Brawl Stars játékteszt

2018. december 19.
64.1112
A Clash Royale és a Clash of Clans miatt rengetegen zárták a szívükbe az elmúlt években a Supercell fejlesztőit, így nem meglepő, hogy nagy várakozás előzte meg a csapat legújabb alkotását, mely Brawl Stars címmel sokakat már a bejelentéskor képes volt lenyűgözni. Nem véletlenül, hiszen már első blikkre is ugyanolyan könnyed, kellemes és túlzás nélkül függőséget okozó élményeket kínált, mint az alkotók korábbi munkái.


Ma pedig már ezt nemcsak előzetesen tudjuk és merjük feltételezni a Brawl Stars kapcsán, lévén az alkotás megérkezett, az első kipróbálás után pedig túlzás nélkül lenyűgözött minket. Bár a stílus vagy a műfaj tekintetében most sem találták fel a kereket a készítők, de nem is ez a lényeg, hiszen a Brawl Stars olyan kiegyensúlyozott, mobilon is nagyszerűen élvezhető élményeket kínál nekünk, amihez foghatót korábban szinte tényleg csak a Supercell korábbi alkotásaitól várhattunk.

Brawl Stars játékteszt - 2. kép

Hogy mi fán terem a Brawl Stars? Lényegében egy erőteljes többjátékos összecsapásokat kínáló alkotás lett, mely a Clash Royale stílusában 3v3 fős küzdelmeket kínál a legkülönfélébb szabályrendszerek mellett. Bár a játék adatlapján feltüntetett részletekkel ellentétben mi egyelőre csak kettőt találtunk meg az applikációban, de ezek is egészen kellemes és tartalmas kikapcsolódást kínáltak, hovatovább két egészen eltérő élményt is.

A Gem Grab keretein belül például két háromfős csapat azért harcol, hogy mielőbb összegyűjtsön 10 kristályt a pálya alól folyamatosan érkező bányából, miközben a felek halálra ölik egymást, míg a Showdownban - amit egyedül vagy duóban is tolhatunk - egy nagy pályán szaladgálhatunk, és gyakorlatilag egy kristálygyűjtögetéssel megbolondított battle royale mókáról beszélhetünk a neve alatt. A játék nagy előnye, hogy elképesztően jó a matchmaking, meglepően jól kiegyensúlyozott ellenfelek kerülnek egy pályára - hihetetlenül gyorsan -, miközben a mérkőzések egészen gyorsak és szórakoztatóak.

Brawl Stars játékteszt - 3. kép

A Brawl Stars tehát elképesztően gyorsan és könnyen okoz függőséget, amit tovább tetéz, hogy a játékban folyamatosan oldhatjuk fel az újabb karaktereket, fejleszthetjük a meglévőket, és szinte minden csata után kapunk valami kis jutalmat, ezáltal gyorsan kialakul a "csak még egy meccset" szindróma. Hogy ezzel a vonallal mennyire pay to win a játék?

Meglepő, de mi az első pár szinten egyáltalán nem találkoztunk ilyen problémával. Egészen könnyedén érvényesültünk költekezés nélkül is, tehát nem kell aggódni, ha nem akarjuk, nem kell kinyitni a pénztárcánkat, noha azért a shop persze folyamatosan ott villog és csábít minket arra, hogy elszórjunk pár Mátyást.

Brawl Stars játékteszt - 4. kép

Mindent összevetve a Supercell meglepően jól teljesített a Brawl Stars-szal, egy egészen kellemes, ingyen is élvezhető, pergős és izgalmas küzdelmeket kínáló multis akciójáték lett a sorban, ami akár a keményvonalas megoldások hívei vagyunk, akár alkalmanként csatároznánk egy kicsit, egyaránt szuper élményeket ad majd.

A Brawl Stars elérhető itt: Google Play | iOS App Store
4 hozzászólás

fonemaker

7 hónapja, 2 hete és 3 napja

Na ebből is lesznek nagy esport bajnokságok!

válasz erre

Vidoros

7 hónapja, 2 hete és 3 napja

Nem próbáltam még ki, de ez a teszt és még néhány visszhang igen pozitívan nyilatkozik róla, de teljesen más visszajelzéseket is olvasni játékosoktól, akik lehúzásra panaszkodnak.

válasz erre

peter97

7 hónapja, 2 hete és 4 napja

Meglepő hogy ilyen jó lett.

válasz erre

Bencus86

7 hónapja, 2 hete és 4 napja

Hát ez komoly lett megint!

válasz erre