Bridge Constructor Portal játékteszt

2018. január 03.
38.6261
Amikor kiderült, hogy a Valve engedélyt adott egy új Portal-játék munkálataira, mindenki lelki szemei előtt azonnal felsejlett a klasszikus ügyességi sorozat néhány kellemes pillanata, azonban nem tartott sokáig az öröm, amikor megtudtuk, hogy mindössze egy mellékszálról beszélhetünk, ami csak nyomokban tartalmaz egy csipetnyi Portalt. Persze az örömünk és a lelkesedésünk így se apadjon el, hiszen a Bridge Constructor Portal mindent összevetve egy igencsak jó mobiljáték lett a sorban!


Bár ezzel kis túlzással most rögtön lelőttem játéktesztünk poénját, a Bridge Constructor Portal összességében tényleg egy kellemes kis mellékszál, amivel a Headup Games csapata nem árult zsákbamacskát, hiszen ténylegesen ötvözték benne a hídépítős franchise sajátosságait a Valve-sorozatával. Az más kérdés, hogy az arányok a 90-10 százalékos elosztásban alakultak - sajnálatos módon a Bridge Constructor-széria javára...

Bridge Constructor Portal játékteszt - 2. kép

Merthogy a Bridge Constructor Portal alapvetően nem más, csak egy újabb Bridge Constructor-játék a sorozatban, ahol az lesz a célunk, hogy olyan hidakat építsünk szakadékok fölé, amelyek kitartanak akkor, ha kis mérnökeink egy targoncával el akarnak jutni egyik pontból a másikba. A hidakhoz használhatunk hidraulikus kellékeket, vaskosabb elemeket és erős acélhuzalokat, ami elsőre nem tűnik túl sok elemnek, de itt most nem az anyaghasználaton, sokkal inkább a megfelelő mérnöki tudáson és fizikai alapismereteken les a hangsúly.

Magasabb szinteken ugyanis valóban elképesztő kihívást nyújt majd, hogy egy-egy szerkezet ne dőljön össze már csak szimplán attól, hogy elindítjuk a pályát, és bár a Bridge Constructor Portal tutorialja nagyszerűen elmagyarázza nekünk a dolgok mikéntjét, azért így is rendre érnek majd minket meglepetések, valamint állandóan belebotlunk olyan helyzetekbe, amelyek elgondolkodtatják az embert. Hol az elemekkel való játszadozásra lesz szükség, hol arra, hogy megfelelő helyet hagyjunk két építmény között az éppen ugrató targonca számára.

Bridge Constructor Portal játékteszt - 3. kép

Mindez pedig csak két egyszerű példa volt a folyamatosan nehezedő és bonyolódó elemek között, ezáltal lesznek helyzetek, amikor csak azért kell felépítenünk egy hidat vagy hídszerű képződményt, hogy egy lepottyanó doboz a megfelelő kapcsolóhoz csússzon, és időben kinyissa a továbbjutás kulcsát jelentő kaput. Hogy hol vannak itt a Portal elemek? Nos, erről beszéltem feljebb: a pályák felépítésén, valamint GLaDOS folyamatos pofázásán felül szinte sehol, kivéve persze, hogy a pályákon megjelennek majd a portálok, amelyek korántsem lettek olyan ötletesen kihasználva, mint a Valve sorozatában.

Ugyan akadnak helyszínek, amelyek több portált is felvonultatnak, ezáltal az ilyen esetekben el kell gondolkodni, hogy melyikhez küldjük először és melyikhez sokadjára a targoncázó mérnököket, de összességében a portálok itt csak egyszerű alagutak funkcióit töltik be, ha nem a népszerű szériából érkeztek volna, akkor sem rajonganánk érte jobban, noha igaz, kevésbé sem.

Bridge Constructor Portal játékteszt - 4. kép

A Bridge Constructor Portal esetében tehát a Portal nevének emlegetése szimpla reklámfogás, amit el kell engedni, jelentősége ugyanis nincs neki. Persze ennek ellenére is érdemes odafigyelni a játékra, hiszen a végeredmény egy rendkívül kellemes hídépítős ügyességi cím lett - néha kicsit nehézkes irányítással -, amiben minden egyes pálya újabb és újabb kihívást garantál nekünk sok-sok órán, illetve napon át, így megéri azt az 1800 forintot, amit kérnek érte a készítők.

A Bridge Constructor Portal elérhető itt: Google Play | iOS App Store
5 hozzászólás

Chico

1 éve, 10 napja

A 90-10 arány miatt nekem felejtős. Épp az lett volna a lényeg benne hogy egy kicsit Portalos.

válasz erre

Mendez

1 éve, 11 napja

Uhh ezt sikerült picit túlárazni. De nem bírom ki, megveszem.

válasz erre

fonemaker

1 éve, 12 napja

Nekem mindenképp kell, de megvárok vele egy 30%-os akciót.

válasz erre

Bencus86

1 éve, 12 napja

Na ehhez jó lenne valami próbaverzió. Ennyi nálam mondjuk amúgy is sok egy mibiljátékért, de kipróbálás nélkül eleve nem venném meg.

válasz erre

ferencziakos

1 éve, 13 napja

Nekem nem ér meg ennyit.

válasz erre