Blades Away játékteszt

2020. október 07.
64.1261
Hiába erőltetjük meg magunkat, minőségi késdobálós mobiljátékot alig-alig tudunk felidézni lelki szemeink előtt. Az biztos, hogy voltak próbálkozások, hogy akadtak olyan címek, melyek kifejezetten erre a témára koncentráltak, azonban egyik sem maradt meg bennünk úgy, mint egy maradandó alkotás, ami bármit is hozzátett volna a műfajhoz, vagy úgy nagy általánosságban a késdobálós ügyességi játékok élményéhez. Ez változott meg most a Blades Away megjelenésével!


A Replayable Games ugyanis előhozakodott egy olyan mobiljátékkal, mely elsőre talán nem tűnik valami nagy és forradalmi dolognak, éppen ellenkezőleg, kifejezetten egyszerűnek nevezhető, valójában azonban elegendő csak végigjátszani benne egy meccset ahhoz, hogy elég komolyan magába szippantson. Pedig erre a tartalomnak nem lenne sok oka, hiszen az egy pálya alapvetően nem sok változatosságot ad a kezünkbe, de az élmény így is kárpótol minket mindenért!

Blades Away játékteszt - 2. kép

Hogy ez miként lehetséges? Mi sem értjük igazán, így azzal magyaráznánk a dolgot, hogy a Blades Away-jel egyszerűen jó játszani. Részben stresszoldás, részben kellemes élmények jellemzik az egészet, így talán emiatt tudtuk hamar megkedvelni a végeredményt, melyben tényleg nem lesz más dolgunk, mint a pálya egyik végén elhajítani egy pengét, majd reménykedni abban, hogy eltalálunk vele valamit néhány méterrel odébb, merthogy a célt nem látjuk.

Ennek az oka, hogy nem egy cél lesz, hanem konkrétan célok egész halmaza vár ránk egy adott helyszínen, ennek megfelelően kicsi az esély arra, hogy ne találjunk el valamit, a nagyszerű fizikának köszönhetően pedig mindez nagy élmény lesz, sőt a mi szorgalmunkon múlik, mennyire leszünk eredményesek. Az egyes pengéket - legyen az shuriken vagy egyszerű kés - különféle módokon hajíthatjuk el, ezáltal speciális megoldásokat tudunk összehozni annak érdekében, hogy a legtöbb pontot gyűjtsük be.

Blades Away játékteszt - 3. kép

Merthogy a Blades Away-ben pontokat kell gyűjtenünk a pályán, és ehhez gyakran szerencse is kell, hogy úgy találjunk el valamit, hogy az látványos legyen. Bele tudjuk állítani pengéinket egy fabábuba, eltalálhatunk velük egy falovat, de több céltábla is lesz, sőt akadnak köztük rejtett, csak sokadik alkalommal felfedezhető darabok, melyeket nem is vízszintesen, hanem néha csak vízszintesen tudunk elérni, ha valamiről lepattan a pengénk. Csakhogy ne feledjük: vaktában lövöldözzük el ezeket, így esélyünk sincs arra, hogy tervezzünk, csak körülbelül lövöldözünk minden egyes alkalommal.

Talán ez a kiszámíthatatlanság az, ami egy kis misztikumot ad az egész játéknak, aminek jóvoltából újra és újra szerencsét próbálunk. Persze azért az is hajt minket előre, hogy folyamatosan oldhatjuk fel majd magunknak a különféle eldobható fegyvereket, ezáltal elegendő egy-két óra ahhoz, hogy komplett fegyvertárunk legyen, ami azért elég kellemes kis ösztönző.

Blades Away játékteszt - 4. kép

A Blades Away-t nem neveznénk egy világmegváltó alkotásnak, egyáltalán nem hozott olyan dolgokat a műfajba, amit ne láttunk volna még korábban, ugyanakkor magas minőséget produkál, ami mellett valami olyan élményt ad ezzel a kiszámíthatatlansággal, amit korábban mi még nem igazán láttunk sehol sem. Mivel ingyen van, szerintünk megér egy próbát a részedről is!

A Blades Away elérhető itt: Google Play | iOS App Store
3 hozzászólás

peter97

3 hete és 1 napja

Én azt hittem, ez valami unalmas, értelmetlen ****. Na nézzük!

válasz erre

fonemaker

3 hete és 1 napja

Amikor először jött róla a hír, nem gondoltam volna hogy ilyen játék lesz. Azt hittem csak lesz egy kör és annyi. Nekem kellemes meglepetés.

válasz erre

Bencus86

3 hete és 2 napja

Hát akkor ennek neki is állok. Jó teszt lett, meghozta a kedvem.

válasz erre