Bloons Adventure Time TD játékteszt

2018. szeptember 07.
44.4811
Advertisement
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
A Ninja Kiwi csapatát a legtöbben biztosan a Bloons TD-sorozatról ismerik, méghozzá nem véletlenül, hiszen a lufizúzós tower defense stílusban alighanem ők a legjobbak, de legalábbis az egyik legjobbak a színtéren. Nem véletlen, hogy a csapat addig akarja ütni a vasat, amíg az meleg, így a sajátos univerzumok után elkezdtek ismert franchise-ok után kutatni, hogy speciális crossoverekkel erősítsék tovább a brandet.


Ennek az egyik első eredménye lett a Bloons Adventure Time TD, mely a népszerű Kalandra fel!-sorozat koncepcióját állítja a középpontba, ezáltal ismét eladják nekünk a milliószor látott élményt annyi különbséggel, hogy ismeretlen karakterek helyett jól ismert figurák durrogtatják majd a luftballonokat. Olcsó húzás, de őszintén: simán bekajálnánk belőle egy Trónok harcás vagy The Walking Deades különkiadást is.

Bloons Adventure Time TD játékteszt - 2. kép

Maradjunk azonban most egyelőre a jelennél és a valóságnál, hiszen itt a Bloons Adventure Time TD, mely egy meglepően kellemes élményt kínál abban az esetben, ha kedveljük a tower defense műfajt. A lényeg az anyasorozatból eredeztethető, ezáltal az előre kijelölt úton elindul egy vagon lufi, a mi dolgunk pedig az, hogy megakadályozzuk őket abban, hogy eljussanak a célig.

Mindezt a Kalandra fel!-sorozat ismert szereplőivel tehetjük majd meg, akiket nem kell különösebben irányítanunk, pusztán a megfelelő helyre letenni őket a kijelölt útvonal szélén, ami az első pár szinten jelentéktelennek tűnik, később azonban igencsak lényeges taktikai érzékre lesz szükségünk az érvényesüléshez. Minden karakter ugyanis más és más képességgel rendelkezik majd, noha a közelharci és a távolsági sajátosságokat leszámítva azért itt ne számítsunk túl nagy dolgokra.

Bloons Adventure Time TD játékteszt - 3. kép

Ez pedig maximálisan igaz lesz majd a játékmenet bonyolítására is, hiszen míg kezdetben egy csapással elpusztítható lufik érkeznek, addig később más színnel ábrázolva jönnek a több csapkodást vagy egyéb specialitást igénylő ballonok, hogy egyre több karaktert kelljen lepakolnunk a pályára, illetve egyre több taktikát alkalmazzunk a győzelem érdekében. Mindezt pedig a mi részünkről is bonyolíthatjuk majd például a fejleszthető hősök által!

A Bloons Adventure Time TD tehát összességében egy szuper kis mobiljáték lett, csak semmi újdonsággal nem kecsegtet nekünk a szabvány Bloons TD-hez mérten, meglepően hamar unalomba fullad, de még ennél is rosszabb, hogy gyakran kellemetlen időhúzásokkal találkozunk benne. Hiába van például időgyorsítás, a 60 hullám alkalmazása egy pályán - ráadásul egy ötvenszer újrahasznosított pályán - nem éppen a legféltettebb álmunk egy ilyen alkotásban.

Bloons Adventure Time TD játékteszt - 4. kép

Persze ne felejtsük azért el, hogy a Kalandra fel! univerzuma miatt rögtön egy plusz pontot érdemel a végeredmény, hovatovább ingyen is adják a készítők, ami a legtöbb alkotásukra nem jellemző, így ha szeretjük a tower defense műfajt, a Bloons Adventure Time TD apránként adagolva kellemes élményeket is adhat nekünk.

A Bloons Adventure Time TD elérhető itt: Google Play | iOS App Store
4 hozzászólás

Direktor

6 éve, 11 napja

Tök olyan mint a sorozat! röhögő smiley Hát ez *****jó! röhögő smiley

válasz erre

fonemaker

6 éve, 12 napja

Kihagyhatatlan! Ez rohadt nagy poén! röhögő smiley

válasz erre

ferencziakos

6 éve, 13 napja

Már csak a rajzfilm miatt is behúzom! mosolygó smiley

válasz erre

peter97

6 éve, 13 napja

Tök jól néz ki! röhögő smiley

válasz erre