyébiránt bődületes tartalommal rendelkezik, ha szeretünk olvasni és jól értünk angolul, akkor kifejezetten kellemes élmény várhat itt ránk, de nem a megjelenés, nem a látvány miatt marad emlékezetes a végeredmény, sőt még csak a fejtörők miatt sem, hiszen ilyesmi gyakorlatilag nincs a játékban.

Black Lazar játékteszt - 4. kép

Mindent összevetve, aki kedveli a történetorientált interaktív kalandokat, melyek részeként semmi mással nem találkozunk, csak egy szuper sztorival, illetve hozzá kapcsolódóan kellemes, de mindenképpen emlékezetes atmoszférával, akkor tegyünk egy próbát a Black Lazarral, nekünk kifejezetten kellemes emlék maradt.

A Black Lazar elérhető itt: Google Play
3 hozzászólás

Chico

3 éve, 4 hónapja és 18 napja

Angolból gatya vagyok ehhez.

válasz erre

Bencus86

3 éve, 4 hónapja és 19 napja

Sok szöveg csak. Ez nem az én játékom.

válasz erre

SamsungFan

3 éve, 4 hónapja és 19 napja

Nekem nagyon sötét a hangulata... szomorú smiley

válasz erre