Bury me, my Love játékteszt

2017. október 27.
41.7181
Az Európát az elmúlt években elárasztó migránsáradatról kijelenthetjük, hogy igazán kényes téma, ami rendkívüli mértékben megosztotta az embereket országokon belül is. A nagy felhajtás miatt várható volt, hogy előbb vagy utóbb, de valaki egy mobiljáték keretein belül is feldolgozza majd a témát, amire nem kellett sokáig várnunk, a The Pixel Hunt csapata ugyanis a Bury me, my Love cím alatt elkészítette a világ első migrációról szóló interaktív kalandját.


A játék nagyon erőteljesen a sztorira épít, ami konkrétan egy teljesen hétköznapi esetet dolgoz fel. Nem kizárt, hogy Nour és Majd története valóban megtörtént a távoli Szíriában, ahol a háború még manapság is szedi áldozatait. Nour azonban elhatározta, hogy miután húga is felkerült a halottak listájára, nem várja meg, amíg ő lesz a következő, így ahelyett, hogy ott maradna szerelmével, esetleg fegyvert ragadna, inkább fogja magát, és egyedül elindul Európába.

Bury me, my Love játékteszt - 2. kép

Nour férje, Majd ugyanis nem tud párjával menni az öreg kontinensre, hiszen nemrégiben veszítette el édesapját, anyja és nagypapája pedig még életben vannak, és teljesen magukra maradnának, ha ő elhagyná őket. Feleségét azonban elengedi a hosszú útra, de egy csevegős applikáción keresztül folyamatosan segíti őt az utazás során, és bizonyára már kitaláltátok, hogy a játékban mi is ebbe a beszélgetésbe tudunk majd belefolyni, miközben a cél az, hogy Nourt épségben eljuttassuk Európába.

A kitalált applikáció teljesen olyan, mintha a Facebook Messengert látnánk, és bár azt hihetnénk, hogy a vizuális novellák mintájára nincs beleszólásunk a sztoriba, a gyakorlatban sokkal több dolgunk lesz - pláne abban az esetben, ha valós idejű mód helyett a felgyorsított változatot választjuk. Előbbi esetben ugyanis sokszor órákig nem tudunk haladni a játékban - Nour eltűnik és órákig nem jelentkezik például -, ami a realizmus szempontjából nem rossz ugyan, de összességében inkább kellemetlen, éppen ezért jó, hogy van ellenszer rá.

Bury me, my Love játékteszt - 3. kép

A Bury me, my Love során egyébiránt a csevegésekből tudhatjuk meg, hogy Nour merre jár, mit lát, de kaphatunk tőle fotókat, mi is küldhetünk neki képeket, miközben egy térképen nyomon követhetjük útvonalát. A legfontosabb játékelem azonban az lesz, hogy mi választhatjuk ki Majd válaszait, ezáltal miközben Nour tanácsot kér tőlünk, gyakran rajtunk múlik a sorsa. Hagyjuk, hogy egy háborús övezetben aludjon, vagy forduljon más irányba? Megmentsen egy kislányt, vagy ne kockáztasson?

Csupa-csupa morális kérdés, melyekre sokszor elegendő csak egy hangulatjellel reagálni ahhoz, hogy Nour rögtön levágja mit akarunk, és abban a mederben folytatja tovább útját, amit mi meghatároztunk neki. A sztori megértéséhez bár kell egy elég erős angoltudás, ellenben ha ez megvan, akkor garantáltan sem az izgalmakból, sem a fordulatokból nem szenvedünk hiányt.

Bury me, my Love játékteszt - 4. kép

Akár kedveljük a témát, akár nem, érdemes elvonatkoztatni tőle, hiszen a Bury me, my Love egy nagyon kellemes kis kalandjáték lett, amely bár sok esetben elferdíti vagy felnagyítja a valóságot, ellenben maga a sztori olyan jól meg lett írva, hogy ennek ellenére is érdemes lehet vetni rá egy pillantást.
5 hozzászólás

zsenikém

1 éve, 17 napja

Nagyon különleges játék lesz ez, mindjárt állok neki.

válasz erre

SamsungFan

1 éve, 18 napja

Nagyon örülök hogy megírtátok ezt a tesztet! Kicsit más megvilágításba is tud kerülni ez az egész helyzet. Ha csak néhány mobiljátékos gondolkodik el picit a dolgokon, már megérte!

Respect.

válasz erre

Mendez

1 éve, 19 napja

Nagyon vártam már a tesztet, hogy mégis milyen játék. Kipróbálom én is.

válasz erre

peter97

1 éve, 19 napja

Femobilos írta:
Ez a játék úgy durva és kemény hogy közben rém egyszerű. Biztosan megnézem.
Igazából csak nálunk ez a helyzet. A kormány népbutítása.

válasz erre

Femobilos

1 éve, 19 napja

Ez a játék úgy durva és kemény hogy közben rém egyszerű. Biztosan megnézem.

válasz erre