Bounce Ball 3 játékteszt

2021. február 24.
138.6221
Bár az igazat megvallva nem volt szerencsénk, csak érintőlegesen az előző két epizódhoz, ellenben rögtön megakadt a szemünk a megjelenéskor a Bounce Ball 3-on, mely már első blikkre is olyan hatást keltett, mint egy elbaltázott Super Mario-klón. Ezt részben pályaszerkesztése, stílusa, valamint bizonyos elemei, például a földből kiálló csövek nyomatékosították, de a gyűjtögethető sárga érmék is rátettek egy lapáttal a dologra.
 


Nem véletlen, hogy egy ilyen háttérrel rögtön kitártuk a szívünket a Bounce Ball 3 előtt, és nem bántuk meg túlzottan, bár azért elhamarkodott dolog volt egyszerű Mario-klónként tekinteni rá, hiszen a nagy piros labda történetét elmesélő alkotás keretein belül azért egészen másféle típusú élmények várnak ránk, még ha drasztikusan azért nem is kell másra gondolni közben.

Bounce Ball 3 játékteszt - 2. kép

A Bounce Ball 3, mint már a fentiekből talán kiderült, egy oldalnézetes platformer, ahol nem is annyira az akciók, mint inkább az ügyeskedés került a középpontba. A játék főhőse a mindig vidám és vigyorgó nagy piros labda, akivel ide-oda gurgulászhatunk az egyes helyszíneken, miközben a mosolygáson kívül túl sok képességre és tulajdonságra nem képes azon túl, hogy ugrándozhatunk, illetve pattoghatunk vele ide-oda.

Nagyjából ez minden, amire felépül az egész játékmenet, túlbonyolítással tehát egyáltalán nem lehetne vádolni az alkotókat, a Bounce Ball 3-ban tényleg csak az lesz a lényeg, hogy piros labdánkat megfelelően terelgethessük mindenfelé, miközben a gyűjtögetés, illetve a különféle tüskés szörnyetegek elkerülése mellett az lesz a legfontosabb feladatunk, hogy ügyesen ugrándozni tudjunk a platformokon, és lehetőleg ne zuhanjunk le főhősünkkel a mélybe.

Bounce Ball 3 játékteszt - 3. kép

Alapvetően a Bounce Ball 3 élménye nem nehéz, de mégis akadnak kellemetlenségek vele. Ez leginkább a béna irányításnak köszönhető, amit egyáltalán nem sikerült olyan kiegyensúlyozottan megalkotniuk, mint ahogyan az elvárható lenne egy ilyen stílusú alkotástól. Általános jellemző például a pontatlanság, hogy kis piros gombócunkkal hiába próbálkozunk, nem tudjuk eltalálni a túl keskeny platformokat, pedig ebből aztán lesz jócskán.

Akárcsak pályából, hiszen se szeri, se száma a változatosan megalkotott helyszíneknek - több mint 50 darab van belőlük -, melyek többsége nyilván egy kaptafára épült fel, de azért folyamatosan tárják elénk az új kihívásokat annak érdekében, hogy jól szórakozzunk, sőt mi több, az alkotók a boss harcokról sem feledkeztek meg, így bizonyos időközönként össze kell majd mérnünk a tudásunkat egy-egy főellenféllel is.

Bounce Ball 3 játékteszt - 4. kép

Mindent összevetve a Bounce Ball 3 egy kifejezetten kellemes kis ügyességi platformer lett a sorban. Egyediséggel azért nem igazán lehetne vádolni, mint ahogyan a könnyed élmények sem igazán jellemzőek rá minden esetben, de totál ingyen van - igaz, a reklámok folyamatosak benne, gyakran gusztustalan módon -, így panaszkodni azért nincs okunk. Ha szereted a műfajt, érdemes tenned vele egy próbát!

A Bounce Ball 3 elérhető itt: Google Play | iOS App Store
6 hozzászólás

Tommy

1 hónapja, 2 hete és 4 napja

Jópofa. Már nézem is!

válasz erre

Bencus86

1 hónapja, 2 hete és 4 napja

Jó kis szórakozás lett ez is. Órákig el lehet vele lenni.

válasz erre

Ronalddo

1 hónapja, 2 hete és 5 napja

Le is kapom gyorsan!

válasz erre

peter97

1 hónapja, 2 hete és 5 napja

Ritka hogy egy harmadik rész ilyen jól sikerül.

válasz erre

Gólem

1 hónapja, 2 hete és 5 napja

Na nézzük is!

válasz erre

fonemaker

1 hónapja, 2 hete és 5 napja

Nem hittem volna hogy ilyen pozitív lesz róla a vélemény, de örülök neki, szedem is!

válasz erre