Bluetooth kontrollert vennél okostelefonodhoz vagy táblagépedhez? Erre figyelj oda!

2019. április 07.
58.8621
Minden mobiljátékos életében elérkezik egyszer a pillanat, amikor összehozza a sors egy olyan játékkal, amit normál esetben feltétel nélkül imádna és szeretne, azonban a rossz irányítás miatt egyszerűen nincs gusztusa hozzá. Ilyenkor jól jöhet egy alternatív irányítási mód, így például egy kontroller alkalmazása, melyek kapcsán sokan tanácstalanok, hiszen vennének is meg nem is, de az olcsókról rengeteg rosszat olvasni, a jók pedig őszintén szólva elég drágák.


Persze van már arany középút is, ahol rengeteg kitűnő terméket találhatunk, ha kontrollerrel irányítanánk táblagépünket vagy okostelefonunkat, azonban mielőtt egy ilyen irányító vásárlására adnánk a fejünket, nem árt figyelembe venni néhány dolgot hozzá. Hogy miket? Összegyűjtöttünk három olyan pontot, amire feltétlenül oda kell figyelned, ha ilyesmin töröd a fejedet!

Bluetooth kontrollert vennél okostelefonodhoz vagy táblagépedhez? Erre figyelj oda! - 2. kép

1. Ismerd a szabványokat és a kompatibilitást!

A legtöbben általában azért nem vásárolnak maguknak drágább kontrollereket hordozható készülékeikhez, mert félnek a különféle szabványoktól és a kompatibilitási problémáktól, amivel kapcsolatban a legjobb tanácsunk az, hogy mindig alaposan járjunk utána a kiszemelt terméknek, és annak, hogy a mi készülékünk mire képes. A névtelen gyártókat élből kerüljük el, hiszen a webshopok gyakran minden butaságot képesek összehordani az efféle kontrollerekről, ezáltal a legjobb, ha a gyártók hivatalos honlapján tájékozódunk.

Alapvetően két dologra figyeljünk oda! Az első a Bluetooth-szabvány, ami csak a nagyon új okostelefonokkal rendelkezők esetében okozhat problémát, de mivel ez a kapcsolódási mód visszafelé garantáltan kompatibilis, nagy gondunk nem származhat belőle. A másik, és sokkal lényegesebb a kompatibilitás, vagyis hogy a kontroller támogatja-e azt az Android- vagy iOS-verziót, ami a mi telefonunkon van. Előfordulhat ugyanis, hogy a készülékünkre például nem tudunk már nyolcas Androidot tenni, de a kontroller csak ezeket, vagy az újabb változatokat támogatja, amiből komoly bonyodalmaink lehetnek

Bluetooth kontrollert vennél okostelefonodhoz vagy táblagépedhez? Erre figyelj oda! - 3. kép

2. Nézd meg az eszközeid méretét!

Amire érdemes odafigyelni egy Bluetooth kontroller vásárlásakor, az nem más, mint okostelefonunk és táblagépünk mérete. A legtöbb ilyen irányítón ugyanis találunk egy speciális kart vagy csúszkát, mely lehetőséget ad arra, hogy befogjuk készülékünket, azonban ennek megvannak a maga méretkorlátai. Az okostelefonok általában nem szoktak gondot okozni ilyen esetekben, de ha például egy kontroller csak 7 hüvelykig képes biztosítani készülékeink rögzítését, akkor az eleve kiesett a kiszemeltek közül, ha egy 10 hüvelykes táblagéppel játszanánk

3. Az is fontos, hogy mivel játszol!

Természetesen az sem mindegy, hogy milyen játékhoz választunk magunknak kontrollert, hiszen hiába lenne evidens a támogatása, sajnos még mindig nagyon kevés mobiljáték támogatja teljes mellszélességgel az efféle irányítókat. Jól nézzünk tehát utána ennek a dolognak, és mérlegeljünk, hogy van-e értelme kidobni 10-20 ezer forintot csak azért, hogy egyetlen mobiljátékkal használhassuk az eszközt.
3 hozzászólás

Mendez

3 hónapja, 2 hete

A harmadik pont miatt nem érdemes szerintem ezekre még egy forintot sem költeni...

válasz erre

SamsungFan

3 hónapja, 2 hete és 1 napja

Az a ha hogy alig működnek ezek valamivel. Játékoknak is támogatni kell és ezekből nagyon kevés van.

válasz erre

fonemaker

3 hónapja, 2 hete és 1 napja

Már gondolkodtam, hogy veszek, de eddig nem találtam minőségit.

válasz erre