Burrito Bison: Launcha Libre játékteszt

2016. november 26.
44.3801
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Munkámból kifolyólag rengeteg őrült mobiljátékkal találkoztam már a múltban, de időről-időre be kell látnom, hogy mindig van új a Nap alatt, avagy mindig van lejjebb. Legutóbb például éppen a Kongregate alkotása verte ki nálam a biztosítékot, ami már elsőre is olyan betegnek tűnt, hogy egyszerűen ordított azért, hogy letöltsem és kipróbáljam, pláne azért, mert a Burrito Bison névvel már évekkel ezelőtt is összehozott a sors, de akkor még egyszerű Flash-játékként, amelyekkel nem mobilon, hanem bizony akkoriban számítógépen játszottunk.


Ezek az idők azonban elmúltak, és a pankrátor, valamint a gumimacik őrült küzdelme Burrito Bison: Launcha Libre címmel átköltözött mobilokra, ami alighanem nagyszerű ötlet volt, hiszen jómagam például egy olyan nagy kedvencre bukkantam a játékkal, amihez fogható meglepetés és kellemes élmény már nagyon régen nem ért. Mindez annak ellenére is igaz, hogy egy halálosan egyszerű koncepcióról, ámde mégis egy időrabló, tartalmas és megunhatatlan alkotásról beszélhetünk, amit ráadásul úgy tudunk átélni elejétől a végéig, hogy közben egy fillért sem fizetünk érte.

Burrito Bison: Launcha Libre játékteszt - 2. kép

A Burrito Bison: Launcha Libre koncepciója egyszerre őrült és érdekes! Földünket ugyanis egy szörnyű gumimaci invázió árasztotta el, de Burrito Bison, a rettegett pankrátor nem hajlandó belenyugodni ebbe, így néhány barátjával összefog annak érdekében, hogy ott pusztítsa a szörnyű kis gumibocsokat, ahol csak éri őket. Ez a pusztítás azonban nem úgy történik, ahogy többségünk kivitelezné, a habtestű agresszor ugyanis a gumicukrok bezabálása helyett egy másik módszerhez folyamodik, és inkább testi fölényét kihasználva tucatszám trancsírozza darabokra a kis gonosz nyomorékokat.

Aki ehhez egy vad akciójátékot képzel el, az részint csalódni fog, a Burrito Bison: Launcha Libre ugyanis inkább ügyességünkre épít. Az alapok valahol az Angry Birds-nél gyökereznek - persze jó kérdés, hogy a mérges madár volt előbb, vagy a tojás -, ergo pankrátorunk befogja testét a ring gumikötelébe, majd jól kilövi magát a gumimaciktól hemzsegő pályára, miközben alaposan orrba nyomja vagy esetleg ki is üti azt a fő csúnyaságot, aki az egész invázióért felelőssé tehető.

Burrito Bison: Launcha Libre játékteszt - 3. kép

A kilövéssel a célunk az, hogy egyrészt minél tovább repüljünk a pályán, másrészt pedig minél több gumimaci placcsanjon szét alattunk. A repülés során ugyanis közben lendületet kell vennünk a talajon, de erre csak úgy vagyunk képesek, ha minél több rugalmas gumimacit döngölünk bele az aszfaltba. Persze más módokon is lehetőségünk nyílik arra, hogy tovább repüljünk, hiszen minél több gumimacit lapítunk ki, annál több pontot szerzünk, és minél több pontot szerzünk, annál értékesebb fejlesztéseket tudunk vásárolni magunknak.

A gyorsabb kilövéstől kezdve, a rakétával felszerelt bugyogón és az extra rúgón át, a síkosítóig bezárólag mindent bevethetünk hősünknél, de érdekes módon újabb gumimacitípusokat is feloldhatunk, amelyek szintén célunkat segítik majd. Feloldhatunk például rakétás mackókat, amelyek újabb lendületet adnak útközben, vagy bombával futkozó kis brumikat, akik szintúgy megdobnak minket egy kicsit a cél irányába. Mindeközben persze minden kilövésnél be kell mosni egy nagyot az aktuális főellenfélnek, miközben pinatákat verhetünk szét, és ha túl lassúnak érezzük a haladást, akkor persze egy kis extra zsetonnal meg is támogathatjuk fejlődésünket.

Burrito Bison: Launcha Libre játékteszt - 4. kép

Habár a játékmenet a fentiek alapján talán egyszerűnek tűnhetett, összességében a Burrito Bison: Launcha Libre komoly odafigyelést, ügyességet és taktikázást igényel, miközben a ranglisták, a saját rekordok megdöntése és a folyamatos fejlődés miatt képes órákra odaszegezni minket a telefon képernyője elé. Az pedig, hogy mindezt teljesen ingyen kapjuk, túlzás nélkül ajándék a készítők részéről. A játék ráadásul azt a rejtélyt is megoldja, hogy miért nem beszélnek senkivel sem a gumimacik? Hari-bó!

A Burrito Bison: Launcha Libre elérhető itt: Google Play | iOS App Store
2 hozzászólás

SamsungFan

8 éve, 11 napja

Az a játék!!! röhögő smiley A gonosz gumimaciknak azt hiszem ma én is nekiesek! röhögő smiley

válasz erre

Mendez

8 éve, 12 napja

Nagyon beteg. röhögő smiley De épp ezért tetszik! röhögő smiley

válasz erre