Blue Swirl játékteszt

2020. szeptember 11.
128.5921
A Super Glitch Dash-féle mobiljátékok sokunk számára jelentik az igazi gyengepontot, hiszen az efféle hátsónézetes ügyeskedés annyira kiszámíthatatlan, annyira magas szintű kihívással kecsegtet és annyira elragadó élményt kínál, hogy egyszerűen lehetetlenség nem szeretni. Ezért csaptunk le azonnal a Blue Swirl című mobiljátékra is, hiszen nem elég, hogy a kérdéses stílusban fogant, de mindemellett a vízalatti világával azonnal megragadta a fantáziánkat.
 


A Blue Swirl ugyanis egyenesen az óceánok mélyére kalauzol el minket, a vízalatti élővilágot tárja elénk, miközben mi magunk egy aprócska hal felett vehetjük át az irányítást, akivel a legkülönfélébb ügyességi fejtörőket kell teljesítenünk, melyek fokozatosan nehezednek majd. Minél előrébb jutottunk azonban a szinteken, annál összetettebb élményekkel találkozhatunk, és annál nagyobb jutalom ütheti a markunkat, de ne szaladjunk ennyire előre, van itt még mit kitárgyalni a játékról.

Blue Swirl játékteszt - 2. kép

Kezdjük ott, hogy a Blue Swirl az elején csak nagyon keveset mutat meg valódi önmagából. Azt nyilván azonnal láthatjuk, hogy nem egy közönséges runnerről, hanem egy swimmerről van szó, melyben halacskánkat csak egészen nehézkesen tudjuk irányítani - kell némi csocsózás az érzékenységgel ahhoz, hogy eltaláljuk a beállításokat -, de hozzá lehet szokni. Nem lesz egyszerű persze belenyugodni, hogy halacskánk nemcsak jobbra-balra, illetve felfelé és lefelé tud úszni, ugyanakkor ez a formula legalább realisztikusnak tekinthető.

Nem mellesleg egy kicsit azért meg tudja lepni az embert, amikor a fejtörők leküzdéséről van szó, hiszen hiába látjuk, hogy mit kellene tennünk, ha egy hirtelen mozdulattal olyan szögbe vágjuk a halat, amivel aztán romlik a pálya átláthatósága, vagy az adott feladat teljesíthetőségének az esélye. Ez persze megszokható és megtanulható sajátosság, abszolút játszható és élvezhető marad tőle az alkotás, de azért van benne kihívás is jócskán, és ez jó dolog.

Blue Swirl játékteszt - 3. kép

A Blue Swirl esetében persze közel sem csak az akadályok legyűrése a cél. Bár ez az elsődleges feladat, át kell csúsznunk a kisebb-nagyobb réseken, de mindemellett rengeteg gyűjtögetni való is vár majd ránk az egyes helyszíneken, miközben skinekkel és egyebekkel gazdagíthatjuk a felhozatalt, ennek megfelelően a legkülönfélébb halakkal tudjuk kipróbálni magunkat, de ne ringassuk magunkat leányálmokba, ezek természetesen csak a küllem terén különböznek egymástól.

Bár a játék nem lett halálosan egyedi, nem tartalmaz meglepő elemeket, ugyanakkor nagyon sok achievementet oldhatunk fel benne, miközben a globális ranglistáknak hála másokkal, akár barátainkkal is összemérhetjük eredményeinket, hiszen folyamatosan döntögethetjük majd rekordjainkat, miközben kellemes zenei aláfestés társaságában teljesíthetjük a küzdelmeket.

Blue Swirl játékteszt - 4. kép

Azt nem mondjuk, hogy egy hónap múlva is emlékezni fogunk rá, de aki kedveli a hátsónézetes ügyeskedést, az szinte biztos, hogy nagy örömét leli majd a Blue Swirl-ben, mely olyan kellemes körülmények között, kihívásokkal telítve kínálja nekünk a tenger mélyének minden zegzugát, hogy az könnyedén képes kiragadni a világból néhány percre, ebből a szempontból pedig képes volt elérni célját a végeredmény.

A Blue Swirl elérhető itt: Google Play | iOS App Store
3 hozzászólás

peter97

11 hónapja, 2 hete és 2 napja

Én azért kipróbálom...

válasz erre

SamsungFan

11 hónapja, 2 hete és 2 napja

Egész jónak néz ki, nézem is!

válasz erre

ferencziakos

11 hónapja, 2 hete és 2 napja

Nekem kellemes meglepetés!

válasz erre