Bounce'n Bang játékteszt

2018. november 02.
50.3661
A Bounce'n Bang egyike azoknak a nagyszerű alapötletre épülő mobiljátékoknak, melyek gyakorlatilag elintézhetők azzal, hogy alig adnak többet, mint egy Angry Birds alapokon nyugvó lövöldözés. Persze szó sincs ilyesmiről ebben az esetben, az SK által fejlesztett játék ugyanis megint hozzátett egy kicsit az alapokhoz, és úgy forgatta a lapokat, hogy az egyértelmű párhuzamok ellenére se vádolhassuk lopással.


Persze elég nyilvánvaló, hogy a Bounce'n Bang nem találta fel a kereket. Olyannyira nem, hogy korábban rengeteg hasonló, vagy akár teljesen ugyanilyen alkotást láttunk már a sorban, de vannak olyan stílusok, melyek csipetnyi ráncfelvarrással vagy kibővítéssel ugyanolyan jól működnek sokadik alkalomra is, mint először. Valahol talán itt a lényeg akkor is, ha a Bounce'n Bang-et próbáljuk meg kielemezni!

Bounce'n Bang játékteszt - 2. kép

Merthogy miről van itt szó? Lényegében egy olyan fizikai alapvetéseken nyugvó ügyességi játékról, melyben a központi elemet egy ágyú, valamint egy lerombolásra váró fene tudja mi jelenti. Nevezzük talán erődnek, hogy stílszerűek legyünk, hiszen ágyúval normál esetben annak érdemes nekimenni, de mielőtt bárki azt hinné, hogy csak erről szól az egész, azt ki kell ábrándítsam.

A Bounce'n Bang ugyanis egyrészt például rengeteget játszadozik a pályaszerkesztéssel, hiszen már a második pálya után sokat számít az, hogy miként tudjuk kihasználni a falról való visszapattanás lehetőségét, merthogy minél magasabb szintre lépünk, annál többet és annál többször kell élnünk ezzel a lehetőséggel. Ugyan rá kell majd éreznünk a dologra, de szerencsére egyre több segítségünk lesz, így az irányzékok megjelenésével már egyre könnyebben tudunk érvényesülni is.

Bounce'n Bang játékteszt - 3. kép

Persze később aztán sorban érkeznek az extra lehetőségek, melyek színesíteni fogják a játékélményt, így a tologatható vagy forgatható objektumokkal gyakorlatilag fejtörők végtelen hosszú sorát állították elénk a készítők, melyek sokszor valóban olyan magas szintű kihívást adnak, hogy élmény lesz átevickélni egyik pályáról a másikra.

Bár érezni a játékon, hogy nem egy kifejezetten magas költségvetésű darabról van szó, azonban a készítők kreativitása nem ismert határokat, és nagyszerűen egyensúlyozták ezt a problémát, méghozzá olyan apróságokkal, mint a szuper kis kerettörténet - még ha halálosan egyszerű is, legalább van -, vagy a fizetős változat melletti ingyen letölthető verzió.

Bounce'n Bang játékteszt - 4. kép

A Bounce'n Bang röviden és tömören nem más, mint egy szuper pótlék abban az esetben, ha például az Angry Birds már túl unalmas lenne, lévén nagyjából hasonló élményt kínál, csak sokkal egyszerűbb és közérthetőbb formában. Vigyázat, könnyű megszeretni!

A Bounce'n Bang elérhető itt: Google Play
2 hozzászólás

ferencziakos

5 hónapja, 2 napja

Nekem ez nem tetszik. Sokkal unalmasabb mint az Angry Birds. Az legalább jól néz ki.

válasz erre

SamsungFan

5 hónapja, 4 napja

Kipróbáltam de nekem nagyon nem jött be.

válasz erre