Breaking Bad: Criminal Elements játékteszt

2019. június 19.
59.5441
Advertisement
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
A magyarul Totál szívás címmel futott Breaking Bad az utóbbi évek egyik legjobb televíziós sorozata volt, mely a maga sajátos megközelítésével olyan drámai pillanatokkal szolgált a néző számára, amihez foghatót korábban csak nagyon kevés széria tudott felmutatni, pláne azzal a humoros éllel, ami Walter White és Jesse Pinkman közös sztorijának kibontakozását jellemezte. Csoda, hogy mostanáig senki nem látott potenciált egy játékos feldolgozásban, de a jobb későn, mint soha elvet követve most legalább jobban tudunk örülni az FTX Games alkotásának.


A Breaking Bad: Criminal Elements mögött ugyanis az a fejlesztőcsapat áll, akiknek korábbról a Narcos és a Criminal Minds mobiljátékot is köszönhettük, tehát volt némi gyakorlatuk a televízióban látottak mobiljátékra való átültetésében. Emiatt nagy reményekkel vártuk, hogy mit hoznak ki egy olyan dologból, amit legfeljebb csak egy szuper kis kalandjátékban tudtunk volna viszontlátni, de nem kellett félteni az alkotókat, némi kreativitással ügyesen megoldották a helyzetet, és egy szuper menedzserjáték született a Totál szívás alapján.

Breaking Bad: Criminal Elements játékteszt - 2. kép

Merthogy a Breaking Bad: Criminal Elements bár nem bonyolította túl és nem találta fel újra a műfajt, ellenben szuper kis játékelemekkel vegyítve képes volt sajátos élményekkel tálalni a képernyőn látottakat, ennek megfelelően itt lesznek a jól ismert szereplők - kivétel nélkül szinte mindenki -, és itt lesz a jól ismert sztori is, a főszerepben Walter betegségével, illetve drogkészítő karrierjével, amiben egykori diákja próbál neki segítséget nyújtani.

A cél halálosan egyszerű: fel kell építenünk a saját drogbirodalmunkat, azonban célunk eléréséhez rengeteg nehézséget kell leküzdenünk, hiszen nagyon alapszinten kezdjük az egész bizniszt - csak úgy, mint a sorozatban. Ennek megfelelően egy kis lakóautóban indul meg az első droglaborunk, de körülötte nekilátunk a kis birodalom, a kis fekete vállalkozás kiépítésének, ezáltal felépítünk egy csomó, a franchise szempontjából felesleges, a játékmenet miatt viszont lényeges épületet annak érdekében, hogy folyamatosan tudjunk fejlődni és fejleszteni.

Breaking Bad: Criminal Elements játékteszt - 3. kép

A Breaking Bad: Criminal Elements alapját ugyanis ez adja. Gyakorlatilag egy menedzserjátékos köntösbe bújtatott clicker az egész, ahol állandóan lesz egy rahedli feladatunk, melyek teljesítésével pénzt kapunk, a pénzből pedig új embereket, telefonokat vagy épületeket vásárolhatunk, de akár droglaborunkat is fejleszthetjük, hogy újabb, tisztább vagy nagyobb mennyiségű anyagot termelhessünk. Mindemellett megjelennek majd a bandaháborúk, ezáltal csúnyán rá kell támadnunk és kicsinálnunk riválisainkat, miközben egy halom extra játékelemmel nehezíthetjük meg az életünket.

Alapvetően kijelenthetjük, hogy a játék logikusan építkezik, meglepően kellemes élményekkel kecsegtet, azonban vannak benne technikai bakik, sőt mi több, személy szerint egy idő után túl unalmasnak is találtam a dolgot, hiszen egészen önismétlők a feladatok, valamint a fejlődés, miközben elképesztően gyakoriak a töltögetések, szinte nem tudunk semmihez sem hozzáérni úgy, hogy ne bámuljuk hosszú másodpercekig a töltőképernyőt, ami kifejezetten idegesítő.

Breaking Bad: Criminal Elements játékteszt - 4. kép

Ezt leszámítva persze a Breaking Bad: Criminal Elements egy derekas iparosmunka, de nagy kár, hogy se több, se kevesebb annál. Aki szerette a sorozatot, az szinte biztos, hogy nagyszerűen elbohóckodik majd vele, és őszintén szólva nem is tudtunk volna nagyon mást elképzelni a franchise alapján, tehát alapvetően elégedettek lehetünk, az más kérdés, hogy hosszabb távon még talán a legnagyobb rajongókat sem tudja majd lekötni a végeredmény.

A Breaking Bad: Criminal Elements elérhető itt: Google Play | iOS App Store
4 hozzászólás

Direktor

5 éve, 2 hónapja és 7 napja

Egynek jó. mosolygó smiley

válasz erre

SamsungFan

5 éve, 2 hónapja és 7 napja

Azt hittem **** lesz. Ez kellemes meglepetés! mosolygó smiley

válasz erre

Femobilos

5 éve, 2 hónapja és 8 napja

A sorozatot sosem láttam, de ez jó játéknak tűnik!

válasz erre

Mendez

5 éve, 2 hónapja és 8 napja

Nekem ez tetszik. mosolygó smiley

válasz erre