Blobout játékteszt

2018. január 12.
39.8651
Az endless platformerek világa annyira speciális műfaj, hogy meglepően kevés azoknak a mobiljátékoknak a száma, amelyek ezt zászlajukra merik tűzni. Nem véletlenül, hiszen ember legyen a talpán, aki egyrészt megfelelő kihívásokkal teli alkotást tud készíteni ebben a stílusban, másrészt pedig nincs meg az a játékos közösség sem, amelyik túlzottan igényelné belőle a túlkínálatot.


Néha-néha azonban jó belefutni egy ilyen klasszikus és múltidéző alkotásba, ami a kilencvenes évek első felében élte fénykorát egy kicsit kevésbé tempós stílusban, a Blobout pedig pontosan ezt az érát, illetve azt a nosztalgikus hangulatot igyekszik felidézni nekünk, amit annak idején az efféle alkotások. Sőt mi több, a KIDE Entertainment munkája meglepően remekül tudta teljesíteni ezt a feladatot!

Blobout játékteszt - 2. kép

A Blobout nem igazán foglalkozik a sztori magyarázatával, nincs különösebb háttér, csak egy őrült tudós, aki feltalált valamiféle pacát, aki vélhetően öntudatra ébredve most szeretne megszökni a beteg elme laboratóriumából. Csakhogy ez a laboratórium megannyi őrült szerkezettel rendelkezik, ezáltal a folyamatosan száguldó pályának a jobb és bal szélétől ugrálva kell kijutnunk, miközben megannyi nehezítés keresztezi utunkat.

Rázós szerkezetek, fűrészek, tűzgolyókat köpködő fegyverek, hidraulikus prések és megannyi más egyéb szerkezet próbálja meg keresztülhúzni számításainkat, miközben mi nem tudunk szembeszállni egyikkel sem, csupán gyorsan reagálva kifigyelni működésüket és mozgásukat, majd azonnal reagálva tovább ugrabugrálni. Ez talán nem is lenne nehéz, ha nem kergetne minket lentről a zöld trutyi, ezáltal nem kellene szélsebes tempóban haladni a pályán.

Blobout játékteszt - 3. kép

Kis zöld pacánkat egyébiránt tapicskolással tudjuk irányítani, ezáltal minden tapintással ugrik egyet és felragad a szemközti falra, ami addig nem is lenne nehéz, ha mindig szabad lenne a hely. Azonban nem az, ezáltal két falérintés között egyetlen alkalommal lehetőségünk van a levegőből is elrugaszkodni, ami bizonyos esetekben könnyítés, máskor azonban csak jobban megnehezíti a dolgunkat.

Éppen emiatt a Blobout túlzás nélkül egy brutálisan nehéz mobiljáték, amiben ráadásul véletlenszerűen generált pályák várnak ránk, így nem lehet kidolgozni egy ritmusos és betanult rendszert sem, sőt mi több, én gyakran találkoztam olyan pályarészekkel is, amelyek konkrétan teljesíthetetlenek voltak. A véletlengenerálás átka ugyebár...

Blobout játékteszt - 4. kép

Ezt leszámítva azonban a Blobout egy elképesztően kellemes, minden téren múltidéző alkotás lett a sorban, ami zseniális pixel art grafikával, hozzáillő múltidéző zenével és ranglistával vár ránk, mindezt pedig ráadásul teljesen ingyen garantálja, tehát kipróbálásra érdemes.

A Blobout elérhető itt: Google Play | iOS App Store
4 hozzászólás

Mendez

1 éve, 1 napja

Megszopatom magam de leszedem.

válasz erre

SamsungFan

1 éve, 2 napja

Csak felhúznám rajta magam úgyhogy kihagyom

válasz erre

Chico

1 éve, 2 napja

Nagyon nehéznek néz ki, nem is akartam leszedni, de most rápörögtem a teszt miatt!

válasz erre

Bencus86

1 éve, 2 napja

Nekem ez nagyon bejön, úgyhogy máris lejön!

válasz erre