Bombarika játékteszt

2018. május 25.
43.6121
Időről-időre felbukkannak olyan mobiljátékok a színtéren, melyek első ránézésre óriási újdonságokkal szolgálnak az ügyességünkre építő alkotások világában, így nemrégiben a Street Lamp Games is összedobott egy Bombarika címre keresztelt alkotást, melytől az első videók láttán majdnem elájultunk. Mint később kiderült, nem kellett volna, habár mielőtt bárki megijedne, a végeredmény egyáltalán nem lett rossz, sőt kifejezetten élveztük.


Mindössze arról van szó, hogy a Bombarikának egy kicsit nagyobb volt a füstje, mint a lángja, ezáltal hiába mutatták az alkotók valamiféle igazi különlegességnek, a játék egyes elemeit külön-külön már szinte mind láthattuk korábban. Persze így egyben még alig-alig, éppen ezért igencsak élveztük minden egyes percét.

Bombarika játékteszt - 2. kép

A Bombarika lényege röviden és tömören arról szól, hogy adott egy házikó, ahová egy ismeretlen galád vandál behajít egy bombát - ami később lehet kézigránát, dinamit és más egyéb robbanószer is. A mi feladatunk az, hogy ezt a töltetet lehetőleg még azelőtt kitessékeljük a lakásból, mielőtt az felrobbanna, de hogy ezt megtegyük, előbb fel kell ismernünk a pályán meghúzódó láthatatlan mechanizmust.

A Bombarika keretein belül ugyanis minden egyes helyszínen csak és kizárólag egyetlen jó megoldás létezik, amit úgy hozhatunk össze, ha a berendezési tárgyakat mozgatjuk, forgatjuk, kapcsolgatjuk és így tovább. A cél az, hogy a bomát besodorjuk a csapóajtón keresztül egy ismeretlen helyre, ahol már nem árthat az épületnek a robbanás.

Bombarika játékteszt - 3. kép

Ehhez a Bombarikában gyakran meglepően összetett folyamatokat kell elindítanunk, ezáltal míg kezdetben elég, ha a szekrényajtót kicsapva meglökjük a bombát, kinyitjuk neki az ajtót, és egy ventilátort időben kapcsolva betessékeljük a célba, addig magasabb szinteken már számítani fog a gyorsaság, a sorrendiség, sőt néha még a megfelelő reflexek is. Egészen ötletes, hogy pályáról-pályára milyen őrült kombinációkat tudtak összehozni a készítők, az egyetlen probléma a változatosságban rejlik.

Ami probléma, hogy magasabb szinteken azért elfogy az ötlet, és sokszor olyan nehéz kombinációknak kell megfelelnünk, hogy ha nincs elég érzékeny kijelzője a telefonunknak, inkább meg se próbálkozzunk vele, mert kudarc lesz a vége. Ennél is nagyobb baj azonban, hogy egy idő után elfogy az ötlet, nem tud újat mutatni a játék, és akarva-akaratlanul ráununk a banánra.

Bombarika játékteszt - 4. kép

Addig azonban bátran zúzzátok a Bombarikát, mert egy Bomba és egy Marika találkozásából ilyen jó dolog még soha nem sült ki, hovatovább igazán kellemes feladványok sorakoznak benne, ezáltal fokozatosan adagolva talán még az egy kaptafára épült élmények sem tűnnek fel olyan hamar.

A Bombarika elérhető itt: Google Play | iOS App Store
5 hozzászólás

Chico

1 éve, 25 napja

Nekem bejön, fogok vele játszani.

válasz erre

fonemaker

1 éve, 25 napja

Igen jó játéknak tűnik így elsőre hogy őszinte legyek.

válasz erre

Mendez

1 éve, 26 napja

Nagyon tetszik, mindenképp kipróbálom!

válasz erre

Femobilos

1 éve, 26 napja

Nagyon szép grafikája van, már csak ezért is szerettem bele.

válasz erre

zsenikém

1 éve, 26 napja

Nekem nagyon tetszik! Szedem is!

válasz erre